Cristi Boariu – Esti pregatit pentru prigoana ? – 3 –


– continuare din partea 2 –

Vreau sa merg mai departe si vreau sa vorbesc despre cateva feluri de prigoana. Ca sunt mai multe feluri de prigoana. Nu? In primul rand dragii mei, Biblia ne vorbeste despre prigoana din familie. Exista o prigoana in familie. Sa stiti. Atunci cand iL urmezi pe Dumnezeu, atunci cand inveti sa traiesti pocainta nu toti vor fi de acord cu tine. Primim mesaje foarte multe, „eu m-am pocait, sotia nu este pocaita, sau sotul nu este pocait.” E asa de greu nu? Tu vrei sa mergi la biserica, el vrea sa mearga la film, el vrea sa stea la meci, da? Tu vrei sa mergi la o sora sa faci poate o mancare, sa faci ceva poate pentru o vaduva, sa faci ceva pentru un orfan. Exista mereu prigoana asta verbala. Stiu situatii unde este si prigoana fizica si a fost batuta sora, sotul sau copilul, sau parintele.

Acest mesaj spiritual a fost structurat pe 8 parti: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 si partea a 8-a

Uitati-va la Iosif, prigonit de fratii lui nu? Prigonit de fratii lui. Domnul Isus Hristos, spune Biblia ca despre fratii ca ani de zile, o perioada, nu au crezut in El. Uitati-va la rudele Domnului Isus, Marcu 3 cu 21: „Rudele Lui Isus cand au auzit cele ce se petreceau au venit sa puna mana pe El.” Sa puna rudele Domnului Isus pe El? Mai, inteleg ca preotii nu-L suporta ca predica mai bine ca ei, si cu putere si norodul era…dar rudele? Neamurile? Familia? Si auziti ce spuneau astia: „si-a iesit din minti.” Cand o sa fii injurata si facuta in tot felul de sotul tau sau de cineva din familie ca esti pocaita, sa stii ca si Domnul Isus a fost facut la fel. Slavit sa fie Numele Domnului!

Dragii mei, ce imi place la Domnul, ca nu ne cere sa trecem pe undeva pe unde El nu a trecut. Sa zica: „Mie mi-a fost frica sa trec pe aici.” NU! A trecut prin toate ca si eu sa pot sa calc pe urmele Lui. Da? Matei 10 cu 21: „fratele va da la moarte pe fratele sau si tatal pe copilul lui, copiii se vor scula impotriva parintilor lor si-i vor omora.” Sunt astfel de cazuri. Zic astazi ca Domnul sa cerceteze familiile din Biserica! Familiile celor care asculta online pe internet acest mesaj. Stii ca fiecare prigoana pe care tu o induri, fiecare vorba care tu o induri, va fi rasplatita. Vorbeam cu o sora recent, sotul nu vrea nicicum sa se intoarca, a fost la preot, scandal, probleme, nicum nu vrea. Si ea de ani de zile vrea sa faca botezul. Sotul nu o lasa. Dragii mei, sunt situatii atat de grele, atat de groaznice dar cred ca Dumnezeu poate sa lucreze si in dreptul acestor cazuri.

Apoi, mai exista o altfel de prigoana si asta parca-i mai dureroasa ca aia din familie, prigoana din adunare, nu din biserica, iertati-ma. Din adunare. Prigoana din adunare. Prigoana din poporul care spune ca si el iL cunoaste pe Domnul si la ora de rugaciune s-a dat exemplul lui Ieremia. 40 de ani Ieremia predica, prooroceste si nimeni nu-l baga in seama. Acum ca nu te baga in seama si sta pe telefon la predica, e treaba lui. Dar cu Ieremia nu au facut asa, pe Ieremia l-au aruncat in groapa. Pe Ieremia l-au facut in toate felurile, l-au batjocorit, l-au lovit, l-au facut dezastru. Uitati-va la Ieremia cate indura, din poporul care spune ca-L cunoaste pe Domnul. Uitati-va la Pavel, Pavel spune: „am fost in prigoana, am fost lovit cu pietre.” Dar spune la un moment dat o expresie interesanta „am fost in primejdii si intre fratii minciunosi”, „intre fratii minciunosi”.

Dragii mei am vazut in adunare, in adunare in sens general, nu vorbesc de adunarea noastra doar, exista asa 2 feluri de prigoana. Cel firesc prigoneste pe cel duhovnicesc, asta este prima, ca si Penina pe Ana da? si doi, cel care se considera mai pocait, mai matur, dar nu poate rabda slabiciunile celor slabi si atunci loveste in cel slab. Da? Ma rog astazi Domnul sa ne elibereze de astfel de lucruri. Daca nici macar aici nu gasesti in biserica nu? alinare si mangaiere si aici ne atacam cu vorba, pai atunci nu ai facut nimic nu?

Dar vreau sa ma opresc dragii mei la ceea ce spune Matei 24 cu 10: „Atunci multi vor cadea, se vor vinde unii pe altii si se vor ura unii pe altii.” In vremea comunismului, fiecare biserica avea cel putin un om, daca nu mai multi informatori care mergeau la securitate si dadeau raportul. Cu tristete o spun, unii au murit dar duhurile care i-au stapanit pe ei sunt si astazi. Si astazi, aproape in fiecare biserica sunt oameni care nu sunt cu noi. Stiu ca se filmeaza. Dar intr-o zi vor fi descoperiti, vor trebui sa dea socoteala pentru ceea ce fac. Nu stiu sa spuna „Shibolet”. Ati inteles cei care cunoasteti Biblia. Uitati-va la Iuda, pai daca pe Domnul Isus iL vindea unul care nu avea treaba cu ucenicii, nu? atunci mai, mai intelegeam dar pe Isus l-a vandut unul din adunare, din grupul acela. Iuda nu? Nu era din familie, dar nu era nici afara, ci era langa Isus. Vanzatorul nu a fost departe, ci aproape, aproape.

In puscaria din Targul Ocna era un detinut foarte tanar pe nume Matchevici. Fusese inchis pe cand avea 18 ani. Din cauza torturilor, marturiseste Richard Wurmbrand, devenise grav bolnav de tuberculoza. Familia lui a aflat cumva de starea de sanatate foarte grava si ia trimis cu mare greutate 100 de sticlute de streptomicina, care ar fi putut face diferenta dintre viata si moarte, l-ar fi putut salva pe omul acesta, daca acele medicamente ar fi ajuns la el, dupa ce a indurat foarte multe probleme in inchisoare si multa persecutie. Ofiterul responsabil cu politica inchisorii l-a chemat pe Matchevici si ia aratat pechetul si ia spus asa: „Aici sunt medicamentele care iti pot salva viata. Dar oficial nu-ti este permis sa primesti nimic de la familie.” Auziti cum pune diavolul problema: „Eu personal as dori sa te ajut, esti tanar, nu vreau sa mori in inchisoare. Ajuta-ma ca sa te pot ajuta la randul meu. Da-mi informatii despre ceilalti prizonieri, despre colegii tai, despre fratii tai, asa incat sa pot justifica inaintea superiorilor mei de ce ti-am dat medicamentele.”

Ma opresc si va intreb ce ati fi facut? Ce as fi facut eu? Matchevici a raspuns: „Nu vreau sa raman in viata si sa imi fie rusine ca atunci cand ma uit in oglinda sa zaresc fata unui tradator. Nu pot accepta asa ceva. Prefer sa mor.” Matchevici s-a intors de la discutia cu ofiterul politic si spune Wurmbrand „a murit in aceeasi celula in care eram si eu. L-am vazut murind, preamarindu-L pe Dumnezeu.” A preferat sa moara decat sa-si vanda fratii. Stiti ce ma doare astazi? Ca in adunare, in adunari, nu in biserica, in adunari SUNT OAMENI CARE TE VAND GRATIS ASTAZI! Atunci cand barfesti pe cineva, il vinzi gratis. Ai uitat ca iti spune Biblia ca dragostea acopera cat? Totul! Atunci cand te bucuri ca se intampla nenorocire cuiva, tu il vinzi gratis. Uitati-va, cand oamenii acestia se vor ridica in Ziua Judecatii in picioare ce voi spune eu sau dumitale?

– sfarsitul partii a 3-a a acestui mesaj. Continuarea in partea a 4-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *