Iosif Borca – Unde te vei duce dupa moarte? – 06 –


– continuare din partea a 5-a –

Stiti ca a mai irosit bogatul nostru din textul din acesta seara o oportunitate? Aceea ce a face bine semenilor aflati in nevoie. El s-a gandit doar la el, un mare egoist. Zgarcit de numai, numai, imaginati-va Lazar pe strada lui, chiar la poarta, vedea in fiecare zi, cainii aceia maidanezi care se plimbau pe strada si se apropiau de Lazar si ii lingeau bubele, si nu s-a gandit un minut: „Domnule, omul acesta are nevoie de medic, are nevoie de cineva care sa il trateze!”

Dar el a zis: „Ma, dar ce imi pasa mie de el?” Se uita Lazar si astepta niste firmituri. Acum nu stiu daca ai avut vreun vis dinacesta ciudat in vreo seara, in vreo noapte, in care se visezi la firmituri? Eu mi-l imaginez pe Lazar in multe seri, s-a pus la culcare flamand, poate perna lui era o piatra de pe strada, in multe seri o fi dormit Lazar al nostru setos, si bogatul nostru a zis: „Ce imi pasa mie?”

Acest mesaj spiritual a fost impartit 13 parti: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12 si partea 13

Generatia noastra e o generatie insensibila. Am ajuns sa nu mai privim in jurul nostru, cei mai multi privesc cu ochii in pamant, sau cei mai multi privesc prin tine. Dincolo de tine, dincolo de nevoile tale. Sa stiti, va spun ceva cu aspectul acesta in aceasta seara. Pe noi Dumnezeu nu ne-a chemat sa facem fapte bune pentru a fi mantuiti, faptele bune sunt consecinta mantuirii, nu cauza ei.

La inmormantare astazi preotul spunea ca exista o scara de la Dumnezeu inspre om si una de la om inspre Dumnezeu. Si scara Lui Dumnezeu din cer ajunge pana la un moment dat si daca omul nu face fapte bune, nu poate sa ajunga la scara Lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte zicea preotul, ca nu poti fi mantuit decat prin fapte bune. Si ma gandeam ce mare inselaciune. Ce mare inselaciune ca in Biblie zice ca suntem mantuiti prin har, prin credinta, prin Cristos in urma jertfei Lui din Golgota. Adica tu nu faci fapte bune ca sa devii mantuit sau mantuita. Ci fiindca esti deja mantuit in Hristos.

Odata Clara Butt, nu stiu daca stiti despre ea sau ati citit despre ea, la 75 de ani o opreste un reporter, undeva in strada si zice: „Clara, ai 75 de ani. Ai vreun regret dupa varsta aceasta frumoasa in viata ta?” Si ea zice: „De 56 de ani, regret un lucru teribil. Am avut o prietena foarte buna in tinerete, s-a imbolnavit de tumoare la cap. De 3 ori i-am promis ca ma duc sa o vizitez, sa stau de vorba cu ea, sa ii alin durerea. Sa o incurajez.

Prima data cand am fost hotarata si am vrut sa ma duc a intervenit nu stiu ce, am motivat ca nu pot sa ma duc, am amanat vizita. A 2-a oara, hotarata sa ma duc, intervine o noua problema, evit sa ma duc in vizita, a 3-a oara din nou la fel. Cand am vrut sa ma duc a 4-a oara, am cautat-o pe prietena mea, mi-a deschis altcineva usa, si am intrebat despre prietena mea” zicea Clara.

Omul acela s-a blocat si a zis: „Nu stiu cum sa iti povestesc, ce sa iti zic, dar undeva mai incolo, la cimitir, la 2 m sub pamant, cu ceva timp in urma, a plecat cea mai buna prietena a ta.” Da,tragedia de a muri nemantuit din cauza oportunitatilor irosite, sa irosesti oportunitatea de a-si mantui propriul suflet, de a-ti mantui propriul suflet, si de a irosi oportunitatea de a face bine semenului de langa tine.

De ce este o tragedie sa mori nemantuit? Sau daca vreti, altfel spus de ce este cea mai mare tragedie e ca cineva sa moara nemantuit? Asculta-ma in al 2-lea rand in acesta seara. Din cauza, si sa tii minte te rog, din cauza lucrurilor ce nu le mai poti schimba dupa moarte.

– sfarsitul partii a 6-a a acestui mesaj. Continuarea in partea a 7-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *