Cristi Boariu – Nevoile acute ale oamenilor pe timp de razboi – 02 –


– continuare din partea 1 –

Si spunea o cantare:„Sa ai pace in mijlocul necazului tau!” Iubitii mei, in momentul de fata pe glob sunt peste 40 de razboaie. Bineinteles ca noi il cunoastem pe cel din Ucraina din cauza ca este cel mai recent si probabil cel mai mare la ora actuala. Dar in acelasi timp, pe glob sunt 40 de conflicte. Dea lungul istoriei, oamenii au numarat si au spus ca pana astazi au fost 10624 de razboaie, de conflicte.

Oare intelegem vremea pe care o traim? Te rog sa pui 1 Cronici, 12 cu 32, Biblia vorbeste aici despre o categorie selecta de oameni, putini la numar, care aveau ceva specific lor. „Din fiii lui Isahar care se pricepeau in intelegerea vremurilor.” Dar oamenii acestia spune Biblia aici ca nu se pricepeau doar ca sa se scoata cu pieptul in fata. „Eu stiu ca o sa vina razboi, eu stiu ce vremuri…” NU, NU, Nu! Au spus.„noi ne pricepem in intelegerea vremurilor pentru ca vrem sa facem ceva. Vrem sa stim ce trebuie sa faca Israel. Ce trebuie sa faca Israel.”

Acest mesaj spiritual a fost impartit 12 parti: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11 si partea a 12-a.

Iubitii mei, oare ce ar trebui sa faca biserica in vremea aceasta? Ca de citit stirile stiu ca le citim. Abonati pe grupuri de mesaje, de forward la fotografii, cei care cunoasteti engleza poate studiati si in limba engleza, conflictul care este si suntem informati. Dar spunea cineva ca avem foarte multa informatie si prea putina revelatie astazi. Stim multe, dar oare stim ce trebuie?

Iubitii mei, daca am sta de vorba cu ucrainenii si i-am intreba: Ce aveti nevoie? Ne-ar spune ce au nevoie. Ne-ar spune ca au nevoie de veste antiglont. Un roman ucrainean a plecat zilele trecute in Bucuresti si in tot Bucurestiul a gasit doar 5 veste antiglont, le-a cumparat si a fugit in Ucraina cu ele. E o criza mare. Ar spune ca au nevoie de arme, de medicamente, de mancare, de adaposturi sigure, de munitie.

Si totusi ma uit la acest text care l-am citit si cuvantul pe care Domnul mi l-a dat joi a fost acesta: NEVOI ACUTE PE TIMP DE RAZBOI. Si nu o sa intalniti in text nici veste antiglont, nici munitie, nici medicamente, pentru ca iubitii mei din perspectiva spirituala nevoile sunt mult mai mari si mult mai adanci si difera cu mult de ceea ce crede lumea ca ar avea nevoie.

Vreau sa identificam impreuna cu dumneavoastra 3 nevoi, 3 lipsuri pe care oamenii le au astazi, pe care lumea le are astazi si care se evidentiaza mai ales intr-o vreme a conflictului. Atunci cand ii pace, cand ii frigiderul plin zici: „Mai nu cred ca am mare nevoie ca totul este ok, totul este in regula.”

Dar cand esti intr-o criza, cand nu stii pe ce trebuie sa apuci mana ca sa fugi la vama, atunci iti dai seama ca s-ar putea ca multe din lucrurile care ai crezut ca sunt valori, sa nu mai fie. Si multe din lucrurile pe care le-ai neglijat s-ar putea sa le gasesti dintr-o data valoroase, dar prea tarziu.

In primul rand iubitii mei, ma uit la acest text si observ ca in vreme de razboi, prima mare nevoie este nevoia de oameni a Lui Dumnezeu. Amin? De 4 ori in text apare aceasta expresie extraordinara, deosebita si frumoasa: „oameni ai Lui Dumnezeu, omul Lui Dumnezeu, slujitorul omului Lui Dumnezeu”.

De ce e nevoie de oameni ai Lui Dumnezeu in vreme de razboi? De ce nu-i nevoie de reporteri mai multi? Care sa-si riste viata si sa transmita in timp real evenimentele care se petrec? De ce nu-i nevoie de presedinti mai cu vaza, mai cu idei mai multe? De nu l-am putea multiplica sau clona pe Zelenski? La mai multe tari oare n-ar fi aceasta solutia? NU!

In vreme de razboi iubitii mei, in vreme de conflict, se evidentiaza cel mai clar, nevoia de oameni ai Lui Dumnezeu. Stiti de ce? Pentru ca oamenii Lui Dumnezeu in vremuri tulburi, nu se panicheaza, nu fug la antidepresive, nu se dau cu capul de pereti, nu-si smulg parul din cap, ci dimpotriva, ei ofera echilibru, ofera statornicie, ofera speranta, ofera incredere.

Pentru ca ei stiu ceea ce spunea regele Mihai, cand a fost exilat din tara, cand a fost scos de comunisti afara ca sa-si poata ei face ceea ce vroiau sa faca, a zis regele Mihai, dupa ani de zile de exil: „M-am resemnat stiind ca istoria este in Mana Lui Dumnezeu.”

– sfarsitul partii a 2-a a acestui mesaj. Continuarea acestui mesaj in partea a 3-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *