Prima pagina I Despre HpS I Sustine HpS I Rugaciune pentru Ucraina


!!! DONATII pentru UCRAINA AICI !!! Plicul Recunostintei 2022. Detalii AICI !!!

Iosif Borca – Unde te vei duce dupa moarte? – partea 3/6 –


– continuare din partea 2 –

Odata un om din America, a venit sa viziteze Europa si prin Europa fiind in vizita, s-a dus si pana in Polonia. Auzi el ca in Polonia s-a mutat un rabin evreu, cunoscut, celebru rabinul acesta. Se astepta cand s-a dus la casa lui sa gaseasca o vila extraordinar de mare, de luxoasa, numai ca ce sa vezi? surpriza, surpriza, o casa micuta, un singur hol, o singura camera, in camera era un scaun, o masa, un pat in care se odihnea rabinul nostru. Si de jur imprejur, prin toata camera, plin de carti. S-a uitat turistul nostru din America la acest rabin si a zis:„Nu pricep un lucru, masa la care studiezi il vad, scaunul pe care stai il vad, patul in care te odihnesti il vad. Dar unde este mobila dumneavoastra domnule rabin? Vad plin de carti, sunt frumoase, sunt bune, sunt importante.” La care rabinul nostru il intreaba pe acest turist din America, zice, stiti ca evreul intotdeauna la o intrebare iti raspunde cu alta intrebare, zice:„Da mobila ta unde-i?” Zice:„Eu sunt doar in trecere pe aici, prin Europa, prin Polonia” „Ei zice, ceea ce nu ai priceput tu in viata asta, este ca si eu la fel ca si tine sunt doar in trecere pe aici, pe aici pe pamant”.

Stiti ca sunt oameni, sunt tineri care in fiecare zi se gandesc numai cum sa faca bani. In fiecare zi de dimineata de la prima ora pana seara tarziu se gandesc cum sa isi mareasca afacerile, cum sa isi vanda terenurile, cum sa isi cumpere case. Cum sa investeasca in bitcoin sau in nu stiu ce. Sa stii ca nu-i rau sa muncesti, sa stii ca Dumnezeu ti-a dat 2 maini si trebuie sa muncesti, dar cand nu mai ai timp, 5 minute pe zi macar, sa te gandesti la sufletul tau, la valuarea lui, pusa de Dumnezeu in el, tu sa stii dragul meu si draga mea ca tu traiesti in lumea asta, si iarta-ma ca iti spun, traiesti degeaba. La 70 de ani regina Elisabeta I a Angliei a zis:„Am gandit o viata, nu, a si avut timp sa gandeasca, o viata ca regina am gandit la lucruri desarte, iar acum pe patul de moarte la 70 de ani as da milioane de lire pentru o singura clipa de viata, sa fac ceea ce n-am facut, dar zicea regina, e prea Tarziu”. DA, e cea mai mare tragedie sa mori nemantuit din cauza oportunitatilor pierdute, iar prima dintre ele e sa pierzi oportunitatea de ati salva propriul suflet.

Stiti ca a mai irosit bogatul nostru din textul din acesta seara o oportunitate? Aceea ce a face bine semenilor aflati in nevoie. El s-a gandit doar la el, un mare egoist. Zgarcit de numai, numai, imaginati-va Lazar pe strada lui, chiar la poarta, vedea in fiecare zi, cainii aceia maidanezi care se plimbau pe strada si se apropiau de Lazar si ii lingeau bubele, si nu s-a gandit un minut:„Domnule, omul acesta are nevoie de medic, are nevoie de cineva care sa il trateze!” Dar el a zis:„Ma, dar ce imi pasa mie de el?” Se uita Lazar si astepta niste firmituri, acum nu stiu daca ai avut vreun vis dinacesta ciudat in vreo seara, in vreo noapte, in care se visezi la firmituri? Eu mi-l imaginez pe Lazar in multe seri, s-a pus la culcare flamand, poate perna lui era o piatra de pe strada, in multe seri o fi dormit Lazar al nostru setos, si bogatul nostru a zis:„Ce imi pasa mie?”

Generatia noastra e o generatie insensibila. Am ajuns sa nu mai privim in jurul nostru, cei mai multi privesc cu ochii in pamant, sau cei mai multi privesc prin tine. Dincolo de tine, dincolo de nevoile tale. Sa stiti, va spun ceva cu aspectul acesta in aceasta seara. Pe noi Dumnezeu nu ne-a chemat sa facem fapte bune pentru a fi mantuiti, faptele bune sunt consecinta mantuirii, nu cauza ei, la inmormantare astazi preotul spunea ca exista o scara de la Dumnezeu inspre om si una de la om inspre Dumnezeu. Si scara Lui Dumnezeu din cer ajunge pana la un moment dat si daca omul nu face fapte bune, nu poate sa ajunga la scara Lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte zicea preotul, ca nu poti fi mantuit decat prin fapte bune. Si ma gandeam ce mare inselaciune. Ce mare inselaciune ca in Biblie zice ca suntem mantuiti prin har, prin credinta, prin Cristos in urma jertfei Lui din Golgota. Adica tu nu faci fapte bune ca sa devii mantuit sau mantuita. Ci fiind ca esti deja mantuit in Hristos.

Odata Clara Butt, nu stiu daca stiti despre ea sau ati citit despre ea, la 75 de ani o opreste un reporter, undeva in strada si zice:„Clara, ai 75 de ani. Ai vreun regret dupa varsta aceasta frumoasa in viata ta?” Si ea zice:„De 56 de ani, regret un lucru teribil. Am avut o prietena foarte buna in tinerete, s-a imbolnavit de tumoare la cap. De 3 ori i-am promis ca ma duc sa o vizitez, sa stau de vorba cu ea, sa ii alin durerea. Sa o incurajez. Prima data cand am fost hotarata si am vrut sa ma duc a intervenit nu stiu ce, am motivat ca nu pot sa ma duc, am amanat vizita. A 2-a oara, hotarata sa ma duc, intervine o noua problema, evit sa ma duc in vizita, a 3-a oara din nou la fel. Cand am vrut sa ma duc a 4-a oara, am cautat-o pe prietena mea, mi-a deschis altcineva usa, si am intrebat despre prietena mea” zicea Clara. Omul acela s-a blocat si a zis:„Nu stiu cum sa iti povestesc, ce sa iti zic, dar undeva mai incolo, la cimitir, la 2 m sub pamant, cu ceva timp in urma, a plecat cea mai buna prietena a ta.” Da,tragedia de a muri nemantuit din cauza oportunitatilor irosite, sa irosesti oportunitatea de asi mantui propriul suflet, de ati mantui propriul suflet, si de a irosi oportunitatea de a face bine semenului de langa tine…

– continuare in partea a 4-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Legaturi utile: Misiunea MGM I Miros de Cer I Radio Unison I Dragoste pentru Adevar I Cristi Boariu I Librarie Crestina ICAM.RO
Script original sub licenta Wordpress. Gazduit de ExpertHost
.