Cristi Boariu – Nevoile acute ale oamenilor pe timp de razboi – 06 –


– continuare din partea a 5-a –

Iubitii mei, in seara aceasta avem nevoie de Dumnezeu ca sa deschida ochii acestia. Sa vezi starea in care te afli, nu? Sa vezi unde esti si unde ar trebui sa fii. A zis: „Elisei s-a rugat: „Doamne, deschide-i ochii ca sa vada.” Si Domnul, eu nu pot sa fac, ca predicator n-am cum sa fac, Domnul a deschis ochii slujitorului care a vazut muntele plin de cai si de care de foc imprejurul lui Elisei”

Ii mare lucru iubitii mei, in vremuri ca acestea, sa avem oameni in Deva, in Romania, in conducere care sa vada mai mult decat vad reporterii care sunt pe front, care sunt cu 4k dupa ei, care-s cu camera video performanta, cu tot ce vreti, dar nu vad decat ceea ce se vede.

Acest mesaj spiritual a fost impartit 12 parti: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11 si partea a 12-a.

Spunea Carl Jung: „Totul depinde de felul in care privim lucrurile si nu de cum sunt ele in sine.” Adica un lucru poate fi negru, daca tu il vei alb. Adica, spunea omul acesta, mai mult decat lucrul in sine, e important felul in care vei tu lucrul acela. Ca daca tu vezi lucrul acela gresit, toate deciziile care le vei lua cu privire la lucrul acela vor fi gresite, daca il vezi corect, vei lua decizii corecte.

Pentru aia iubitii mei, e foarte important sa vedem cu vede Dumnezeu. Asta este mare lucru. Cea mai mare provocare a vietii, cred ca este aceasta. Sa vezi cum vede Dumnezeu. Dau repede exemple acum, ca imi vin in minte: fii lui Core: „o zi in Casa Domnului, mai mult ca o mie in alta parte.”

Mergeau bogatii la templu, turnau saci de bani acolo, a venit vaduva, a luat cu ea toti banii, va intreb: Nu era criza atunci? Cand femeia aceasta, a fost la dulap si a luat ultimii 2 baniti din casa cu ea, care v-ati luat toti banii cu voi in seara aceasta? Cred ca numai ucrainenii si-au luat toti banii cu ei. Romanul la ciorap acolo, linistit, bucuros. Si toti au vazut gresit, si ucenicii au vazut gresit. Isus a spus: „Eu am vazut bine, aceasta a dat mai mult.”

Spunea regele Mihai, si m-am mirat de omul acesta, nu au avut nevoie comunistii de el, l-au scos afara ca sa isi poata face ce vroiau ei in tara aceasta. Dar auziti, ce a spus regele Mihai: „Mama era o credincioasa, fara credinta n-ar fi reusit sa treaca peste atatea suferinte. Poti sa te ocupi de orice in lumea aceasta: de politica, de industrie, de literatura. Dar nu in afara credintei in Dumnezeu.” Si atentie mare, omul acesta este mort, ce a spus el se implineste.

Daca Europa a avut de suferit mai mult ca oricand in secolul acesta, este pentru ca s-a indepartat de Dumnezeu cu buna stiinta, pentru ca a vrut sa vada daca popoarele pot sa supravietuiasca fara credinta. NU! NU pot sa supravietuiasca decat coborand sub conditia umana si spunea Petre Tutea: „OMUL FARA DUMNEZEU ESTE ANIMAL!”

Asta este Putin acum: un om care toate instinctele lacomiei, l-a indreptat spre Ucraina, crezand ca daca are mai mult pamant si uitati-va pe harta de cate ori e Rusia de mare decat Ucraina, dar a zis: „Nu pot sa dorm, daca n-am si aia.” Asa se intampla cand nu esti omul Domnului. Cauti mai mult pamant, cauti sa iei cu forta, cauti violenta, uitand ca ceea ce castigi prin violenta, nu ai cum sa pastrezi. Ceea ce castigi prin dragoste cum a facut Isus la calvar, se pastreaza vesnic.

Continua regele Mihai si spunea: „Cand lipseste credinta nu mai poti deosebi intre bine si rau. Bajbai, te ratacesti, azi mergi dupa unul, maine mergi dupa altul, pana la urma spui ca nu exista nimeni care sa cunoasca adevarul, sau mai rau, ajungi sa spui ca adevarul nu exista.” Si a zis regele: „Astept o renastere divina, nu numai in Romania, ci si in intreaga Europa.” Dar de ce astepti Mihai? „Pentru ca legile si conventiile nu sunt suficiente ca oamenii sa renunte la violenta.”

Ma uit aici in sala, daca iti iei un baiat violent, faptul ca el semneaza la primarie ca o sa fie calm, il schimba? NU. Tratatul de la Mink, de la Geneva, de la Varsovia, de la ce vreti voi, nu poate tine lumea calma,cu pace, langa Dumnezeu. NUMAI CREDINTA NE POATE TINE LANGA DUMNEZEU. De aceea spunea apostolul ca, fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui. Si a spus Petru: „credinta voastra este cu mult mai scumpa decat aurul”.

– sfarsitul partii a 6-a a acestui mesaj. Continuarea in partea a 7-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *