Andrei Balulescu – Divertismentul modern – 7 –


– continuare din partea a 6-a –

As incheia cu ultimile observatii asupra unor practici moderne din divertisment. Filmele si family time, ce faceti? Am avut family time, timp de familie. Ne-am uitat la un film impreuna. Dragii mei, hai sa va intreb: sot, sotie fiind, cat ai putut comunica de casnicia ta in alea 2 ore jumate cat te-ai uitat la film? Pun o intrebare practica. Nu religioasa, practica. Ca si sot, sotie, sunt lucruri care vrem sa le discutam, poate sunt lucruri in care poate nu ne-am asimilat cum trebuie, poate trebuie sa indreptam. Avem inca lucruri care trebuie sa apara la discutie. 2 ore stam si avem family time, ne magulim ca am petrecut timp impreuna.

Acest mesaj spiritual a fost structurat in 7 fragmente: 1, 2, 3, 4, 5, 6 si partea a 7-a

Dupa care din starea aceea de coma ne culcam direct. Si alta zi apare. Cat de mult am petrecut noi ca sot, sotie impreuna stand la astfel de lucruri. Luam toata familia si petrecem impreuna urmarind un show sau un film. Eu pun o intrebare: cat de benefic e aia pentru legatura familiala? Ne miram ca traim ca niste straini in casa. Tata e pe sus pe telefon, mama e dincoace pe alta platforma, copiii fiecare ca niste soricei in camerele lor si ne miram ca traim asa ca niste straini.

Pentru ca nu mai avem legatura aceea familiala. Ne-a mancat dragii mei divertismentul acesta ce inseamna si legatura familiala si dragostea din casa. Domnul sa sfinteasca familiile noastre. Revin, nu va spun ca e pacat, nu va spun ca mergeti in iad daca cineva se uita la ceva dar judecati la ce va uitati, judecati cum practicati, judecati ce faceti in familie.

Ni s-a parut foarte ciudat: „Netflix si protestul cretinilor impotriva lui Netflix.” Netflix este o platforma in care poti sa ai abonament si poti sa te uiti la toate filmele care sunt valabile pe acea platforma. Si cu ceva timp in urma se promovase un film in care Isus Hristos era portretizat ca si un imoral dragii mei. Si au iesit crestinii, „vai de mine! cum si-au permis sa scoata filmul acela?”

Mie mi se pare antitetic. Tu crestin te plangi ca astia care oricum sunt imorali isi bat joc de Hristos si vrei sa scoata aia ca sa ramai tu pe platforma lor. Nu vi se pare ca pe undeva ne-am cam incurcat noi singuri care sunt prioritatile in viata? Nu vi se pare ca ne-am combinat cu lumea in asa fel incat am uitat noi in care camp ar trebui sa fim? Dumnezeu sa sfintesca inimile noastre!

Lumea aceasta niciodata nu-L va iubi pe Hristos. Nu faceti protest sa scoata nuditatea si permisivitatea si uraciunea de la televizor. Inchideti televizorul mai bine dragii mei si hai pe genunchi sa privim la Dumnezeu, sa ne dea Dumnezeu har, vedenii, proorocii, sa lucreze Domnul intre noi. Revin, nu spun ca daca cineva a accesat ceva ce este normal, potrivit, divertisment placut e pacat ci va spun: judecati la ceea ce va uitati dragii mei.

Jocurile si dependenta. Ascultati-ma bine, cu asta inchei. Si vreau sa ma ascultati toti. Tineri, frati, batrani, oricine ati fi, vreau sa va spun o problema care ca si slujitori am observat-o in adunare si ne doare profund. Am ajuns asa de dependeti de telefoanele noastre dragii mei si de jocurile de pe telefoane incat la Cina Domnului in adunare, stau unii pe telefoane.

In timp ce biserica se impartaseste, stau tineri la balcon cu parintii langa ei si cand fratii slujitori spun: „Mai inchide telefonul ca nu-i frumos, stam cu tava impreuna sa-i dam cine” spune: „Na, ce sa-i fac?” Dragii mei, nu vi se pare ca am intrecut limita? Nu vi se pare ca ne batem joc de ceea ce este sfant? Iertati-mi indrazneala in aceasta seara, dar vreau sa va spun dragii mei ca suntem responsabili in fata Lui Dumnezeu.

Divertismentul nu este un pacat, sa te simti bine, sa te relaxezi, sa urmaresti ceva, o stire, ca suntem oameni in lumea aceasta, dar am ajuns asa de corupti incat nici macar in adunare nu putem sa stam fara sa ne lipim ochii de fb, snap, de inst. Urmarim video-uri in biserica atunci cand ar trebui sa stam la partasie. Domnul sa ne ierte de aceasta dragii mei.

Apare o urgenta la cineva, e sotia acasa, primesti un mesaj, nimeni nu spune ca e un pacat dragii mei. Dar sa stam sa ne jucam jocuri in adunare cand ar trebui sa stam impreuna in partasie. Nu ni se pare ca a trecut divertismentul limita care ar trebui sa o aiba? Si am ajuns in starea aceasta pentru ca ne-am pierdut in spatiul libertatilor. „E dreptul meu.” Si daca este dreptul tau, incadreaza-l in limitele principiilor lui Dumnezeu, in limitele care Biblia le traseaza ca sa ramanem in curatie inaintea Domnului. Ma rog ca Dumnezeu sa ne ajute la aceasta.

Cu dragoste va spun dragii mei si nu cu manie ca sa ne pocaim impreuna si sa-L onoram pe Dumnezeu. Probabil ca de multe ori ne intrebam: de ce nu mai lucreaza Domnul intre noi? Pai, dragii mei, cand coboara Slava Lui Dumnezeu, Dumnezeu nu vede ce vedem noi. Noi vedem poate numai unul care sta asa visand. Dumnezeu ii vede visele din cap. Dumnezeu ii vede ce-i in inima. Si eu ma intreb: daca in adunare suntem corupti de aceste lucruri care le-am consumat pe acasa si venim aici bulversati. Ce credeti ca s-ar intampla daca ar cobora Slava Lui Dumnezeu? Ca in vremea aceea cand a coborat Slava Domnului, a venit urgia.

Harul ne tine in picioare si Hristos inca mai mijloceste pentru noi. Hai sa ne sfintim din toata inima dragii mei si sa lasam pe Duhul Sfant sa modeleze inima si mintea noastra. Cum zicea Biblia: „Nu aveti zile in care sa faceti negot si comert, de veniti acum sa faceti aceasta?” CAND STAM IN ADUNARE DRAGII MEI, SA-L CINSTIM PE DUMNEZEU! Sa-L onoram pe Dumnezeu ca sa mai coboare Slava Domnului, sa ne miste inima Dumnezeu, sa lase har in inimile noastre, sa vindece bolnavii, sa ridice pe cei care sunt loviti si doborati si Dumnezeu sa-si faca simtita Prezenta intre noi! Doamne ajuta la aceasta.

Si astfel aplicand acest test, vom putea sa vedem daca libertatile si divertismentul nostru este potrivit sau nu. Nu trebuie sa va dau liste. Nu trebuie sa va spun ca asta este sau asta nu este. Singuri puteti judeca daca se incadreaza in limita Sfintelor Scripturi. Inchei spunand cum zicea apostolul Pavel: „Sa nu trecem peste ceea ce este scris!” Amin.

– sfarsitul partii a 7-a, ultima parte a acestui mesaj –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *