Iosif Borca – Unde te vei duce dupa moarte? – 09 –


– continuare din partea a 8-a –

Apropo, la un pastor de la noi din tara s-a dus un asa zis frate la un moment dat si a zis: „Frate am tot citit eu din Evanghelie si cand am ajuns la versetele acestea nici cum nu le-am inteles. L-am rugat pe Dumnezeu sa imi dea pricepere dar nicicum nu am inteles”.

„Pai care-s baiul frate?” l-a intrebat pastorul nostru. „Vezi? Eu am 70 si ceva de ani, mai am un dinte in gura, un dinte. Daca eu cand voi muri voi fi nemantuit, cum se intelege frate pasajul acesta din Scriptura ca acolo in locul in care voi ajunge va fi plansul si scrasnirea dintilor?” La care pastorul nostru foarte sobru privindu-l ia zis: „Eu nu stiu, nu inteleg nici eu prea multe din pasajul acesta dar pot sa fac ceva. Daca chiar vrei sa fi lamurit pe deadevaratelea hai sa ne punem amandoi pe genunchi si sa ne rugam si daca Dumnezeu va voi sa faca cumva sa iti creasca dintii”. Da, e cam dura gluma aceasta.

Acest mesaj spiritual a fost impartit 13 parti: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12 si partea 13

Vedeti oamenii sunt preocupati cu tot felul de filosofii, de polemica, de cum o fi una, de cum o fi cealalta, lucruri secundare si neimportante si nu sunt atat de interesati de ceea ce este prioritar si primordial: daca sufletul lor este mantuit. Sa stiti ca Dumnezeu nu doar ca ne-a prevenit si ne-a zis dinainte cum e locul unde merg oamenii nemantuiti. Zicea Dostoievski in Fratii Karamazov ca: „iadul este locul spre care Dumnezeu nici macar nu mai priveste.”

Octavian Paler, fost mare scriitor roman, om politic, la 80 de ani a fost abordat de un reporter si ia zis: „Octaviane, te temi tu la 80 de ani de moarte?” La care el a zis: „Nu ma sperie moartea, am 80 de ani, stiu ca mai e putin, dar ma tem de ceva, de absenta Lui Dumnezeu in locul in care ma voi duce dupa moarte” De aceea bine a zis Traian Dorz intr-una din poeziile lui care a devenit cantare mai tarziu: „Mai bine plang acum un ceas cu Domnul in partasie/ Decat fara Cristos ramas, sa plang o vesnicie/”.

Dar Dumnezeu este corect, El nu doar ca ne-a spus cum e locul in care se duc oamenii nemantuiti, El ne-a zis si ce trebuie sa facem ca sa nu ajungem in asemenea loc. 4 lucruri simple va spun in final. Stii ce trebuie sa faci daca vrei sa nu ajungi in Iad cand pleci din lumea acesta? In primul rand sa crezi in Domnul Isus Hristos ca Mantuitor si ca Domn al vietii tale.

I-am auzit pe multi spunand: „Mai este asa de simplu si totusi asa de complicat!” Cand ne uitam la noi, pacat peste pacat. Chiar vorba cuiva: „Daca faci numai 3 pacate in fiecare zi, tu iti imaginezi cate pacate faci intr-un an de zile?” Ia inmulteste 3 cu 365 de zile. Dar bietii de ei cati nu fac 10, 20, 50 de pacate, poate chiar mai multe intr-o zi.

Tu stii ca Fiul omului are putere pe pamant sa-ti ierte pacatele. Nu cand a ajuns la 2 m intre 4 scanduri, in mormant, nu, nu atunci. Acum cat esti in viata. El te poate ierta. O, ma uit la generatia mea si vad ca multi au nevoie de un Mantuitor, dar nu si de un Domn al vietii lor. Stiindu-se pacatosi zic: „Ma, nimeni nu ne poate mantui, nici popa, nici pastorul, nici cel mai mare patron, om de bussiness, oricati bani ar avea” Ei stiu oamenii, ca doar Isus Hristos ii poate mantui de pacate. Numai ca nu vor sa il faca Domn in viata lor.

– sfarsitul partii a 9-a a acestui mesaj. Continuarea in partea a 10-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *