Iosif Borca – Unde te vei duce dupa moarte? – 10 –


– continuare din partea a 9-a –

Atunci cand Isus devine Domnul vietii tale, El trebuie sa fie Domn si peste portofelul tau. El trebuie sa fie Domn si peste desktop-ul tau. Cand deschizi calculatorul Domn trebuie sa fie Isus. Cand te urci la volan in masina, cel care trebuie sa fie Domn peste masina ta si peste constinta ta si peste trupul tau, si peste geanta ta, si peste tabieturile tale trebuie sa fie Isus Hristos.

El trebuie sa stapaneasca viata, sa ti-o conduca. Sa stii ca Isus nu se va face Mantuitorul tau si nu accepta asta, daca tu nu accepti sa il faci si Domnul vietii tale. E non-sens sa zici: „Isus Hristos e Mantuitorul meu, dar Domnul vietii mele nu. E non-sens.” Daca l-ai accepta ca Domn in viata ta, sa iti conduca viata, sa fie Stapanul vietii tale, fii sigur si sigura in seara aceasta ca e si Mantuitorul tau, altfel te inseli grozav de amarnic.

Acest mesaj spiritual a fost impartit 13 parti: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12 si partea 13

Iti mai spun ceva in seara aceasta, daca vrei sa nu te duci in iad, departe de Dumnezeu si despartit de El o vesnicie, stii ce trebuie sa faci in al 2-lea rand? Sa te pocaiesti de pacatele tale. Va spun ceva ce-i litera de Evanghelie in seara aceasta.

Isus Hristos cand si-a inceput propovaduirea in Matei 4 cu 17 a zis: „Pocaiti-va,” si asta scrie si in biblie la ortodocsi, si la catolici si la crestini dupa evanghelie si la fratii nostri adventisti. In orice Biblie de pe pamant stau scrise cuvintele acestea, „caci Imparatia Cerurilor este aproape.” De aceea Dumnezeu a lasat porunca aceasta, sa ne pocaim.

Multi zic: „Ma, m-as pocai, dar ii greu, nu pot sa tin pocainta!”, altii nu inteleg ce inseamna sa se pocaiasca. Este asa de simplu, da, nu-i usor sa fii pocait. Tu stii ce inseamna sa te pocaiesti? Asta preupune ca la nivelul mintii tale sa recunosti ca esti un om pacatos, care ai facut pacate.

Pocainta presupune ca la nivelul sentimentelor tale sa incepi sa regreti pacatele in care ai trait, sa-ti para rau pentru ele, sa te caiesti. Iar mai apoi la nivelul vointei tale sa-i ceri putere si intelepciune Lui Dumnezeu, sa renunti la pacatul din viata ta. Fiindca pocainta iti schimba mentalitatea, iti schimba gandirea si atitudinea fata de pacat. Si-L vei privi altfel pe Dumnezeu.

Odata s-au dus 2 tineri la un om a Lui Dumnezeu. Astia veseli cand s-au dus la el, ca erau tineri asa ca noi, numai ca staruiau o intrebare in mintea lor. Cand au ajuns la omul Lui Dumnezeu dupa ce au discutat cate ceva, el i-a intrebat: „Ma gandesc ca ati venit cu un plan, cu un scop la mine.”

„Da, zice unul dintre ei, am vrea sa te intrebam cand ar trebui sa ne pocaim? Ca am auzit noi ca pe la biserica se predica de pocainta. Ca pocaitii tot asta ne zic, ca trebuie sa ne pocaim sa nu mergem in iad.” La care omul Lui Dumnezeu privindu-i le-a zis: „Ma tineri dragi, daca voi va pocaiti cu 5 minute de moarte e foarte bine.” Auzi: cu 5 minute inainte de moarte. Au mai povestit ei cate ceva si au plecat fericiti.

Cum sa nu fii fericit? Ai viata inainte. Esti tanar, daca mai si traiesti vreo 85 de ani, filmul sa fie film, meciul sa fie meci, distractia sa fie distractie. Daca se poate in weekend sa fii numai…Sa nu mai zic unde. Sa bei pana nu mai poti. Sa fumezi 3,4 pachete de tigari pe zi, sa iei cele mai tari droguri. Asta zice lumea daca vrei sa fii fericit si fericita. Si in timp ce mergeau ei spre casa, tinerii acestia 2, se si gandeau cum sa-si traiasca tineretea, ca sa fie cat mai happy.

Constiinta unui dintre ei a facut click, s-a uitat la prietenul lui care era langa el si a zis: „Ma, omul acesta a Lui Dumnezeu ne-a zis sa ne pocaim cu 5 minute inainte de moarte. Ma da tu stii ce nu ne-a zis el? Nu ne-a zis cand murim. Oau!” S-au intros repede din drumul lor si s-au dus grabiti la omul Lui Dumnezeu, le-a iesit inainte si ia vazut cam speriati, cam palizi la fata. „Ma ce-i cu voi, ca ati fost mai veseli cand ati venit. Mai entuziasti.”

A luat cuvantul unul dintre ei si a zis: „Dumneata foarte intelept, foarte dibaci ne-ai zis sa ne pocaim cu 5 minute inainte de moarte. Dar stii ce nu ne-ai zis? Nu ne-ai zis cand murim si noi de aceea ne-am intors inapoi. Poti sa ne spui cand murim?” Stiti ce le-a zis omul Lui Dumnezeu?: „Ascultati-ma prieteni, s-ar putea ca ultimile 5 minute din viata voastra sa fi inceput deja, asa ca pocainta e pentru acum.”

Nu peste 2 ore mai tarziu, nu te gandi la 12 noaptea in seara aceasta, ca ar trebui sa te pocaiesti sa te intorci si tu la Domnul. S-ar putea ca ultimile 5 minute, sa stiti ca au mai murit oameni si la biserica. Da eu stiu cel putin 2 la noi in tara, la slujba.

Eu acum nu vreau sa te sperii cu asta, nici sa te inspaimant, dar nu lasa pe mai incolo, peste cateva ceasuri, sa te gandesti ca ar trebui sa te intorci si tu la Dumnezeu. POCAINTA E PENTRU ACUM SI AICI. In seara aceasta iti da Dumnezeu har sa te intorci la El.

– sfarsitul partii a 10-a a acestui mesaj. Continuarea in partea a 11-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *