Cristi Boariu – Esti pregatit pentru prigoana ? – 7 –


– continuare din partea a 6-a –

In 1947, si puteti merge la fratele Paul la biblioteca ca sunt cartile acestea, cred ca sunt cartile acestea a lui Elisabeth Elliot. In 1947 sotul lui Elisabeth Elliot, Jim Elliot impreuna cu alti 4 misionari merg la tribul Auca. Dupa mai multe interactiuni din aer cand le da anumite obiecte ca sa se imprieteneasca cu ei, sunt debarcati pe plaja unui rau a acelui trib. Dupa cateva ore sunt ucisi toti 5: Nate Saint, Jim Elliot si inca 3 misionari, vine armata, ca numai armata a putut sa le ia trupurile ca sa nu fie ucisi si acestia, vine armata, le ia trupurile si le duce la sotiile lor care asteptau vesti de la ei.

Acest mesaj spiritual a fost structurat pe 8 parti: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 si partea a 8-a

Apoi pilotul care a venit sa ia trupurile cu armata il ia pe un prieten de-al lui Jim ca a zis prietenul: „Eu vreau sa vad locul in care a fost martirizat cel mai bun prieten al meu.” Si il duce acolo, si pilotul din aer spune asa: „Nu putem cobora, ca acestia sunt aici prin jungla, nu putem cobora. Dar uite” zice „ala este locul in care a murit Jim.” Si a zis prietenul lui Jim: „Nu ala este locul.” Si pilotul s-a simtit ofensat si a zis: „Eu am fost ieri aici cu armata si am luat trupurile. Nu poti sa imi spui tu mie ca nu ala este locul, ca ala este locul in care a murit Jim.” Si a zis prietenul lui Jim: „Nu” zice „Jim a murit cu ani de zile intr-o biserica din America cand in urma unei predici a zis: „Doamne de astazi nu mai vreau sa traiesc eu. Eu am murit fata de mine. De astazi vreau sa traiesti Tu in mine. Unde ma trimiti, acolo ma duc. Ce vrei sa fac, aia fac. Am refuzat sa mai comentez, am refuzat sa mai fac voia mea, am refuzat sa mai traiesc eu.”” Si a zis: „Jim a murit acolo. Pentru aia a putut rodi astazi. A murit acolo.”

Stiti ce face Elisabeth Elliot, sotia lui Jim? Dupa ce astia i-au omorat trupul. Merge, ii cauta si le propovaduieste Evanghelia la acestia. Au murit oameni buni. Tu ai murit? Noi tot cerem al tineri: „Imbracati-va asa, aveti grija la aia.” Cerem la familie: „Aveti grija, vorbiti…” Nu ai murit pentru aceea noi cerem roada, dar nu poate fi roada daca nu este moarte. Nu exista inviere frati si surori, fara Ghetimani si fara Calvar.

A zis un frate catre fratele Ionica Lazareanu, un om a Lui Dumnezeu care-i trecut in vesnicie: „Frate cand vine persecutia, vin si eu cu voi sa sufar pentru Domnul.” Si ia zis Lazareanu: „Ioane, tu nu poti sa vii marti la biserica si joia si mai lipsesti dimineata duminica din cand in cand. Si vrei sa te incolonezi cu noi sa suferi pentru Domnul Crezi ca asa usor e lucrul acesta?” Pai eu nu am putut sa renunt la 2 ore sa ma duc la biserica si intr-o zi am sa ma duc si am sa mor pentru Domnul? Nu ai cum! Nu am putut sa renunt la 50 de lei, am pus la coleta 1 leu ca mi-a trebuit mie 50 de lei. Si intr-o zi am sa mor pentru Domnul?

4. Si ma apropii de incheiere. Nu-ti lega inima de lucrurile materiale! Ma uit la Stefan cand a dat cu pietre in el nu a zis: „Bai, oameni buni, nu ma ucideti inca, ca mai am un apartament in Cluj inchiriat. Numai ce mi-am luat masina cu 30 000 euro. Cu 20 000, cu 10 000, cu cat o fi la fiecare, nu conteaza. Cu 5000, nu pot sa renunt la ea ca am muncit 20 de ani pentru masina asta.” NU! A zis Stafan…dragii mei, vreau sa intelegem un lucru foarte important astazi; DIAVOLUL VREA SA IUBIM BANII SI SA NE FOLOSIM DE OAMENI. DUMNEZEU VREA SA IUBIM OAMENII SI SA NE FOLOSIM DE BANI. E mare diferenta. Noi nu ne legam inima de ceea ce avem. Ca avem un pamant, ca avem o casa, ca stam pe chirie, nu conteaza, ca ai un salar, nu conteaza. Leaga-ti inima de cer in aceasta dimineata. „Ca unde e comoara voastra, acolo e si inima voastra.” Numai ca nu pot sa iti zic „Leaga-ti inima de cer!” daca nu ai pe cineva acolo, daca nu ai pe Mantuitorul acolo, daca nu ai trimis nimic acolo, nu ai cum sa-ti legi inima de cer. Nu? Leaga-ti inima de America, dar nu am pe nimeni in America, nu am nici un neam. Nu? Dar daca toate nemurile iti sunt in America, iti este greu sa iti legi inima de America? Nu ai cum. Deabia astepti sa pleci, nu?

Ma apropii de final dragii mei, spunandu-va ca Pavel in 2 Timotei 4 cu 6 a spus o vorba extraordinara, dupa ani de zile de pregatire Pavel spune cuvintele acestea: „Caci eu sunt…” noi tot ne pregatim 10 ani, 20 de ani, 30 de ani, dar ascultati-ma, vine ziua cand trebuie sa fii gata. „Caci eu sunt gata ca sa fiu turnat ca o jertfa de bautura si clipa plecarii mele este aproape.” A fost decapitat in Roma pentru Dumnezeu, pentru credinta in Isus. Dar uitati-va ca nu a luat antidepresive. Nu a zis catre asta: „Ma, numai putin ca trebuie sa scriu scrisori ca m-am certat cu cativa pastori de biserica, nu m-am inteles cu ala, la ala i-am facut viata amara.” NU, NU! „Eu sunt gata.” zice. „Eu sunt gata.”

Se presupune ca Luca l-ar fi vizitat si ar fi scris Faptele Apostolilor si ar fi luat marturii Luca si de la el, pe cand inca era in Roma. Inainte sa fie intemnitat, apoi a fost intemnitat si apoi a plecat. Ultima scrisoare a fost 2 Timotei pe care a reusit sa o trimita, sa o scrie, cel putin care ne-a ramas noua. Pune te rog mai departe. „M-am luptat…” sa fiu un om tare in Romania, sa fiu un om cu vaza. „Am luptat lupta cea buna.” Stiti ca sunt si lupte rele, nu? „Am ispravit alergarea, am pazit credinta, de acuma…„ „Bun, dar nu ti-e frica de sabie?” „Eu stiu in Cine cred.” a zis Pavel. De acum asteapta cununa si auziti ce frumos: „nu numai mie mi-o va da Domnul ci tuturor celor care vor fi iubit…„ Cand iubesc pe cineva nu mai conteaza cat este de greu drumul ca sa il intalnesc.

Dragii mei, ne asteapta cea mai mare prigoana din istoria bisericii. Te rog sa pui Apocalipsa 13 de la 5 la 7, se va instaura guvernul mondial si urmeaza 3 ani jumate. „Ia dat o gura fiarei care rostea vorbe mari si hula si i s-a dat putere sa lucreze 42 de luni (3 ani jumate). Ea si-a deschis gura si a inceput sa rosteasca hule impotriva Lui Dumnezeu. S-ai huleasca Numele, cortul si pe cei ce locuiesc in cer.” Mai departe, auziti, niciodata in cei 6000 (2000) de ani biserica nu a fost biruita. Nici acum nu va fi biruita, dar va fi franta ca si prigoana. „I s-a dat sa faca razboi cu sfintii si sa-i biruiasca.” Din ce cauza? Ca aici plecam la cer. „Si i s-a dat stapanire,” auziti, guvernul mondial, „orice semintie, orice norod, orice limba si orice neam.” Dar va fi guvern mondial politic, guvern mondial financiar, guvern mondial religios, cu aceeasi religie.

Nu mai citesc mai departe, Daniel 12 cu 7 daca poti sa pui, ca tot la fel spune, ca vreau sa vedem dragii mei ca Biblia arata lucrurile acestea. Da? „Am auzit pe omul acela imbracat in haine de in care statea deasupra raului. El si-a ridicat spre cer mana dreapta si mana stanga si a jurat pe Cel ce traieste vesnic ca vor mai fi o vreme, 2 vremi si o jumatate de vreme (3 ani jumate), si ca toate aceste lucruri se vor sfarsi.” Cand? Cand puterea poporului sfant va fi zdrobita de tot. Mustul nu iese decat numai daca zdrobesti strugurii. Uleiul de masline stiti cand iese? Cand zdrobesti maslinul.

– sfarsitul partii a 7-a a acestui mesaj. Continuarea in partea a 8-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *