Iosif Borca – Unde te vei duce dupa moarte? – 11 –


– continuare din partea a 10-a –

Si daca ai ajuns sa crezi in Isus Hristos ca Mantuitor si Domn si daca in seara aceasta te vei pocai de pacatele tale, urmeaza cel de-al 3-lea pas, daca vrei sa nu ajungi o vesnicie despartit sau despartita de Dumnezeu: SA HOTARASTI SA INCHEI LEGAMANT CU EL IN APA BOTEZULUI!

Sa stiti ca botezul trebuie facut cand omul, cand tanarul sau tanara pot decide in mod personal si voluntar. In Biblie la mine sta scris in Marcu 16 cu 16: „Cine va crede si se va boteza va fi mantuit”. Adica e foarte logica treaba. Mai intai e credinta in Isus si apoi e botezul in apa.

Acest mesaj spiritual a fost impartit 13 parti: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12 si partea 13

Petru cand a stat la Ierusalim in fata multimii, oamenii care au fost strapunsi la inima de Evanghelia predicata in acea zi de Petru, Petru a zis acelei multimi: „Pocaiti-va” le-a zis Petru „si fiecare din voi sa fie, sa fie botezat”. Pentru neaparat inaintea botezului in apa trebuie sa fie credinta in Dumnezeu si pocainta de pacate.

Am intrebat pe unul intr-o zi: „Tu ce poti sa imi spui despre botezul tau?” Zice: „Nu stiu. Maica-mea si taica-miu si nasii de la botez, mi-or povesti ei cate ceva.” Asta era un om mai invarsta, ca l-am intrebat: „In vremea noastra n-am avut nici aparate de fotografiat, n-a putut maica-mea sa imi arate nici o poza de la botez.”

Si zic: „Tu crezi, tu chiar crezi ca ai fost botezat?” Zice: „Ma, daca ei mi-au zis, sunt parintii mei, ii cred.” Zic: „Dar tu crezi ca botezul in apa e important?” Nu ca-i scris in Scriptura despre el, si nu a zis un palavragiu ca ii important botezul, a zis Isus Hristos ca trebuie sa incheiem legamant cu Dumnezeu in apa botezului.

Si a zis: „Da e important.” Si am zis: „Cum ar putea sa fie botezul important pentru tine cand tu imi spui ca ai fost botezat la 6 saptamani si tu nu stii nimic despre momentul acela?” Zic: „Cum ar fi fost” omul nostru casatorit cu mai multi copii, era la o varsta inaintata, „cum ar fi fost,” zic „taicatu si maicata si mai nu stiu cine sa te fi casatorit cu fata x cand tu aveai 6 saptamani? Si cand ajungeai la 20 de ani sa spuna: „Uite, ea e fata cu care trebuie sa te casatoresti, pe care ti-am ales-o la 6 saptamani?””

Zic: „Eu stiu cand m-am botezat: pe 28 aprilie 2001, aveam 17 ani si ceva, n-au hotarat nici taica-miu, nici maica-mea in locul mei, nici cel mai bun prieten de la scoala. Am hotarat eu sa intru benevol si constient in apa botezului, sa inchei legamant cu Isus Hristos.” Si am zis: „Da Domane, indiferent ce ar veni, prin ce imprejurari as trece. Eu vreau sa Te urmez pana la capat.”

Tu ai facut pasul acesta de bunavoie, constient si constienta? Din propria initiativa? Daca ai ajuns sa crezi in Isus Hristos ca Mantuitor si Domn, sa-L lasi pe El sa iti conduca viata, daca te-ai pocait de pacatele tale, daca ai incheiat cu El legamant in apa botezului, mai e ceva de facut? Poate te intrebi in seara aceasta. Mai trebuie doar sa duci O VIATA DE SFINTIRE.

– sfarsitul partii a 11-a a acestui mesaj. Continuarea in partea a 12-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *