Iosif Borca – Unde te vei duce dupa moarte? – 07 –


– continuare din partea a 6-a –

Bogatul nostru nu doar ca a irosit 2 mari oportunitati in viata cat a trait. El dupa ce s-a dus cum zicem noi, pe lumea cealalta, a crezut ca mai poate face unele schimbari. Ca mai negociaza el, mai vede, ca in viata a fost bogat, a fost obisnuit cu negocierile, cu targuielile.

Si afla vestea senzationala si teribila: dupa moarte, oamenii de pe pamant nu mai pot face nimic pentru soarta ta eterna. Zice: „Parinte Avrame,” a inceput memoria sa ii functioneze, „ma pe strada la mine cat am fost in viata a fost un Lazar, asta a fost un sfant, trebuie sa nu fi ajuns in locul in care am ajuns eu. Nu poti, parinte Avraame, sa il trimiti pe Lazar acela sa isi moaie varful degetului putin in apa, sa vina si sa imi racoreasca limba ca grozav sunt chinuit in starea in care am ajuns?” Stiti ce ii zice Avraam? „NU, NU se mai poate!”

Acest mesaj spiritual a fost impartit 13 parti: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12 si partea 13

O, cum se inseala oamenii ca dupa ce moare cate un prieten de-al lor, cate un vecin, cate o rudenie, mai pot face cate o rugaciune pentru sufletul celui mort, mai aprind cate o lumanare in cimitir, mai dau parastase, platesc slujbe. Cata inselaciune!

Ia ganditi-va cu mintea rationala si sanatoasa care v-a dat-o Dumnezeu: de ce nu ducem noi un mort la spital ca sa fie tratat? Da, pe bolnav il duci, chiar daca este in ultima faza. Zici: ma cat traieste bolnav fiind, avand chiar cancer in metastaza, poate se mai face ceva. Pentru recuperarea bolnavului, pentru insanatosirea lui, dar eu te intreb pe tine ceva in seara aceasta: pe mort, pe om dupa ce moare il aduci de la spital acasa, ca sa il inmormantezi la cimitir, dar inca nu am vazut om cu mintea intreaga sa duca mortul la spital ca sa fie tratat. De ce? Va intreb in seara acesta.

Pentru ca noi stim ca pentru trupul omului, care a murit, nu se mai poate face nimic. Si atunci, cum traieste omul in inselaciunea aceasta amarnica? Ca se mai poate face ceva pentru sufletul lui dupa ce a murit. A, pentru trup nu se mai poate face nu? Credeti ca mi-a venit ideea sa il iau pe unchiul meu dupa ce a murit acasa in pat sa il duc la spital, mort fiind, fizic, sa fie tratat? Eu stiam ca pentru trupul lui nu se mai poate face nimic. Dar cum as putea crede ca pentru sufletul lui dupa ce a murit, se mai poate face ceva?

Vedeti? Imbunatatiri se fac acum. Te uiti la cauciucurile de la masina si vezi ca sunt putin uzate, nu? S-a apropiat luna noiembrie, stiai ca trebuie sa schimbi cauciucurile, sa pui de iarna. Daca ai avut acasa de rezerva de anul trecut si te-ai si ai vazut ca sunt putin uzate, ai zis: ma, trebuie sa le schimb sa iau altele mai noi.

Vezi ca ti se cariaza cate un dinte, cate o masea, te prinde cate o durere pe la 2, 3 noaptea si te duci si faci imbunatatiri la dantura. Altii or cheli poate inainte de vreme, eu stiu care au cheltuit mii de euro sa-si implanteze par. DA se fac imbunatatiri in viata asta. Dar dupa moarte nu mai poti sa faci nici un fel de inbunatatiri. Nici pentru trup, care il duci la cimitir si il pui intre 4 scanduri, dar nici pentru sufletul tau. Acum se poate face ceva, cat esti in viata.

Odata, s-a dus cineva la Arhimede. Ati auzit de Arhimede? Am auzit, nu stiu daca mi-a placut sau nu cand am invatat despre el in scoala, se zice ca in scoala lui, 5 ani de zile nu aveai voie sa pui nici o intrebare. Numai sa asculti.

Unul care a trecut prin scoala la Arhimede, dupa 5 ani de zile a tot ascultat, a tot ascultat, dupa 5 ani s-a apropiat de Arhimede si a zis, era el un pic mai ateu, zice: „Domnule Arhimede, se merita sa ne traim viata asta frumos, cinstit, onest, asa cum ne-ai invatat, daca nu exista nimic dupa moarte?”

La care Arhimede se uita la el si a zis: „Daca e asa cum spui tu, ca nu exista nimic dupa moarte eu nu am castigat nimic, iar tu nu ai pierdut nimic. Dar,” ia zis Arhimede, „sa tii minte ceva, daca totusi exista viata dupa moarte, si eu v-am invatat sa traiti frumos, sa traiti o viata asa cum trebuie traita, sa stii ca eu am castigat totul, iar tu,” ia zis Arhimede, „ai pierdut totul!” Cand o sa fii si tu dus la cimitir cum a fost dus si unchiul meu astazi si se trage linia finala, sa stii ca esti ori marele perdant, ori marele castigator. Una din doua.

– sfarsitul partii a 7-a a acestui mesaj. Continuarea in partea a 8-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *