Puiu Stefan – Lucrarile minunate ale Lui Dumnezeu p1


Am un frate cu care mai merg cateodata in lucrare si mi-a vorbit despre un lucru, despre o intamplare undeva in Romania, o adunare asa mai extremista zicem noi, cu calea mai ingusta, o tanara in adunarea aceea a cazut in pacat de curvie. Ea prinsa de remuscari s-a dus acolo la cel din fruntea bisericii, a rugat sa cheme si pe fratii din comitet ca are de facut o marturisire fata de toti fratii aceea.

Si le-a marturisit lucrul acesta ca a cazut in pacat de curvie, daca se poate sa o ierte, sa o puna deoparte sau ce hotarasc fratii in dreptul ei. Fratii de acolo au hotarat pe loc, nu numai excluderea ei dar iau si spus ca „nu mai exista cale de intoarcere pentru tine si poti sa faci ce vrei, sa te duci unde vrei, ca oricum Raiul l-ai pierdut.”

Fata foarte necajita sa spun asa, a zis: „Pai ce rost mai are ca sa mai traiesc?” A luat o sticla de otrava si s-a dus la marginea localitatii intr-o casa parasita, cu gandul ca sa isi puna capat zilelor.

Acolo plangand, ca si ucenicii cuprinsi de intristare au adormit, si ea cuprinsa de intristare a adormit si ea acolo, a gasit ea un pat mai vechi acolo, o darmatura, s-a asezat pe locul acela si a adormit. Cand a adormit, in vis, a venit Domnul Isus la ea si ia zis: „Fiica, Singurul care da iertarea sunt EU!”

S-a trezit, a aruncat sticla de otrava, si-a facut bagajul, a parasit cetatea aceea si s-a mutat in alt oras, azi are 7 copii, si ii slujeste Domnului intr-un cor. De fapt, este dirijoarea corului. E mare Dumnezeu? Astazi, El ne primeste pe toti.

Fratele spunea sa aduc un cuvant. Ce cuvant sa aduc? Ma tot gandeam la cuvantul acela si tot mi se invartea in capul meu: „Suflete preacurvare, nu stii tu ca partasia cu lumea este vrajmasie cu Dumnezeu?” Haideti sa ne facem o cercetare chiar adanca, cu cine avem noi partasie?

Noua ne place si cand vin prieteni, cand vin neamuri de-ale noastre sa tot stam, dar sa stiti ca tare mult iubeste Domnul pe cel care sta in partasie cu EL. Cand stai in rugaciune si plangi, cerul se deschide si Dumnezeu incepe sa lucreze.

La Ghilgal s-au adunat unii cum ne-am adunat noi in locul acesta. Acolo nu a venit nici fratele Magda, nici fratele Vali sau stiu eu ce vedeta de la penticostali. A venit Elisei. Scrie Biblia acolo „parintele Elisei” si mai spune Biblia ca „fii de prooroci l-au intampinat acolo”. Ia auzi, fii de prooroci, adica astia erau penticostali 100%. Prooroci unde gasesti? Numai la penticostali.

Nu stiu ce lucrari au fost acolo, ce le-a vorbit Domnul, dar stiu ca unul care era acolo mai cu ravna, fara pricepere, ce-a zis el? „Hai ca fac o ciorba si o dau la pocaiti sa manance.” S-au dus in camp si ce au gasit, aia au adus. Curcubete de vita salbatica spune Biblia.

A pus oala, a facut o ciorba, bine ca s-a uitat unul acolo, „stapane, moartea este in oala.” Elisei avea la el o floare de faina si a dres ciorba aceea. Eu daca m-as apuca sa predic, probabil v-as da o ciorba care n-ar avea in ea decat moarte si starpiciune, dar este aici Unul, mai mare decat toti, care poate sa ne dea bucate zemoase in seara aceasta.

Domnul sa vorbeasca in seara aceasta, lucrarile Lui sa se arate in adunare si Puterea Lui, doar Puterea Lui sa se faca cunoscuta aici in mijlocul nostru. Cand plecam de aici sa zicem „Nu oamenii, ci pe Domnul Isus l-am vazut in adunare.” Amin.

– sfarsitul primei parti a acestui mesaj. Continuare in partea a 2-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *