Iosif Borca – Unde te vei duce dupa moarte? – 05 –


– continuare din partea a 4-a –

Cand le scria celor din Roma Pavel, le spunea in capitolul 8 incepand cu versetul 5: „cei ce traiesc dupa indemnurile firii”. Am gasit o traducere mai profunda si mai actuala care zice: „cei ce au o gandire fireasca umbla dupa lucrurile firii pamantesti si umblarea dupa lucrurile firii pamantesti este moarte.” Adica ne zice apostolul Pavel: „Fiti atenti ca gandirea va determina umblarea in viata iar umblarea va determina destinul!”

De aceea Domnul a zis in predica de pe munte: „Nu va strangeti comori pe pamant” Aici le mai ataca hotii, unii mai si pun pe fb. Zice: „M-am dus in concediu in Dubai” si hotului atat ii trebuie, sa stie la ce adresa stai, sa mai stie ca esti bogat sau bogata, ca o duci bine din punct de vedere financiar sau material si tu sa pui acolo pe fb, ca esti in Maldive, in Hawai. In Ibita in Spania, da aici vremelnic, hotul are acces, molia are acces. Dar zicea Cristos: „Exista un loc mult mai sigur, este cerul Lui Dumnezeu, hotii nu ajung acolo.” Comoara pe care tu o strangi in Imparatia Lui Dumnezeu, nu poate fi distrusa, nu rugineste.

Acest mesaj spiritual a fost impartit 13 parti: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12 si partea 13

Odata un om din America, a venit sa viziteze Europa si prin Europa fiind in vizita, s-a dus si pana in Polonia. Auzi el ca in Polonia s-a mutat un rabin evreu, cunoscut, celebru rabinul acesta. Se astepta cand s-a dus la casa lui sa gaseasca o vila extraordinar de mare, de luxoasa, numai ca ce sa vezi? Surpriza, surpriza. O casa micuta, un singur hol, o singura camera, in camera era un scaun, o masa, un pat in care se odihnea rabinul nostru. Si de jur imprejur, prin toata camera, plin de carti.

S-a uitat turistul nostru din America la acest rabin si a zis: „Nu pricep un lucru, masa la care studiezi il vad, scaunul pe care stai il vad, patul in care te odihnesti il vad. Dar unde este mobila dumneavoastra domnule rabin? Vad plin de carti, sunt frumoase, sunt bune, sunt importante.”

La care rabinul nostru il intreaba pe acest turist din America, zice, stiti ca evreul intotdeauna la o intrebare iti raspunde cu alta intrebare, zice: „Da mobila ta unde-i?” Zice: „Eu sunt doar in trecere pe aici, prin Europa, prin Polonia” „Ei zice, ceea ce nu ai priceput tu in viata asta, este ca si eu la fel ca si tine sunt doar in trecere pe aici, pe aici pe pamant”.

Stiti ca sunt oameni, sunt tineri care in fiecare zi se gandesc numai cum sa faca bani. In fiecare zi de dimineata de la prima ora pana seara tarziu se gandesc cum sa isi mareasca afacerile, cum sa isi vanda terenurile, cum sa isi cumpere case. Cum sa investeasca in bitcoin sau in nu stiu ce. Sa stii ca nu-i rau sa muncesti, sa stii ca Dumnezeu ti-a dat 2 maini si trebuie sa muncesti, dar cand nu mai ai timp, 5 minute pe zi macar, sa te gandesti la sufletul tau, la valuarea lui, pusa de Dumnezeu in el. Tu sa stii dragul meu si draga mea ca tu traiesti in lumea asta, si iarta-ma ca iti spun, traiesti degeaba.

La 70 de ani regina Elisabeta I a Angliei a zis: „Am gandit o viata,” nu? a si avut timp sa gandeasca, „o viata ca regina am gandit la lucruri desarte, iar acum pe patul de moarte la 70 de ani as da milioane de lire pentru o singura clipa de viata, sa fac ceea ce n-am facut, dar” zicea regina, „e prea Tarziu”. DA, e cea mai mare tragedie sa mori nemantuit din cauza oportunitatilor pierdute, iar prima dintre ele e sa pierzi oportunitatea de ati salva propriul suflet.

– sfarsitul partii a 5-a a acestui mesaj. Continuarea in partea a 6-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *