Prima pagina I Despre HpS I Sustine HpS I Rugaciune pentru Ucraina


!!! DONATII pentru UCRAINA AICI !!! Plicul Recunostintei 2022. Detalii AICI !!!

Iosif Borca – Unde te vei duce dupa moarte? – partea 4/6 –


– continuare din partea a 3-a –

…De ce este o tragedie sa mori nemantuit? Sau daca vreti, altfel spus de ce este cea mai mare tragedie e ca cineva sa moara nemantuit? Asculta-ma in al 2-lea rand in acesta seara. Din cauza, si sa tii minte te rog, din cauza lucrurilor ce nu le mai poti schimba dupa moarte. Bogatul nostru nu doar ca a irosit 2 mari oportunitati in viata cat a trait. El dupa ce s-a dus cum zicem noi, pe lumea cealalta, a crezut ca mai poate face unele schimbari. Ca mai negociaza el, mai vede, ca in viata a fost bogat. Ca a fost obisnuit cu negocierile, cu targuielile. Si afla vestea senzationala si teribila:dupa moarte, oamenii de pe pamant nu mai pot face nimic pentru soarta ta eterna. Zice:„Parinte Avrame, a inceput memoria sa ii functioneze, ma pe strada la mine cat am fost in viata a fost un Lazar, asta a fost un sfant, trebuie sa nu fi ajuns in locul in care am ajuns eu. Nu poti, parinte Avraame, sa il trimiti pe Lazar acela sa isi moaie varful degetului putin in apa, sa vina sa imi racoreasca limba ca grozav sunt chinuit in starea in care am ajuns?” Stiti ce ii zice Avraam? „NU, NU se mai poate!” O, cum se inseala oamenii ca dupa ce moare cate un prieten de-al lor, cate un vecin, cate o rudenie, mai pot face cate o rugaciune pentru sufletul celui mort, mai aprind cate o lumanare in cimitir, mai dau parastase, platesc slujbe. Cata inselaciune!

Ia ganditi-va cu mintea rationala si sanatoasa care v-a dat-o Dumnezeu: de ce nu ducem noi un mort la spital ca sa fie tratat? Da, pe bolnav il duci, chiar daca este in ultima faza. Zici: ma cat traieste bolnav fiind, avand chiar cancer in metastaza, poate se mai face ceva. Pentru recuperarea bolnavului, pentru insanatosirea lui, dar eu te intreb pe tine ceva in seara aceasta: pe mort, pe om dupa ce moare il aduci de la spital acasa, ca sa il inmormantezi la cimitir, dar inca nu am vazut om cu mintea intreaga sa duca mortul la spital ca sa fie tratat. De ce? Va intreb in seara acesta. Pentru ca noi stim ca pentru trupul omului, care a murit, nu se mai poate face nimic. Si atunci, cum traieste omul in inselaciunea aceasta amarnica? Ca se mai poate face ceva pentru sufletul lui dupa ce a murit. A, pentru trup nu se mai poate face nu? Credeti ca mi-a venit ideea sa il iau pe unchiul meu dupa ce a murit acasa in pat sa il duc la spital, mort fiind, fizic, sa fie tratat? Eu stiam ca pentru trupul lui nu se mai poate face nimic. Dar cum as putea crede ca pentru sufletul lui dupa ce a murit, se mai poate face ceva?

Vedeti? Imbunatatiri se fac acum. Te uiti la cauciucurile de la masina si vezi ca sunt putin uzate, nu? S-a apropiat luna noiembrie, stiai ca trebuie sa schimbi cauciucurile, sa pui de iarna. Daca ai avut acasa de rezerva de anul trecut si te-ai si ai vazut ca sunt putin uzate, ai zis: ma, trebuie sa le schimb sa iau altele mai noi. Vezi ca ti se cariaza cate un dinte, cate o masea, te prinde cate o durere pe la 2, 3 noaptea si te duci si faci imbunatatiri la dantura. Altii or cheli poate inainte de vreme, eu stiu care au cheltuit mii de euro sa-si implanteze par. DA se fac imbunatatiri in viata asta. Dar dupa moarte nu mai poti sa faci nici un fel de inbunatatiri. Nici pentru trup, care il duci la cimitir si il pui intre 4 scanduri, dar nici pentru sufletul tau. Acum se poate face ceva, cat esti in viata.

Odata, s-a dus cineva la Arhimede. Ati auzit de Arhimede? Am auzit, nu stiu daca mi-a placut sau nu cand am invatat despre el in scoala, se zice ca in scoala lui, 5 ani de zile nu aveai voie sa pui nici o intrebare. Numai sa asculti. Unul care a trecut prin scoala la Arhimede, dupa 5 ani de zile a tot ascultat, a tot ascultat, dupa 5 ani s-a apropiat de Arhimede si a zis, era el un pic mai ateu, zice:„Domnule Arhimede, se merita sa ne traim viata asta frumos, cinstit, onest, asa cum ne-ai invatat, daca nu exista nimic dupa moarte?” La care Arhimede se uita la el si a zis:„Daca e asa cum spui tu, ca nu exista nimic dupa moarte eu nu am castigat nimic, iar tu nu ai pierdut nimic. Dar, ia zis Arhimede, sa tii minte ceva, daca totusi exista viata dupa moarte, si eu v-am invatat sa traiti frumos, sa traiti o viata asa cum trebuie traita, sa stii ca eu am castigat totul, iar tu, ia zis Arhimede, ai pierdut totul!” Cum o sa fii si tu dus la cimitir cum a fost dus si unchiul meu astazi si se trage linia finala, sa stii ca esti ori marele perdant, ori marele castigator. Una din doua.

De ce este o tragedie sa mori nemantuit? 1. Mai tii minte? Din cauza oportunitatilor irosite. 2. Din cauza lucrurilor ce nu le mai poti schimba dupa moarte. Dar mai exista ceva in viata acesta. Stiti ca se tot vorbeste despre politica licorect. Da-mi voie sa iti spun ceva in seara acesta: Cel mai corect dintre toti cei corecti este Domnul Dumnezeu. Si am sa va spun de ce. Dumnezeu nu ne-a lasat in ceata, nici in bezna, nici nu ne-a pus ceva pe ochi. Ne-a lamurit dinainte si ne-a spus:„Aveti grija ca dupa ce plecati din lumea aceasta, exista doar 2 locuri, si asculta-ma bine in seara acesta, e o tragedie sa mori nemantuit, sau nemantuita, in al 3-lea rand, din cauza locului in care vei ajunge. Dumnezeu ne-a spus de la bun inceput cum este locul in care merg oamenii nemantuiti. Si EL ne-a zis:„Este un loc tragic, un loc nefericit!” Ia auziti ce spune in textul nostru, ca locul acela este un loc de chin nesfarsit. Stiti care este cuvantul cheie in textul din acesta seara? Care se repeta de cele mai multe ori, este cuvantul CHIN. Zice pe cand era el in locuinta mortilor, unde? in CHINURI, versetul 24, grozav sunt, ziceti voi CHINUIT in vapaia acesta, si acolo cand memoria lui a inceput sa functioneze parca mai bine ca in viata, si-a adus aminte ca are 5 frati acasa si a zis sa nu ajunga si ei in acest loc de CHIN. Da in iad, aculta-ma in seara acesta, in iad, va fi un chin nesfarsit. Un chin teribil. Durerea durerilor. Va fi in IAD, unde va ajunge omul despartit de Dumnezeu. Si nu doar ca el, CHINUL va fi nesfarsit, acolo, zice Biblia, locul acela este un loc de foc vesnic. Apropo, unii zic ca expresia aceasta de foc, e aici metafora, e nu stiu cum, nu stiu cum o fi, la propriu sau la figurat. Dar eu m-am saturat de suferinta in lumea asta. E rau sa te doara o masea, e rau sa te doara picioarele, sa te pui seara sa dormi in pat, sa te intorci de pe o parte pe cealalta si sa simti numai durere in trup. Ca o fi la propriu sau la figurat expresia aceasta de foc vesnic, eu stiu ce a zis omul acesta din locul in care a ajuns:„grozav sunt chinuit in vapaia aceasta!” Voi stiti ce scrie in Apocalipsa 20 cu 15:„Oricine nu a fost gasit scris in Cartea Vietii, a fost aruncat in iazul de foc”.

– continuare in partea a 5-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Legaturi utile: Misiunea MGM I Miros de Cer I Radio Unison I Dragoste pentru Adevar I Cristi Boariu I Librarie Crestina ICAM.RO
Script original sub licenta Wordpress. Gazduit de ExpertHost
.