Iosif Borca – Unde te vei duce dupa moarte? – 02 –


– continuare din partea 1 –

Si zice: „Sa tii minte, Lazar acum e mangaiat, iar tu esti chinuit. Pe langa toate acestea, intre noi si intre voi este o prapastie mare, asa ca cei ce ar vrea sa treaca de aici la voi sau de acolo la noi sa nu poata.” Vreau sa nu uiti un lucru in seara aceasta, vorba fratelui pastor Gaina: „prapastia dintre om si Dumnezeu incepe din viata de aici. Si pentru bogatul nostru anonim din seara asta, de pe pamant a inceput prapastia aceasta dintre el si Dumnezeu. Cand a plecat pe lumea cealalta doar s-a marit aceasta prapastie.

Si zice textul: „Bogatul a zis: “Rogu-te, dar, parinte Avraame, sa trimiti pe Lazar in casa tatalui meu; caci am cinci frati, si sa le adevereasca aceste lucruri, ca sa nu vina si ei in acest loc de chin.” Avraam a raspuns: “Au pe Moise si pe proroci; sa asculte de ei.”” Da, dar Moise nu mai era in viata, nici profetii Vechiului Testament.

Acest mesaj spiritual a fost impartit 13 parti: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12 si partea 13

Ce har poti sa ai tu in seara aceasta, nu ai doar legea lui Moise la indemana, sau ce au scris profetii in Vechiul Testament, ai la indemana intreaga Biblie, Cuvantul Lui Dumnezeu inspirat. Plin de putere. Oare ce faci cu acest Cuvant? Deci „„Au pe Moise si pe proroci; sa asculte de ei.” „Nu, parinte Avraame”, a zis el, “ci daca se va duce la ei cineva din morti, se vor pocai.”” Mai ce siguri sunt oamenii, care ajung nefericiti pe cealalta lume, ca astia de pe pamant se vor pocai, daca cineva din mormant se va duce la ei, dar cat au fost in viata langa Cuvantul Lui Hristos, langa Cartea acesta inspirata, nimic nu ia sensibilizat, constiinta lor a ramas adormita.

Si acum din locul acela de chin teribil si nesfarsit zice: „Ma, daca cineva inviaza si se duce la astia de pe pamant, astia se vor speria atata de tare incat se vor pocai.” Auziti ce a zis Avraam: „Avraam i-a raspuns: “Daca nu asculta pe Moise si pe proroci, nu vor crede nici chiar daca ar invia cineva din morti.”” Amin

Vedeti nu am zis: „Pana aici Cuvantul Lui Dumnezeu”. Sunt texte mai delicate din Scriptura si unii cand incheie citirea zic, pana aici Cuvantul Lui Dumnezeu. M-a abordat intr-o zi un om intelectual. Nu stiu daca iL cunostea pe Hristos, a fost undeva intr-o Biserica si la final predicatorul dupa ce a citit textul a zis: „Pana aici Cuvantul Lui Dumnezeu” Si omul acesta m-a abordat si mi-a zis: „Deacolo in colo ce a urmat? Cuvantul celui care a predicat?”

Da, intalnim in Scriptura tot felul de lucruri, unele nu ne plac, despre care auzim, dar este toata Biblia inspirata de Dumnezeu. Si mi-ar placea dupa citirea acestui Cuvant sa ramana Cuvantul Lui Hristos intre noi. Si prin El sa ne vorbeasca in seara acesta.

– sfarsitul partii a 2-a a acestui mesaj. Continuarea in partea a 3-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *