Prima pagina I Despre HpS I Sustine HpS I Rugaciune pentru Ucraina


!!! DONATII pentru UCRAINA AICI !!! Plicul Recunostintei 2022. Detalii AICI !!!

Iosif Borca – Unde te vei duce dupa moarte? – partea 1/6 –


O sa va citesc in seara aceasta despre 3 oameni cu nume. Ei au avut nume si pe pamant, au nume si in lumea de dincolo, in locul de ferice in care s-au dus si o sa va citesc despre un mare anonim in seara aceasta. A fost popular cat a trait pe pamant, probabil cunoscut in cartier, in zona lui a fost celebru, a avut bani, a trait in lux, dar a ajuns un om fara nume in vesnicie, un mare anonim.

Despre ei vom citi in acesta seara, probabil este cel mai cunoscut pasaj din Evanghelia dupa Luca de la capitolul 16. Citim incepand cu versetul 19. Poate vi se pare ca nu-i un cuvant pentru o seara de tineret, pentru evanghelizare a tinerilor, dar eu cred ca Domnul iti va vorbi in seara aceasta prin acest cuvant. Luca 16, 1011 pagina in Sfanta Scriptura, citim incepand cu versetul 19:„Era un om bogat, si fac o paranteza scurta aici, vreau sa iti spun dragul meu tanar, draga mea tanara ca intr-o zi si viata ta va fi istorie, se va vorbi despre tine la timpul trecut, dar important ce se va vorbi atunci. Era un om bogat, vedeti la timpul trecut. care se imbraca in porfira si in in subtire si in fiecare zi ducea o viata plina de veselie si stralucita. Dragul meu, oare numai despre hainele tale ai vrea sa se vorbeasca dupa ce vei deveni istorie? Despre ceea ce ai mancat, in ce casa ai locuit, sau exista ceva mai important decat atat?

La usa lui, a acestui bogat, zacea un sarac numit Lazar, plin de bube si dorea mult sa se sature cu firmiturile care cadeau de la masa bogatului. Pana si cainii veneau si ii lingeau bubele. Am stat si m-am gandit: ce anturaj? Parca cainii erau mai cu bun simt decat oamenii care il inconjurau pe acest sarac. Da, a fost sarac, veti vedea, a fost bolnav. A dus-o greu pamanteste, dar a fost un sfant a lui Dumnezeu. Un om pocait pe de-adevaratelea, ca de aia l-a dus Dumnezeu in locul acela de fericire vesnica si de mangaiere eterna in Hristos. Zice textul: „cu vremea saracul a murit si a fost dus de ingerii in sanul lui Avraam, a murit si bogatul si l-au ingropat. Pe cand era el in locuinta mortilor in chinuri, si-a ridicat ochii in sus, probabil cat a fost pe pamant, a stat cu ochii mai mult in jos, ia placut lumea aceasta, pamantul. A venit vremea in care sa isi ridice si el privirea in sus.

Si zice textul nostru din aceasta seara:„A vazut de departe pe Avraam si pe Lazar in sanul lui si a strigat, si vreau sa mai fac o paranteza scurta aici, am auzit predici din textul acesta, de pilda, nu un predicator, mai multi, predicand despre 3 rugaciuni din iad, dati-mi voie sa va spun, omul acesta nu s-a rugat Lui Dumnezeu, cine va ajunge in eternitate despartit de Dumnezeu, nu va mai putea legatura cu Dumnezeu, nu veti gasi nimic despre Dumnezeu in vorbirea acestui om. Fiindca daca te vei duce in iad intr-o buna zi, de acolo nu vei mai putea legatura cu Dumnezeu, sa comunici cu El, sa te rogi Lui Dumnezeu. NU NU, in seara acesta te poti ruga Lui Hristos, in seara asta iL poti chema in viata ta, el a luat legatura cu parintele Avraam, a vorbit cu Avraam dar nu cu Dumnezeu, fiindca nici in viata cat a fost pe pamant nu ia placut sa vorbeasca cu Dumnezeu, l-a ignorat pe Dumnezeu, a zis ca el „traieste in lux, o duce bine, o duce extraordinar, dar la ce avea el nevoie de Dumnezeu?”

Si a ajuns pe lumea cealalta dincolo de mormant, da cu Avraam a vorbit, dar cu Dumnezeu nu, si auziti ce spune textul: a strigat din locul in care a ajuns:„Parinte Avraame, fie-ti mila de mine, si trimite pe Lazar sa isi moaie varful degetului in apa si sa-mi racoreasca limba, caci grozav sunt chinuit in vapaia aceasta.” “Fiule”, i-a raspuns Avraam, “adu-ti aminte ca, in viata ta, tu ti-ai luat lucrurile bune, si Lazar si-a luat pe cele rele; acum aici, el este mangaiat, iar tu esti chinuit.” O ce teribil, pe langa faptul ca simte ceea ce simte in locul in care a ajuns, nu e ceva mai groaznic decat cineva sa iti aduca aminte, sa-ti rascoleasca amintirile despre trecutul tau si sa stii ca ai fi putut sa fii altfel, intr-o alta postura, intr-o alta situatie, dar ca nu se mai poate face absolut nimic pentru soarta ta. Ia adus aminte Avraam acestui om, ca in viata cat a trait, el nu s-a gandit la altii, la bietul Lazar, s-a gandit doar la trupul lui, la fericirea asta pamanteasca.

Si zice: „Sa tii minte, Lazar acum e mangaiat, iar tu esti chinuit. Pe langa toate acestea, intre noi si intre voi este o prapastie mare, asa ca cei ce ar vrea sa treaca de aici la voi sau de acolo la noi sa nu poata.” Vreau sa nu uiti un lucru in seara aceasta, vorba fratelui pastor Gaina:„prapastia dintre om si Dumnezeu incepe din viata de aici. Si pentru bogatul nostru anonim din seara asta, de pe pamant a inceput prapastia aceasta dintre el si Dumnezeu. Cand a plecat pe lumea cealalta doar s-a marit aceasta prapastie.

Si zice textul: Bogatul a zis: “Rogu-te, dar, parinte Avraame, sa trimiti pe Lazar in casa tatalui meu; caci am cinci frati, si sa le adevereasca aceste lucruri, ca sa nu vina si ei in acest loc de chin.” Avraam a raspuns: “Au pe Moise si pe proroci; sa asculte de ei.” Da, dar Moise nu mai era in viata, nici profetii Vechiului Testament. Ce har poti sa ai tu in seara aceasta, nu ai doar legea lui Moise la indemana, sau ce au scris profetii in Vechiul Testament, ai la indemana intreaga Biblie, Cuvantul Lui Dumnezeu inspirat. Plin de putere. Oare ce faci cu acest Cuvant? Deci “Au pe Moise si pe proroci; sa asculte de ei.” „Nu, parinte Avraame”, a zis el, “ci daca se va duce la ei cineva din morti, se vor pocai.” Mai ce siguri sunt oamenii, care ajung nefericiti pe cealalta lume, ca astia de pe pamant se vor pocai, daca cineva din mormant se va duce la ei, dar cat au fost in viata langa Cuvantul Lui Hristos, langa Cartea acesta inspirata, nimic nu ia sensibilizat, constiinta lor a ramas adormita. Si acum din locul acela de chin teribil si nesfarsit zice :„Ma, daca cineva inviaza si se duce la astia de pe pamant, astia se vor speria atata de tare incat se vor pocai.” Auziti ce a zis Avraam: Avraam i-a raspuns: “Daca nu asculta pe Moise si pe proroci, nu vor crede nici chiar daca ar invia cineva din morti.” Amin

Vedeti nu am zis:„Pana aici Cuvantul Lui Dumnezeu” Sunt texte mai delicate din Scriptura si unii cand incheie citirea zic, pana aici Cuvantul Lui Dumnezeu. M-a abordat intr-o zi un om intelectual. Nu stiu daca iL cunostea pe Hristos, a fost indeva intr-o Biserica si la final predicatorul dupa ce a citit textul a zis:„Pana aici Cuvantul Lui Dumnezeu” Si omul acesta m-a abordat si mi-a zis: deacolo in colo ce a urmat? Cuvantul celui care a predicat? Da, intalnim in Scriptura tot felul de lucruri, unele nu ne plac, despre care auzim, dar este toata Biblia inspirata de Dumnezeu. Si mi-ar placea dupa citirea acestui Cuvant sa ramana Cuvantul Lui Hristos intre noi. Si prin El sa ne vorbeasca in seara acesta.

Vreau sa ma rog Domnului:„ Doamne Tata, multumesc ca ai binecuvantat viata noastra cu acesta intalnire. Este seara, s-a facut intuneric afara, afara este frig fiindca este iarna. Doamne, nu am vrea sa fie frig si in sufletul nostru. Sunt atatia oameni, atatia tineri reci pe dinlauntru, nu mai simt nimic atunci cand aud Evanghelia Ta. Sunt betonati, cand este laudat Numele Tau prin cantare. Constiinta lor este beton rece. In seara acesta ne-ai strans aici in biserica Harul din Lugoj, datorita bunatatii si dragostei Tale. Eu stiu ca Tu esti prezent aici prin Duhul Sfant. Tu poti in seara acesta sa strapungi inimi. Poti sa convingi prin Puterea Evangheliei, generatia mea Doamne, generatia tinerilor care sunt aici in sanctuar, ca au nevoie de Prezenta Ta in viata lor. Ca au nevoie de Cuvantul Tau cat traiesc in existenta lor.

Doamne, rascoleste-le constiinta in seara de fata. Vorbete-le prin puterea Cuvantului Tau Doamne. Fa sa se cutremure viata lor in fata Evangheliei din seara aceasta. Si sa ia Doamne decizii sfinte pentru Tine si Imparatia Ta Doamne, cea mai puternica Imparatie. Nimeni nu o poate invinge si clatina, si vrem Doamne, fiecare din noi sa facem parte din acesta puternica si extraordinara Imparatie, Imparatia Lui Dumnezeu.

O, daca exista cineva care nu Te Cunoaste in seara acesta, te rog descopera-Te pe limba lui, sau pe limba ei. Vorbeste-le clar Doamne in seara acesta Doamne, eu sunt plapand. Eu sunt din aceeasi plamadeala ca si ei, creat de Tine, dar Tu esti Atotputernic, ai ramas pe tron, esti Dumnezeu. Si in seara acesta, ei putere sa vorbesti auditoriului. Sa ne convingi ca avem nevoie de Tine in viata noastra si ca fara de tine viata este goala, este seaca si ca nu merita traita, nu face sens, si nu are scop. Doamne, da un scop bun vietii noastre si pune-ne pe fiecare dintre noi pe fagasul cel bun, pe calea care duce catre cer, catre Tine Doamne. Iti multumesc Doamne pentru seara acesta si iti multumesc pentru ceea ce vei lucra prin Cuvantul Evangheliei. In Numele Domnului Isus Hristos m-am rugat. Amin” Acum va invit sa va reasezati.

– continuare in partea a 2-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Legaturi utile: Misiunea MGM I Miros de Cer I Radio Unison I Dragoste pentru Adevar I Cristi Boariu I Librarie Crestina ICAM.RO
Script original sub licenta Wordpress. Gazduit de ExpertHost
.