Iosif Borca – Unde te vei duce dupa moarte? – 04 –


– continuare din partea a 3-a –

Vedeti v-am citit despre 2 oameni, unul a fost celebru in viata asta, il cunostea toata strada, cartierul, poate toata zona, poate mult mai mult decat atat. A trait cum am zice noi romanii o viata mondena, de lux, hainele lui erau numai de firma, manca de multe ori probabil bio de cele mai multe ori, ca isi permitea, avea intotdeauna frigiderul plin, un om popular, un om cunoscut, dar a ajuns un mare anonim in vesnicie, un om fara nume.

Pe partea cealalta, Lazar, sarac bietul de el, bolnav, plin de bube, nici nu vreau sa mi-l imaginez in seara aceasta. Dar a fost un sfant al Lui Dumnezeu, un om credincios, un om care s-a impacat cu Hristos cat a trait in viata si cand a plecat din lumea aceasta Lazar a plecat fericit, pentru ca sufletul lui a fost impacat cu Dumnezeu. El a plecat mantuit.

Acest mesaj spiritual a fost impartit 13 parti: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12 si partea 13

In schimb bogatul despre care v-am citit in seara aceasta, a sfarsit teribil de tragic. Nu? Suna interesant, si teribil si tragic. Fiindca a plecat fara de Dumnezeu, a murit nemantuit. Despre tragedia de a muri nemantuit iti predic in seara aceasta. Se pune intrebarea, dragul meu tanar, draga mea tanara: De ce este o tragedie sa moara cineva nemantuit? Si am sa-ti dau 3 raspunsuri din Biblie in seara aceasta, din pasajul care l-am citit putin mai devreme.

In primul rand e o tragedie sa mori nemantuit, auzi! din cauza oportunitatilor irosite. Stiti ca acest bogat fara nume, a irosit cel putin 2 mari oportunitati cat a fost pe pamant? Prima dintre ele, a irosit oportunitatea de a-si mantui propriul suflet.

El nu s-a gandit ca urmeaza ceva dupa moarte, el s-a gandit doar la bunastarea trupului sau, el s-a gandit doar la Aici si Acum. A uitat ca exista un Acolo si Atunci. A zis: „Ma daca pot ca sa zambesc in fiecare zi, daca ma simt bine”. Nu? cum zice romanul si se mai face si reclama: „Traieste clipa! Simte-te bine! Acum e momentul sa traiesti extraordinar!” De ce nu te-ai distrat cat esti tanar sau tanara nu? Asta se promoveaza!

El nu s-a gandit ca viata lui pe pamant are un Finish, ca exista un capat al vietii in lumea aceasta, exista un sfarsit. Si ca trebuie sa plece in lumea de dincolo. M-am tot gandit, de ce generatia noastra isi neglijeaza sufletul? De ce punem pret pe atatea lucruri si numai pe sufletul nostru nu sau prea putin? Si am sa va spun de ce in seara aceasta.

Stiti de ce multi dintre tineri isi neglijeaza sufletul? Pentru ca nu vor sa ia in calcul valuarea sufletului lor, o valuare inestimabila dragul meu tanar, sufletul tau are o valuare foarte mare. Zicea Domnul Isus in Marcu 8 la un moment dat: „Ce foloseste unui om sa castige toata lumea daca isi pierde, daca isi pierde sufletul?”

N-am umblat foarte mult in lume, insa pe unde am fost am vazut lucruri frumoase. De mare pret unele dintre ele. Sunt zone turistice extraordinare in care ai vrea sa mergi si sa nu mai vii de acolo. Intrii intr-un magazin cateodata si vezi un lucru de valuare, scump si ti se opreste privirea pe el si zici: „E extraordinar!” Si zice Domnul Isus Hristos, toata lumea acesta sa o ai la picioare si nu valoreaza cat sufletul din tine.

Si multi isi ignora sufletul, nu tin cont de el. Pentru ca nu iau in calcul valuarea sufletului, ce este in ei, suflet pus de Dumnezeu in om. Stiti de ce generatia noastra isi neglijeaza sufletul? Nu doar ca nu ia in calcul valuare sufletului, ci prea adesea avem mintea ocupata cu lucrurile de pe pamant. Zicea sfantul Pavel la un moment dat celor din Filipi, in Filipeni 3 cu 19 ca exista o categorie de oameni a caror dumnezeu este stomacul, pantecele. Astia nu mananca pentru a trai, traiesc pentru a manca, cand deschid frigiderul, mananca jumate din frigider.

Cand se duc in targ, numai sa nu fie mici prin targ, ei se duc sa cumpere ceva, sa priveasca ceea ce este prin targ, dar cand vine mirosul acela de mici, i-ar manca pe toti dintr-o data. Oriunde ii duci, povestea vietii lor este asta: sa traim bine, sa mancam si sa bem. Vorba cuiva: ca maine vom muri. Dar a zis de ceva ca asta, zice Pavel: „fiindca se gandesc la lucrurile de pe pamant”, adica prioritatea vietii lor nu este ceea ce este dincolo de pamant, ci ceea ce este aici, temporar, vremelnic.

– sfarsitul partii a 4-a a acestui mesaj. Continuarea in partea a 5-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *