Cristi Boariu – Nevoile acute ale oamenilor pe timp de razboi – 03 –


– continuare din partea a 2-a –

Am ajuns la pace, am ajuns la liniste, stiind ca Dumnezeu coordoneaza universul. Tu ai ajuns la liniste? Iubitii mei, vreau sa subliniez inainte sa ma duc mai departe: daca esti omul Lui Dumnezeu nu inseamna ca esti ferit de necazuri sau de primejdii.

Spunea Pavel in 1 Corinteni 15 cu 31, ca era mai grav ca si Ucraina acuma, ca Ucraina acuma de 10 zile, au inceput oamenii sa se panicheze, sa fie in primejdii. A zis Pavel:„de cand m-am convertit in fiecare zi, sunt in primejdie de moarte, de moarte”. Iubitii mei, desi era in primejdie de moarte, Pavel continua sa slujeasca Lui Dumnezeu, continua sa ridice slujitori, continua sa ridice biserici, continua sa propovaduiasca Evanghelia. Stiti de ce? Pentru ca era omul Lui Dumnezeu. Elisei este omul Lui Dumnezeu, in textul de fata vedeti comportamentul lui, vedeti reactiile lui.

Acest mesaj spiritual a fost impartit 12 parti: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11 si partea a 12-a.

Haideti sa vedem cateva particularitati ale oamenilor care sunt oamenii Lui Dumnezeu. In primul rand, iubitii mei, omul Lui Dumnezeu este un om care-i cunoscut. Acolo in sectorul lui unde lucreaza, unde actioneaza. Ii cunoscut. Era cunoscut Elisei si in Israel, si in Siria.

Au zis duhurile demonice catre fii lui Sceva: „Pe Pavel il cunosc, pe Isus iL stiu dar voi cine sunteti?” Iubitii mei, ceea ce vreau sa subliniez astazi nu-i ca omul Lui Dumnezeu trebuie sa fie cunoscut pe toata planeta, ceea ce vreau sa subliniez este ca omul Lui Dumnezeu nu poate sa ramana anonim. Nu poti sa spui, am lucrat 40 de ani la fabrica dar nimeni nu si-a dat seama ca-s pocait, Slavit sa fie Domnul! Nu spuneti AMIN la asta!

Eram aseara la masa cu fratele Beni, cu fratele Coni intr-o misiune langa Hateg si ne spunea cineva o intamplare interesanta. A zis: „Am vorbit acum cativa ani cu cineva care a facut armata si l-am intrebat: „Cum a fost in armata, cum ti s-a parut armata? A fost grea, a fost usoara, ati avut tot ce va trebuie?”. Zice:„Ma pentru mine a fost bine ca nu si-a dat nimeni seama ca-s pocait. Groaznic nu? „Nu si-a dat nimeni seama ca-s omul Lui Dumnezeu. Am fost, zice, penticostal sub acoperire. Ca politisti in civil.”

Iubitii mei, ascultati-ma. Am o mare indoiala de mantuirea oamenilor care spun ca sunt oamenii Lui Dumnezeu si totusi nu ii stie nimeni. Nu-i stie nimeni. Spunea gazda care ne-a servit ieri cu mancare: „Frate Cristi, am fost si eu in armata si mi s-a intins pachetul de tigari si am zis: „Eu nu fumez ca sunt pocait!” Si a zis comandantul: „Pai si locotenentul acela ii pocaiti si el fumeaza.” zice.

Iubitii mei, omul Lui Dumnezeu nu poate sa ramana ascuns. O cetate asezata pe un munte. Dumnezeu cand te-a mantuit si daca in seara acesta va mantui Dumnezeu oameni, vreau sa ii avertizez: vor sti toata Deva ca v-ati pocait in seara aceasta. Si o sa va spuna: „Vezi ca nu mai ai voie…!” Bine de parca ei ar avea voie. Dar iti spune: „Vezi ca nu ai voie sa faci aia, aia…!” Ca Dumnezeu atunci cand te mantuie, te ia din praful drumului si te face o cetate, o lumina. Si zice: „Uitati-va la acesta, este omul Meu!” Este omul Lui Dumnezeu. Doamne, mai ridica astazi oameni ai Tai. Iubitii mei, nu-i criza de armament, de munitie. Este criza de oameni ai Lui Dumnezeu astazi. Sa stiti.

Apoi omul Lui Dumnezeu mai are o particularitate frumoasa. El are legatura cu cerul, el se roaga. Spune aici Biblia in 2 Imparati 6 cu 17 Elisei ce a facut? S-a rugat. S-a rugat. Cum stai cu rugaciunea? Nu te intreb daca esti ortodox, penticostal, carismatic. Ca oricum in ziua Judecatii numai in 2 ne imparte: oameni ai Lui Dumnezeu si restul. Adica oameni ai deavolului. Te intreb doar atat astazi. Cum stai cu rugaciunea?

Am observat in Ucraina si voi cu siguranta ati vazut imaginea aceea. Cand in prima zi in care au intrat rusii in anumite orase din Ucraina, oamenii s-au asezat direct pe asfalt si au ingenuncheat, desi era ud pe acolo. Acum ai mocheta in biserica si zice: „Auzi, cine e invitat ca sa vin?” La voi nu-i asa, la noi cam asa-i. Trebuie sa faci banner pe wazzup stiti? Anunti ca ai musafiri ca altfel nu vine omul. Si ai mocheta, ai AC. Ati vazut ca in vremea grea nu mai conteaza daca ii mocheta sau nu. Te pui pe orice pe jos, te trantesti la pamant. Pe burta.

– sfarsitul partii a 3-a a acestui mesaj. Continuarea acestui mesaj in partea a 4-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *