Cristi Boariu – Esti pregatit pentru prigoana ? – 6 –


– continuare din partea a 5-a –

Cand un anume crestin a fost condamnat la moarte, iau dat voie sa isi mai vada nevasta o singura data inainte de a fi executat. Auziti ultimile cuvinte ale unui om plin de Duhul Sfant: „Trebuie sa stii draga mea, ca eu mor iubindu-i pe cei care ma ucid. Ei nu stiu ce fac, asa ca te rog si pe tine la randul tau sa-i iubesti. Nu purta in suflet amaraciune pentru ca cel pe care il iubesti, este ucis. Ne vom reintalni in rai.” Aceste cuvinte l-au marcat pe ofiterul Securitatii care a fost de fata la discutia dintre cei 2. Mi-a relatat, spunea Wurmbrand, chiar el povestea aceasta in puscarie unde fusese trimis la randul sau, pentru ca se pocaise. A zis asa aici: „Ne vom reintalni in rai.” Asta e credinta. Dar ca sa spui: „Eu mor iubindu-i pe cei care ma ucid”, aceasta este Duhul Sfant. Asta-i Duhul Sfant. Daca nu-ti poti iubi fratii, cum te vei comporta in ziua cand trebuie sa-ti iubesti vrajmasii?

Acest mesaj spiritual a fost structurat pe 8 parti: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 si partea a 8-a

Stiti ca Duhul Sfant ne va pune cuvinte pe limba in ziua aceea? Ca sa stim ce trebuie sa vorbim. Cu o singura conditie: Daca iL ai in tine. Marcu 13 cu 11: „Cand va vor duce sa va dea in mainile lor sa nu va ingrijorati mai deinainte cu privire la ce veti vorbi, ci sa vorbiti orice vi se va da sa vorbiti in ceasul acela, caci nu voi veti vorbi ci…” Dar cum poate vorbi Duhul Sfant daca nu iL am? Daca am si eu un cuvant in alta limba pe care il repet de 20 de ani. Daca nu ai plinatatea Duhului Sfant, daca nu cauti rugaciunea si partasia, daca stai ore intregi pe telefon, cum vorbeste Duhul Sfant? Pai dragii mei, cand Duhul Sfant…, ascultati-ma frati si surori, si vreau sa fiu foarte direct. Eu nu cred ca omul care barfeste are Duhul Sfant, poate sa imi spuna mie cine ce vrea, nu cred asta. Pai daca Duhul Sfant vorbeste prin oamenii acestia, inseamna ca Duhul Sfant controleaza limba lor si voi imi spuneti mie ca Duhul Sfant barfeste prin ei?

Eu nu cred ca Duhul Sfant, un om care are Duhul Sfant poate lovi o familie, poate lovi o sotie, poate lovi cu vorba un sot, si sa fac praf familia aceea. Nu cred asta. Nu cred. Daca din cauza mea, din cauza cuvintelor mele, fratele meu nu mai vine la biserica, inseamna ca eu nu sunt botezat cu Duhul Sfant, ca nu Duhul Sfant a vorbit prin mine. Uitati ce spune versetul acesta, te rog sa mai pui inca o data, Marcu 13 cu 11: „Caci nu voi veti vorbi, ci Duhul Sfant. Pai dragii mei, ca sa vorbeasca Duhul Sfant, El trebuie sa aiba controlul limbii mele, dar nu numai al limbii mele, al intregului mei trup, a intregii mele vointe. Ca Duhul Sfant trebuie sa controleze mintea mai intai, ca de acolo din creier pornesc toate cuvintele noastre. O sa spui astazi ca Duhul Sfant e in controlul tau? Controlul vietii mele?

3.FII PRIN DE ROADA! Fii prin de credinta, fii plin de Duhul Sfant, dar fii plin de roada! Fapte 6 cu 8: „Stefan era plin de har si de putere si facea minuni si semne mari in norod.” Adica Biblia imi spune mie aici: Stefan s-a pus la dispozitia Domnului sa slujeasca si prin slujirea lui, prin roada lui, da?, prin dedicarea lui pentru Dumnezeu, Dumnezeu il folosea cu semne mari si cu minuni. Stefan a ascultat chemarea Lui Dumnezeu. A inceput sa rodeasca si din roadele lui au inceput altii sa fie ziditi, saturati, mangaiati, vindecati. Cati oameni pana acum au fost mangaiati de rodul tau? Cati oameni au fost ridicati de slujirea ta? Asta vad la Stefan. Dragii mei, Dumnezeu nu ia in cer un om care nu rodeste, un om care nu rodeste. Nu! Stefan era plin de har si de putere, facea minuni si semne mari in norod. Dumnezeu il folosea. Vreau sa va spun astazi: diavolul nu are treaba cu crestinii care nu rodesc, care nu traiesc ceea ce cred.

Ca sa rodesc si vreau sa subliniez acest aspect, l-am inteles destul de tarziu in viata. Ca sa rodesc este esential sa mor mai intai. Te rog sa pui Ioan 12 cu 24: „Adevarat, adevarat va spun ca daca grauntele de grau care a cazut pe pamant nu moare,” cum ramane? „singur.” Stiti care este boala secolului 21? Depresia, care vine de pe urma singuratatii. Oameni care se izoleaza. Oameni care nu mai vorbesc cu nimeni. Daca nu ai murit inca… Ca m-a lasat prietena, ca logotnicul s-a suparat pe mine, ca ala m-a jignit. Nu ai murit, si pentru aceea te izolezi. Ca daca mureai nu te mai durea lucrurile acestea. Am stat inaintea Domnului si am spus: „Doamne cand se vede cu adevarat ca am murit?” Si Domnul mi-a zis asa: „Cand critica nu te doboara si lauda nu te inalta, atunci ai murit fata de tine.” Cand critica nu te doboara si lauda nu te inalta, atunci ai murit.

Dragii mei, eu nu pot sa mor pentru Isus pana nu am murit fata de mine mai intai. A zis Pavel: „Daca traim, pentru Domnul traim”. A zis Pavel: „Caci pentru mine a trai” cum este? eu, pretentiile mele, nu a dat pace cu mine la final, nu mai, gata, nu mai salut nici eu pe el. NU! A zis Pavel: indiferent ce imi fac altii, eu am murit fata de mine, nu ma mai doare lucrurile acestea, nu ma mai simt jignit de acestea. Tot ce am este Isus, „caci pentru mine a trai este Cristos si a muri este un…” Frati si surori, iubiti tineri, ascultati-ma bine: singura varianta in care moartea este un castig este daca „a trai este Hristos.” Atat. Nu exista alta varianta.

Pentru aia oameni cu bani si fara Hristos cand ajung in fata mortii, se iau de cap. Am intalnit familii in America care se ingrijesc de batrani si imi spuneau: „Am avut batrani care au urlat la mine: „Scoate demonul afara ca a venit sa mai ia.”” Da, dar pe el, Lazar spune in 16 Luca ca l-a luat ingerii, pe bogatul nu mai spune cine l-a luat ca daca nu mai vin ingerii numai demonii pot sa vina. Am aceasta intrebare astazi: Ai murit fata de tine? Am murit fata de mine? S-a pus pe locul meu la biserica, nu mai vin, gata. Inseamna ca nu ai murit. Dragii mei, daca bobul de grau nu moare, nu se intampla nimic in urmatorii pasi. Ramane singur. Dar daca moare aduce multa roada.

– sfarsitul partii a 6-a a acestui mesaj. Continuarea in partea a 7-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *