Cristi Boariu – Nevoile acute ale oamenilor pe timp de razboi – 01 –


Slavit sa fie Domnul! Deschidem Cuvantul Domnului la 2 Imparati capitolul 6 citesc de la versetul 8 la versetul 23, un cuvant potrivit pentru vremurile pe care le traim astazi. Pagina din Biblie 395. „Imparatul Siriei era in razboi cu Israel. Si, intr-un sfat pe care l-a tinut cu slujitorii sai, a zis: “Tabara mea va fi in cutare loc.” Dar omul lui Dumnezeu a trimis sa spuna imparatului lui Israel: “Fereste-te sa treci pe langa locul acela, caci acolo sunt ascunsi sirienii.” Si imparatul lui Israel a trimis niste oameni sa stea la panda spre locul pe care i-l spusese si despre care il instiintase omul lui Dumnezeu.

Aceasta s-a intamplat nu o data, nici de doua ori. Imparatului Siriei i s-a tulburat inima. A chemat pe slujitorii sai si le-a zis: “Nu voiti sa-mi spuneti care din noi este pentru imparatul lui Israel?” Unul din slujitorii sai a raspuns: “Nimeni, imparate, domnul meu; dar prorocul Elisei, care este in Israel, spune imparatului lui Israel cuvintele pe care le rostesti in odaia ta de culcare.” Si imparatul a zis: “Duceti-va si vedeti unde este, ca sa trimit sa-l prinda.” Au venit si i-au spus: “Iata ca este la Dotan.” A trimis acolo cai, care si o oaste puternica. Au ajuns noaptea si au inconjurat cetatea.

Acest mesaj spiritual a fost impartit 12 parti: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11 si partea a 12-a.
Slujitorul omului lui Dumnezeu s-a sculat dis-de-dimineata si a iesit. Si iata ca o oaste inconjura cetatea, cu cai si care. Si slujitorul a zis omului lui Dumnezeu: “Ah! domnul meu, cum vom face?” El a raspuns: “Nu te teme, caci mai multi sunt cei cu noi decat cei cu ei.” Elisei s-a rugat si a zis: “Doamne, deschide-i ochii sa vada.” Si Domnul a deschis ochii slujitorului, care a vazut muntele plin de cai si de care de foc imprejurul lui Elisei.

Sirienii s-au coborat la Elisei. El a facut atunci urmatoarea rugaciune catre Domnul: “Loveste, rogu-Te, pe poporul acesta cu orbire.” Si Domnul i-a lovit cu orbire, dupa cuvantul lui Elisei. Elisei le-a zis: “Nu este aceasta calea si nu este aceasta cetatea; veniti dupa mine, si va voi duce la omul pe care-l cautati.” Si i-a dus la Samaria. Cand au intrat in Samaria, Elisei a zis: “Doamne, deschide ochii oamenilor acestora sa vada!” Si Domnul le-a deschis ochii si au vazut ca erau in mijlocul Samariei.

Imparatul lui Israel, vazandu-i, a zis lui Elisei: “Sa-i macelaresc? Sa-i macelaresc, parinte?” “Sa nu-i macelaresti”, a raspuns Elisei. “Obisnuiesti tu oare sa macelaresti pe aceia pe care ii iei prinsi cu sabia si cu arcul tau? Da-le paine si apa, ca sa manance si sa bea; apoi sa se duca la stapanul lor.” Imparatul lui Israel le-a dat un pranz mare, si ei au mancat si au baut; apoi le-a dat drumul, si au plecat la stapanul lor. Si ostile sirienilor nu s-au mai intors pe tinutul lui Israel.” Amin Va invit sa ocupati locurile si impreuna cu totii sa spunem Slavit sa fie Domnul!

Dragii mei, multumim Domnului ca ne bucuram de vremuri de pace inca in tara noastra. Si in timp ce sute sau mii de biserici din Ucraina sunt inchide, noi ne bucuram astazi in cantare, in rugaciune si in cuvant. Aceasta n-ar trebui sa ne faca sa ne mandrim, ci ar trebui sa ne responsabilizeze, si sa venim cu smerenie si cu multumire.

Pentru ca vremurile pe care le traim, se schimba de la un ceas la altul. Se schimba de la o zi la alta. Astazi este Ucraina, maina poate fi altcineva. Important este, iubitii mei, ca fiecare secunda pe care Dumnezeu ne-o face cadou, sa o stim sa o folosim intr-un mod maxim si intr-un mod eficient. Si spun: Doamne ajuta-ne la asta!

Noi nu suntem in necunostinta spunea Biblia de planurile diavolului. Pentru noi, faptul ca exista razboi la ora actuala, nu este o noutate. Biblia spune in Matei 24 cu 6: „Veti auzi de razboaie si vesti de razboaie” si Cuvantul Domnului spune: „vedeti sa nu va inspaimantati!”. Daca vrei sa pui Matei 24 cu 6. Da de ce sa nu ne inspaimantam? Cand toti se panicheaza, cand toti se inspaimanta…

Iubitii mei, s-a demonstrat stintific ca omul sub presiune, sub depresie, sub ingrijorare maxima, sub inspaimantare, sub panica, ia cele mai proaste decizii, cele mai gresite decizii. De aceea Cuvantul Domnului ne spune astazi prin Domnul Isus: Eu v-am spus de 2000 de ani ca o sa fie razboaie, nu-i ceva nou, lucrurile astea trebuie sa se intample.” Dar a spus Domnul „sa nu va inspaimantati!” Stiti ce usor este sa ai pace cand marea este linistita, dar adevarata provocare e sa ai pace in valuri.

– sfarsitul primei parti a acestui mesaj. Continuarea acestui mesaj in partea a 2-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *