Cristi Boariu – Nevoile acute ale oamenilor pe timp de razboi – 04 –


– continuare din partea a 3-a –

Iubitii mei, indemnul pe care il am pentru voi astazi, indiferent ce religie aveti, este sa nu asteptati vremea grea ca sa va rugati. Daniel a fost omul Lui Dumnezeu dar nu l-am gasit rugandu-se in groapa, langa lei. Daniel spune Biblia ca atunci cand era printre primii 3 dupa imparat, se ruga in fiecare zi de 3 ori pe zi. Acum nu stiu, unii sunteti pe pensie, altii lucram, „auzi eu nu am timp sa ma rog!” Dar cum avea timp Daniel sa se roage ca era prezent la fiecare sedinta de guvern. Cum a avut timp acesta sa se roage?

Iubitii mei, indemnul care il am astazi: NU LASA RUGACIUNEA PE ZIUA CEA GREA! Ca s-ar putea sa nu mai ai timp sa o faci. S-ar putea sa fie prea tarziu. O, cati se roaga la terapie intensiva. Cati isi fac cruce dupa ce intra unul de pe contrasens in el, daca mai apuca. Elisei s-a rugat, Elisei avea o viata de rugaciune. Elisei nu s-a rugat doar atunci, Elisei a facut din rugaciune un mod de viata.

Acest mesaj spiritual a fost impartit 12 parti: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11 si partea a 12-a.

Apoi oameni buni, Dumnezeu ne spune prin Cuvantul Lui ca oamenii Lui Dumnezeu iubesc Biblia. Prin rugaciune, si poti te rog sa afisezi 2 Timotei 3 cu 16 si 17, prin rugaciune eu vorbesc cu Dumnezeu, prin Biblie Dumnezeu vorbeste cu mine. La multi, viata e un monolog, se roaga cand apuca, Biblia nu o deschid.

2 Timotei 3 cu 16: „Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” A spune ca esti omul Lui Dumnezeu fara Biblie este ca si cum ai spune ca lupti pentru ucraineni dar n-ai pusca. Dar lupti si tu cumva, nu stiu, pe twiter poate lupti, pe tik tok, nu stiu pe ce lupti. Nu?

Iubitii mei nu exista om a Lui Dumnezeu fara Cuvant, fara Biblie. Am vazut tineri care citesc Biblia cand dau Bac-ul. Cu 2 zile inainte deschid sa vada ce cade, am vazut oameni care deschid Biblia cand sunt in panica, in necaz, in probleme. Eu nu ma dus sa vorbesc cu sotia mea, sau ea cu mine numai cand avem, nu stiu o criza, o problema. Trebuie sa comunici zilnic. Viata de credinta este o comunicare zilnica cu Dumnezeu.

In judetul Hunedoara, in urma cu o luna a murit un frate, multi dintre voi l-ati cunoscut. Un anonim poate in ochii multora. Pana la 45 de ani, omul acesta a citit Biblia de 2 ori. La 45 de ani ajunge in necaz, in probleme, in spital, ajunge chiar si in coma. Dumnezeu il scoate de acolo si omul acesta incepe o viata noua.

De la 45 de ani pana la 70 a citit Biblia de 157 de ori. Si a predicat in peste 1300 de biserici. Cele mai multe biserici mici, de la tara, neinsemnate. Stiti ca mi-e frica de ziua judecatii, o sa spunem:„Eu n-am avut timp sa citesc Biblia.” Si o sa zica Dumnezeu: „Tu de acolo din spate 157. Asa-i?” Da. Ce o sa spui?

Iubitii mei, in al 3-lea rand, omul Lui Dumnezeu inspira incredere si suguranta in cei de langa el. Slujitorul Lui Dumnezeu intra in panica cand ii vede pe acestia inarmati din cap pana in picioare. Cand vad cati erau astia si ei 2. „Ah, domnul meu, ce urmeaza acum, ce o sa facem acum?” Si ascultati raspunsul lui, raspunsul omului Lui Dumnezeu: „Nu te teme, caci mai multi sunt cu noi, decat cu ei.”

Am venit in seara aceasta la voi sa va spun nu nu stiu ce predica, nu nu stiu ce idei. Am venit sa va spun doar atat. Ca de cand m-am pocait, sunt de partea celor multi. Nu multi aici, multi dincolo. Apoximativ o treime de ingeri ar fi plecat cu diavolul cand a cazut. Dar 2 treimi si Dumnezeu si Isus a ramas. Si numai daca Dumnezeu ramanea, spunea cineva: „eu cu Dumnezeu formam majoritatea.” Vreau sa te incurajez in seara aceasta si sa iti spun si sa te chem: „Fii de partea celor multi!” Dumnezeu nu a pierdut inca nici o batalie, chiar daca noua ni se pare ca…NU!

– sfarsitul partii a 4-a a acestui mesaj. Continuarea in partea a 5-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *