Cristi Boariu – Esti pregatit pentru prigoana ? – 8 –


– continuare din partea a 7-a –

Inchei spunandu-va ca mi-a scris cineva un mesaj si mi-a zis: „Frate Cristi vreau sa fiu un spin pentru tine toata viata.” Nu i-am raspuns, dar stiti ce m-am gandit? Si vreau cu asta sa ramaneti si apoi sa ne rugam, vor intra copiii si ne vom ruga. Ai sansa in viata aceasta sa fii ca si spinul. O sa vedeti din ceea ce va spun acum, ca la spin nu i se intampla ceea ce i se intampla la grau. Daca alegi sa fii grau, prima data trebuie sa mori. Si ne recunoastem ca si slujitori ca din pacate am botezat oameni care nu au murit. Omul care nu a murit si il scoti din apa si tot este cu firea veche, numai probleme ai dupa aceea. Dar ne-a mintit, a pozat ca a murit, ca s-a lasat de toate. Graul trebuie sa moara, apoi trebuie sa lupte sa iasa din pamant si cand iese din pamant vine soarele cu arsita lui, vine vantul, creste asa incet. Stiti cand vine combina? Stii cand apare prima persecutie in viata unui crestin? Cand? Cand apare roada. Cand este copt. Ca deavolul cu aia are treaba.

Acest mesaj spiritual a fost structurat pe 8 parti: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 si partea a 8-a

Si prima separare care o face combina e separarea de pleava. Si intra graul acolo si este lovit la maxim. Si pleava este aruncata afara si graul este pus in hambar. Si graul spune cum mai spune cate o sora sau cate un frate in biserica: „Mai” zice, „am trecut cu bine si de incercarea aceasta. Cred ca acum nu o sa ma mai caute nimeni. O sa fie bine.” Nu o sa fie. Pentru ca a zis Domnul ca in lume veti avea necazuri. Numai la cei rai le merge bine oameni buni, numai la spini le merge bine. Din hambar este luat si dus la moara. Daca inainte era lovit spicul foarte tare mai mult, si mai putin graul, acum este lovit numai bobul de grau, este batut si este lovit. Ca sa il desparta de tarata. Sa ramana faina. Credeti ca-i usor aia oameni buni?

Tot ceea ce eu va spun aici sunt boli, suferinta, copii care poate nu te asculta, probleme in familie, accidente, pagube materiale, prigoana. Tot ceea e va spun acum. Si ajunge greu faina si zice faina: „Na, m-a scos Domnul din asta, am trecut cu bine, cred ca nu mai urmeaza nimic, cred ca pana la batranete numai bine o sa fie.” Nu. Vine si te aduce de la moara si te baga in malaxor. Si acolo te amesteca. Credeti ca este usor? Nu-i usor. Si acum zice: „Ma, am scapat.” Dar poate cineva sa manance aluat? Vreau sa va intreb: cine poate sa manance aluat? Dar nu scapi. Frati si surori, noi nu plecam din viata aceasta, ca prindem prigoana, ca nu prindem, noi nu plecam pana nu vom fi zdrobiti de tot, pentru ca cel mai important proces stiti care este? Cuptorul. Si te baga in cuptor si cum te baga in cuptor zice: „Frate Raducanu, nu aveti numarul la un prooroc? Ca nu mai pot, haideti sa imi faceti ungerea.” Da, dar daca te scoate din cuptor acum, nu te poate manca nimeni. Adica nu poti sa fii o hrana pentru nimeni, o roada pentru nimeni. Tu trebuie sa stai acolo nu? Pana se coace cozonacul, pana se coace painea respectiva.

Si cand te scoate din cuptor, cuptorul e testul final, pentru unii cuptorul este cancerul si din cancer pleaca, pentru altii cuptorul a fost covidul, din covid a plecat, altii au scapat. Pentru altii cuptorul…o matusa de-a mea, in ianuarie ia murit tatal, in aprilie mama, in mai sotul. Este usoara pocainta frati si surori? A venit un pastor la mine si mi-a zis: „Cristi, baiatul meu are 6 ani si nu vorbeste. Daca m-as fi destrabalat si mergeam in lume as fi avut copii sanatosi. Ca si altii.” Si i-am zis: „Tu esti grau, pentru aia.” Fiecare familie pe care o cunosc frati si surori, Dumnezeu o pregateste pentru cer. Pe unii Domnul ii ia de aici ca nu vor rezista in prigoana, dar nu ii ia fara sa treaca prin etapele acestea. Te intreb: vrei sa fii spin sau grau? Cand ai auzit prin ce trece graul, mai vrei sa fii grau?

Uitati-va ca, combina nu are treaba cu spini. Ati vazut vreo combina sa zica: „Dati-mi un hectar de spini ca eu am treaba cu ei.” ? Nu! Eu totusi m-am decis sa fiu grau. Stiti din ce cauza? Ca nu poti sa traiesti ca bogatul si sa mori ca saracul din Luca 16. Prefer sa fiu lovit aici, prefer sa si trec prin incercari, prefer sa trecem prin orice ne trece Domnul, dar o vesnicie ne vom bucura cu El in slava. La spin ii merge bine. 40 de ani, 60 de ani, 80 de ani. Stiti ce se intampla apoi? „Luati-l si aruncati-l” unde? „in foc.” Nici el nu scapa de foc. Nu? Numai ca el nu iese de acolo. E diferenta cand bagi carton pe foc, sau bagi painea in cuptor nu? Este diferenta mare. Pe paine o scoti afara si o imparti.

Cand lui Policard ia bagat cutitul in inima, cand ia dat drumul la foc, l-a ars pe rug, la 84 de ani ca a refuzat sa puna tamaie in cinstea Cezarului. Stiti ce au spus oamenii din tribuna? „Miroase a paine coapta.” zice. Asa miroase pocaitul. A zis Pavel: „Noi suntem mireasma lui Hristos.” Esti gata pentru vremurile care o sa vina? Eu nu sunt gata dar am decis ca sa ma pregatesc.

Ascultati-ma, cea mai grea stare nu este sa fii bolnav. Cea mai grea stare este sa fii bolnav si sa nu stii. Cea mai grea stare este sa fii bolnav si sa crezi ca esti sanatos. Eu astazi in fata voastra recunosc ca mai trebuie mult sa fiu zdrobit, sa invat sa iubesc, sa rabd. Dar am o sansa nu? Daca recunosc asta. Tu o sa recunosti? Inainte sa ne rugam va recit cateva versuri pe care sora Mioara de multe ori le canta aici. Si versurile spun:

„Nu va fi belsug de-a pururi / Nici tot mesele-ncarcate,
Vor veni si ani de lipsuri / Si de cai intunecate!

Ce-i face-n suferinta / Dac-astazi nu-ti aduni
Rabdare prin credinta / Si har prin rugaciuni?

Nu vor fi mereu parintii / Sa muncească si sa stranga,
Vine-o zi ca-n casa goala / Singuri ochii tai sa planga!

Nu va fi tot libertate / Tot senin si sarbatoare,
Vor veni si zile aspre / Cu furtuni si cu-ncercare!

Nu vor fi mereu tot altii / Sa iti poarte grija-n toate

„Lasa-ma ca nu citesc Biblia ca predica Cristi duminica, mai avem o resuscitare si mai traim o saptamana. Pentru aia au murit unii in covid, nu te covid, sunt in lume ma refer. Ca pentru ei, singura sansa care a mai fost, a fost biserica si noi cand le-am inchis, le-am taiat si resuscitarea, ca ei nu au avut treaba cu Dumnezeu. Ei mai traiau dintr-o cantare, dintr-o predica de pe youtube. Dar cand s-a inchis biserica a fost…

Nu vor fi mereu tot altii / Sa iti poarte grija-n toate
In curand vei geme singur / Sub intrega-ti greutate!

Nu vei fi tot impreuna / Cu multimi si cu csntare,
Vin si despartiri pe lume / Sunt si pribegiri amare!

A zis Domnul ca va veni vremea cand 2 cu 2 nu o sa va mai intalniti.

Nu vei fi mereu tot tanar / Nici tot sanatos si bine…
Ce vei face-atuncea daca / N-ai pe Dumnezeu cu tine?

Ca intr-o zi te ia de langa familie, te ia de langa slujitori, te ia de langa Biblie. Dar stiti ce a zis Pavel? „Eu sunt legat. Cuvantul Domnului nu este…” Adica a zis Pavel: oriunde ma duc in lumea aceasta, in inima mea am Cuvantul Lui Dumnezeu, am Prezenta Lui Dumnezeu.

Nu ai vrea astazi sa te decizi, sa spui: „Doamne prea mult m-am jucat cu pocainta.” Poate sunt astazi prieteni care spun: „Mai dar si eu sunt cretin care m-am nascut in familie de crestini.” Ceea ce am predicat astazi este credinta adevarata. Restul? Inselare! Poate esti botezat in biserica de ani de zile. Vii si tu, frecventezi, dar esti numai la adunare, nu esti in biserica. Esti numai la fratele nea Goe la secretariat. Ne spunea la comitet ca are destul de multi la care scrie in dreptul lor „Inactiv.” Nu mai vin. Mergem sa ii cautam, ca nu avem ce face. O sa mergem sa ii cautam. Dar nu ai vrea astazi ca esti aici si ai mai auzit Cuvantul Domnului sa spui: „Doamne vreau de astazi sa ma pregatesc serios. Vreau sa mananc Cuvantul acesta. Vreau ca fiecare cantare sa o sorb.”

Atunci cand va fi prigoana, poate nu prinzi prigoana, poate pleci acasa peste 3 luni, peste 1 an, peste 2 si nu vine guvernul mondial. Dar treci printr-un cancer, treci printr-o problema. Ce faci daca nu ai credinta ca merita sa treci pe acolo? Haideti sa ne ridicam dragii mei in picioare. Predica aceasta a fost mai intai pentru mine, dar daca a fost si pentru tine, iau-o, ia cuvintele acestea si spune: „Doamne, eu nu vreau sa ma pregatesc cand o sa se inchida biserica pentru ultima data, si nu o sa se mai deschida in veci. Eu vreau acum sa incep sa ma pregatesc. Da-mi Te rog putere, da-mi credinta, da-mi Duhul Sfant, ajuta-ma sa nu imi mai leg inima de pamantul acesta, sa nu mai fiu necajit daca pierd pamantul, sa fiu necajit sa nu pierd cerul.” In acest fel sa ne rugam si Domnul sa ne asculte.

– sfarsitul partii a 8-a, ultima parte a acestui mesaj –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *