Prima pagina I Despre HpS I Sustine HpS I Rugaciune pentru Ucraina


!!! DONATII pentru UCRAINA AICI !!! Plicul Recunostintei 2022. Detalii AICI !!!

Iosif Borca – Unde te vei duce dupa moarte? – partea 6/6 –


– continuare din partea a 5-a –

Si daca ai ajuns sa crezi in Isus Hristos ca Mantuitor si Domn si daca in seara aceasta te vei pocai de pacatele tale, urmeaza cel de-al 3-lea pas, daca vrei sa nu ajungi o vesnicie despartit sau despartita de Dumnezeu: SA HOTARASTI SA INCHEI LEGAMANT CU EL IN APA BOTEZULUI! Sa stiti ca botezul trebuie facut cand omul, cand tanarul sau tanara pot decide in mod personal si voluntar. In Biblie la mine sta scris in Marcu 16 cu 16:„Cine va crede si se va boteza va fi mantuit”. Adica e foarte logica treaba. Mai intai e credinta in Isus si apoi e botezul in apa.

Petru cand a stat la Ierusalim in fata multimii, oamenii care au fost strapunsi la inima de Evanghelia predicata in acea zi de Petru, Petru a zis acelei multimi:„Pocaiti-va le-a zis Petru si fiecare din voi sa fie, sa fie botezat”. Pentru neaparat inaintea botezului in apa trebuie sa fie credinta in Dumnezeu si pocainta de pacat.

Am intrebat pe unul intr-o zi:„Tu ce poti sa imi spui despre botezul tau?” Zice:„Nu stiu. Maica-mea si taica-miu si nasii de la botez, mi-or povesti ei cate ceva. Asta era un om mai invarsta, ca l-am intrebat:„In vremea noastra n-am avut nici aparate de fotografiat, n-a putut maica-mea sa imi arate nici o poza de la botez.” Si zic:„Tu crezi, tu chiar crezi ca ai fost botezat?” Zice:„Ma, daca ei mi-au zis, sunt parintii mei, ii cred.” Zic:„Dar tu crezi ca botezul in apa e important?” Nu ca-i scris in Scriptura despre el, si nu a zis un palavragiu ca ii important botezul, a zis Isus Hristos ca trebuie sa incheiem legamant cu El in apa botezului. Si a zis:„Da e important.” Si am zis:„Cum ar putea sa fie botezul important pentru tine cand tu imi spui ca ai fost botezat la 6 saptamani si tu nu stii nimic despre momentul acela?” Zic:„Cum ar fi fost om casatorit cu mai multi copii, era la o varsta inaintata, cum ar fi fost, zic taicatu si maicata si mai nu stiu cine sa te fi casatorit cu fata x cand tu aveai 6 saptamani? Si cand ajungeai la 20 de ani sa spuna:„Uite, ia fata cu care trebuie sa te casatoresti, pe care ti-am ales-o la 6 saptamani?” Zic:„Eu stiu cand m-am botezat:pe 28 aprilie 2001, aveam 17 ani si ceva, n-au hotarat nici taica-miu, nici maica-mea in locul mei, nici cel mai bun prieten de la scoala. Am hotarat eu sa intru benevol si constient in apa botezului, sa inchei legamant cu Isus Hristos. Si am zis:„Da Domane, indiferent ce ar veni, prin ce imprejurari as trece. Eu vreau sa Te urmez pana la capat.”

Tu ai facut pasul acesta de bunavoie, constient si constienta? Din propria initiativa? Daca ai ajuns sa crezi in Isus Hristos ca Mantuitor si Domn, sa-L lasi pe El sa iti conduca viata, daca te-ai pocait de pacatele tale, daca ai incheiat cu El legamant in apa botezului, mai e ceva de facut? Poate te intrebi in seara aceasta. Mai trebuie doar sa duci O VIATA DE SFINTIRE.

Ii aud pe multi spunand:„Ma, m-as casatori, dar cu cine, oare este de acord Dumnezeu cu fata cu care vorbesc, sau baiatul cu care m-am imprietenit.” Si isi aleg tinerii un loc de munca si zice:„Oare este voia Lui Dumnezeu sa muncesc la locul acesta de munca?” Dar noi nu prea citim prin Scriptura, nu ne prea place. In Scriptura scrie negru pe alb, si foarte transparent si clar:„Voia Lui Dumnezeu, zice sfantul Pavel, in 1 Tesaloniceni 4 cu 3, este sfintirea voastra.” Pai fata aceea cu care te-ai imprietenit in vederea casatoriei, te ajuta sa te sfintesti? Sau baiatul cu care vorbesti? Locul acela de munca la care mergi sau facultatea pe care vrei sa o alegi te ajuta sa te apropii mai mult de Dumnezeu?

Dar ce inseamna frate „A FI SFANT”? Inseamna 2 lucruri: sa fii pus deoparte pentru Dumnezeu, sa te separi de tot ce este rau, de tot ce este lumesc, de tot ce este compromis si sa traiesti o viata consacrata pentru Dumnezeu. Cum mi-a zis unul:„IL iubesc pe Dumnezeu de numai, numai!” Dar avea un loc de munca in care din 4 duminici, in 3 trebuia sa fie la munca. Si i-am zis:„Tu crezi ca locul acela de munca, chiar daca ii bine platit, te ajuta sa te sfintesti?” Zic:„Ii treaba ta ce faci, nu am nimic nici cu locul tau de munca, nici cu tine, dar daca muncesti undeva si locul de munca nu-ti permite sa te apropii de Dumnezeu, schimba-l, nu mai sta pe ganduri.”

S-a dus unul in strainatate sa munceasca, sa isi faca casa mare, sa…si-a lasat familia in tara cu copiii, si a zis:„Mai nevasta-mea cand a plecat in diaspora, eu am stiut-o pocaita, o femeie de biserica, femeie cu moravuri bune. Zice: eu nu am crezut ca i se schimba mintea, perceptia.” Pai si cand l-am intrebat: (de mai bine de jumate de an, el plecat in strainatate, ea a ramas in tara cu pruncii) „Pe tine asa te-a invatat Dumnezeu, sa te sfintesti, sa te apropii de El?” „Dar frate-miu, a fost greu, a trebuit sa ma duc sa muncesc.” „Pai daca ti-a fost greu in tara, de ce n-ai luat-o si pe ea si pe pruncii in strainatate? Iti era greu si acolo poate, dar nu ajungeai in divort. Sa ramana si copiii, pruncii pe drumuri, ai nimanui.”

O daca am intelege ca voia Lui Dumnezeu este sfintirea noastra? Orice lucru faci in viata, orice alegere, in primul rand gandeste-te: te ajuta lucrul respectiv, sa te apropii de Hristos?

Inchei cu o intamplare mesajul din seara aceasta. Undeva la o universitate crestina din America, cu mai multi ani in urma, un tanar a absolvit studiile. Si a zis:„Ma, inainte sa plec acasa de la facultate, am o dorinta, sa port o ultima discutie cu profesorul meu preferat. S-a apropiat de profesorul lui preferat si a zis:„As vrea sa port o ultima discutie inainte de a ne desparti. Am terminat 4 ani de facultate. Si profesorul intreaba:„Despre ce ai vrea sa vorbim?” Zice:„Uite, dumneavoastra ati fost prefesorul meu preferat in acesti 4 ani de studii. As vrea sa conduceti dumneavoastra discutia.” „Bun”, zice profesorul, „acum daca tot ai terminat studiile ce vei face?” La care fostul lui student zice:„Pai imi voi cauta un loc de munca in domeniul meu in care sa ma angajez.”

„Si” zice profesorul, „si dupa aceea?” „Pai dupa aceea, zice, sunt tanar, o sa imi caut o fata sa ma casatoresc, sa imi intemeiez o familie.” „Si, si,” zice profesorul, „si dupa aceea?” „Dupa aceea, zice, daca va voi Dumnezeu, vom avea prunci, va trebui sa ne ingrijim de ei, de gospodarie, de familie, sa muncim mai mult.” „Bun,” zice fostul lui profesor preferat, „si dupa aceea?” „Pai dupa aceea, va trece viata, voi imbatrani, daca va ingadui Dumnezeu, voi ajunge la pensie.” „Bun”, zice, „te vei pensiona, si dupa aceea?” „Dupa aceea, zice, voi avea mai mult timp sa stau cu nevasta mea, vom fi numai noi doi. Pruncii vor creste, se vor casatori, se vor muta fiecare la casa lor, acum voi avea mai mult timp sa stau cu nevasta.”

Dar profesorul lui preferat continua si spune:„Si, si dupa aceea?” „Pai dupa aceea, batran fiind, voi pune ultima data mainile pe piept, inima va face ultimul click si voi muri.” La care profesorul lui il intreaba:„Si, si dupa aceea?” „Domnule profesor,” s-a uitat in ochii lui si a zis:„mai exista un „si” dupa aceea, dupa ce voi muri?” La care profesorul lui a zis:„Daca n-ar exista acest ultim „si dupa aceea” toate celelate nu si-ar avea sensul, si n-ar merita sa traiesti.” Nici locul de munca, nici casatoria, nici pruncii, nici pensia, nici batranetea, nici tineretea, nici copilaria. Nici una din ele, nu si-ar avea sensul, dar n-ar exista, ultimul „si dupa aceea.” Adica ceea ce urmeaza dupa mormant, dupa viata acesta. Zice:„Si dupa aceea, il intreba profesorul, unde iti vei petrece vesnicia?”

As vrea sa va ridicati, este ora 8 si 11 minute, este sambata seara, final de ianuarie. Nu stiu poate ai 16 ani, poate 23, poate 30 si ceva. Toti suntem tineri intr-un fel sau altul. Tu stii ca am venit pe rand in viata aceasta, dar se mai pleaca si pe sarite? Tu stii ca se mai moare si la 18 ani ca si la 85? Ca si la 77, cum a plecat unchiul meu? Si in aceasta zi l-am ingropat. Eu nu mi-as permite in locul tau sa bag o bucata de paine in gura, sa beau un pahar de Coca Cola, sau mai stiu eu ce. Daca as sti ca sufletul meu nu este mantuit de Isus, daca as stiu ca Isus Hristos nu este Domn pe tronul vietii mele. Cum iti poti permite sa pleci acasa de la biserica Harul in seara aceasta? Sa-ti ofere Dumnezeu atata har incat sa-L auzi vorbindu-ti. Prin cantare, prin indem, prin predica. Si sa mergi beton, cu inima impietrita si sa zici:„A mai fost o seara de inchinare. A mai fost o intalnire de tineret, o seara de veste buna.” Si sa pleci cum ai venit sau mai rau.

Tu poti pleca schimbat de Isus in seara aceasta. Tu poti pleca schimbata de puterea Lui Dumnezeu in seara acesta. El este prezent aici in adunare, nu-i adunarea mea. Nici a fratelui David, nici a fratelui pastor Ceausu, este adunarea Lui Isus Hristos si El va veni prin Duhul Lui Cel Sfant si El este prezent aici. Si in seara aceasta te cerceteaza, in seara aceasta iti sensibilizeaza constiinta si inima. Si in seara aceasta vrea sa intre in cea mai importanta casa. In casa inimii tale, ca sa te intalnesti cu El si sa pleci altfel din locul acesta. Urmeaza sa cantam o cantare si apoi am pe inima sa-l chem pe Luci aici in fata sa se roage Domnului pentru noi. El se poate ruga pentru sufletul tau in seara aceasta, el se poate ruga pentru sufletul meu, dar el nu ma poate mantui pe mine, nici pe tine. El nu se poate mantui nici macar pe el. Dar iL poate implora pe Cel care ia mantuit viata lui, pe Isus Hristos, sa mantuiasca si viata ta. „O, Doamne, te rog lucreaza in seara acesta.” Are mare putere Dumnezeu. Si Dumnezeu ti-a vorbit inca o data in seara aceasta in bunatate si in har.

– aceasta a fost ultima parte a acestui mesaj –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Legaturi utile: Misiunea MGM I Miros de Cer I Radio Unison I Dragoste pentru Adevar I Cristi Boariu I Librarie Crestina ICAM.RO
Script original sub licenta Wordpress. Gazduit de ExpertHost
.