Prima pagina I Despre HpS I Sustine HpS I Rugaciune pentru Ucraina


!!! DONATII pentru UCRAINA AICI !!! Plicul Recunostintei 2022. Detalii AICI !!!

Iosif Borca – Unde te vei duce dupa moarte? – partea 2/6 –


– continuare din partea 1 –

Vreau sa va spun ca am venit la voi in seara acesta de tineret, de evanghelizare din cimitir. Nu-i prea roz si nici prea frumos sa vii din cimitir la biserica. Din cimitirul din Jebel am venit la voi. Am inlacrimat acolo in cimitir, nu doar pentru faptul ca un unchi de-al meu la 77 de ani a plecat in vesnicie, dar am inlacrimat ca mi-am dat seama ca in cimitir fiind, chiar in cimitir au fost oameni care nu s-au gandit la vesnicia lor. Si la sufletul lor, i-am vazut tapeni, impietriti, si nu s-au gandit ca cea mai mare tragedie pentru un om, pentru un tanar, este sa plece din lumea acesta nemantuit. Am trecut in aceste 2 saptamani printr-un sir de incercari, in urma cu o saptamana si ceva am avut accident de masina undeva langa Hateg, ulterior la cateva zile ne-a ars casa in interior, la o zi dupa a venit si vestea plecarii unchiului meu in vesnicie. Si vedeam pe consateni, pe oameni uitandu-se la noi si spunand:„Ce tragedie!” Si oarecum, pamanteste vorbind asa este. Insa da-mi voie sa iti spun ceva tie, care ma asculti in seara acesta: cea mai mare tragedie nu este sa ai parte de un accident de masina, cea mai mare tragedie nu este sa iti ia foc casa si sa pierzi ceea ce ai agonisit o viata, cea mai mare tragedie nu este sa moara cineva drag de langa tine. CEA MAI MARE TRAGEDIE, ASCULTA-MA BINE IN SEARA ACESTA, ESTE SA PLECI DIN LUMEA ACESTA CU SUFLETUL NEMANTUIT! Si despre acesta tragedie am sa va predic in continuare in acesta seara. Despre tragedia de a muri nemantuit.

Vedeti v-am citit despre 2 oameni, unul a fost celebru in viata asta, il cunostea toata strada, cartierul, poate toata zona, poate mult mai mult decat atat. A trait cum am zice noi romanii o viata mondena, de lux, hainele lui erau numai de firma, manca de multe ori probabil bio ca isi permitea, avea intotdeauna frigiderul plin, un om popular, un om cunoscut, dar a ajuns un mare anonim in vesnicie, un om fara nume. De partea cealalta, Lazar, sarac bietul de el, bolnav, plin de bube, nici nu vreau sa mi-l imaginez in seara aceasta. Dar a fost un sfant al Lui Dumnezeu, un om credincios, un om care s-a impacat cu Hristos cat a trait in viata si cand a plecat din lumea aceasta Lazar a plecat fericit, pentru ca sufletul lui a fost impacat cu Dumnezeu. El a plecat mantuit. In schimb bogatul despre care v-am citit in seara aceasta, a sfarsit teribil de tragic. Nu? Suna interesant, si teribil si tragic. Fiindca a plecat fara de Dumnezeu, a murit nemantuit. Despre tragedia de a muri nemantuit iti predic in seara aceasta. Se pune intrebarea, dragul meu tanar, draga mea tanara: De ce este o tragedie sa moara cineva nemantuit? Si am sa-ti dau 3 raspunsuri din Biblie in seara aceasta, din pasajul care l-am citit putin mai devreme.

In primul rand e o tragedie sa mori nemantuit, auzi! din cauza oportunitatilor irosite. Stiti ca acest bogat fara nume, a irosit cel putin 2 mari oportunitati cat a fost pe pamant? Prima dintre ele, a irosit oportunitatea de a-si mantui propriul suflet. El nu s-a gandit ca urmeaza ceva dupa moarte, el s-a gandit doar la bunastarea trupului sau, el s-a gandit doar la Aici si Acum. A uitat ca exista un Acolo si Atunci. A zis: Ma daca pot ca sa zambesc in fiecare zi, daca ma simt bine Nu? cum zice romanul si se mai face si reclama: „Traieste clipa! Simte-te bine! Acum e momentul sa traiesti extraordinar!” De ce nu te-ai distrat cat esti tanar sau tanara nu? Asta se promoveaza! El nu s-a gandit ca viata lui pe pamant are un Finish, ca exista un capat al vietii in lumea aceasta, exista un sfarsit. Si ca trebuie sa plece in lumea de dincolo. M-am tot gandit, de ce generatia noastra isi neglijeaza sufletul? De ce punem pret pe atatea lucruri si numai pe sufletul nostru nu sau prea putin? Si am sa va spun de ce in seara aceasta. Stiti de ce multi dintre tineri isi neglijeaza sufletul? Pentru ca nu vor sa ia in calcul valuarea sufletului lor, o valuare inestimabila dragul meu tanar, sufletul tau are o valuare foarte mare. Zicea Domnul Isus in Marcu 8 la un moment dat:„Ce foloseste unui om sa castige toata lumea daca isi pierde, daca isi pierde sufletul?”

N-am umblat foarte mult in lume, insa pe unde am fost am vazut lucruri frumoase. De mare pret unele dintre ele. Sunt zone turistice extraordinare in care ai vrea sa mergi si sa nu mai vii de acolo. Intrii intr-un magazin cateodata si vezi un lucru de valuare, scump si ti se opreste privirea pe el si zici:„E extraordinar!” Si zice Domnul Isus Hristos, toata lumea acesta sa o ai la picioare si nu valoreaza cat sufletul din tine. Si multi isi ignora sufletul, nu tin cont de el. Pentru ca nu iau in calcul valuarea sufletului, ce este in ei, suflet pus de Dumnezeu in om. Stiti de ce generatia noastra isi neglijeaza sufletul? Nu doar ca nu ia in calcul valuare sufletului, ci prea adesea avem mintea ocupata cu lucrurile de pe pamant. Zicea sfantul Pavel la un moment dat celor din Filipi, in Filipeni 3 cu 19 ca exista o categorie de oameni a caror dumnezeu este stomacul, pantecele. Astia nu mananca pentru a trai, traiesc pentru a manca, cand deschid frigiderul, mananca jumate din frigider. Cand se duc in targ, numai sa nu fie mici prin targ, ei se duc sa cumpere ceva, sa priveasca ceea ce este prin targ, dar cand vine mirosul acela de mici, i-ar manca pe toti dintr-o data. Oriunde ii duci, povestea vietii lor este asta: sa traim bine, sa mancam si sa bem. Vorba cuiva: ca maine vom muri. Dar a zis de ceva ca asta, zice Pavel:„fiindca se gandesc la lucrurile de pe pamant”, adica prioritatea vietii lor nu este ceea ce este dincolo de pamant, ci ceea ce este aici, temporar, vremelnic.

Cand le scria celor din Roma, Pavel, le scria in capitolul 8 incepand cu versetul 5:„cei ce traiesc dupa indemnurile firii”. Am gasit o traducere mai profunda si mai actuala care zice:„cei ce au o gandire fireasca umbla dupa lucrurile firii pamantesti si umblarea dupa lucrurile firii pamantesti este moarte.” Adica ne zice apostolul Pavel:„Fiti atenti ca gandirea va determina umblarea in viata iar umblarea va determina destinul” De aceea Domnul a zis in predica de pe munte:„Nu va strangeti comori pe pamant” Aici le mai ataca hotii, unii mai si pun pe fb. Zice:„M-am dus in concediu in Dubai” si hotului atat ii trebuie, sa stie la ce adresa stai, sa mai stie ca esti bogat sau bogata, ca o duci bine din punct de vedere financiar sau material si tu sa pui acolo pe fb, ca esti in Maldive, in Hawai. In Ibita in Spania, da aici vremelnic, hotul are acces, molia are acces. Dar zicea Cristos:„Exista un loc mult mai sigur, este cerul Lui Dumnezeu, hotii nu ajung acolo. Comoara pe care tu o strangi in Imparatia Lui Dumnezeu, nu poate fi distrusa, nu rugineste.

– continuare in partea a 3-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Legaturi utile: Misiunea MGM I Miros de Cer I Radio Unison I Dragoste pentru Adevar I Cristi Boariu I Librarie Crestina ICAM.RO
Script original sub licenta Wordpress. Gazduit de ExpertHost
.