Mihaita Danila – Viata e determinata de dorintele pe care le avem – 1 –


Va invit in seara aceasta sa ne mai ridicam o data din respect fata de Cuvantul Lui Dumnezeu. Citim Evanghelia dupa Matei cap.2, incepand cu vers.1. Sfanta Evanghelie dupa Matei cap.2 incepand cu vers.1: „Dupa ce s-a nascut Isus in Betleemul lui Iudeia, in zilele imparatului Irod, iata ca au venit niste magi din rasarit la Ierusalim si au intrebat: „Unde este Imparatul de curand nascut al iudeilor fiindca i-am vazut steaua in rasarit si am venit sa ne inchinam Lui.”

Cand a auzit imparatul Irod acest lucru, s-a tulburat mult si tot Ierusalimul s-a tulburat impreuna cu el. A adunat pe toti preotii cei mai de seama si pe carturarii norodului si a cautat sa afle de la ei, unde trebuia sa se nasca Hristosul. „In Betleemul din Iudeia” i-au raspuns ei „caci iata ce a fost scris prin proorocul: „Si tu Betleeme, tara lui Iuda, nu esti nicidecum cea mai neinsemnata dintre capeteniile din Iuda caci din tine va iesi o Capetenie care va fi Pastorul poporului Meu Israel.””

Acesta predica a fost impartita in 7 parti: 1, 2, 3, 4, 5, 6 si partea a 7-a
Atunci Irod a chemat in ascuns pe magi si a aflat intocmai de la ei vremea in care se aratase steaua. Apoi i-a trimis la Betleem si le-a zis: „Duceti-va si cercetati cu deamanuntul despre prunc si cand iL veti gasi dati-mi si mei de stire ca sa vin si eu sa ma inchin Lui.” Dupa ce au ascultat pe imparatul, magii au plecat si iata ca steaua pe care o vazuse in rasarit mergea inaintea lor pana ce a venit si s-a oprit deasupra locului unde era Pruncul. Cand au vazut ei steaua nu au mai putut de bucurie, au intrat in casa, au vazut Pruncul cu Maria, mama Lui, s-au aruncat cu fata la pamant si i s-au inchinat. Apoi si-au deschis visteriile si au adus daruri: aur, tamaie si smirna. In urma au fost instiintati de Dumnezeu in vis sa nu mai dea pe la Irod si s-au intors in tara lor pe un alt drum.” Amin.

Tata te rugam si in seara aceasta sa ne oferi Prezenta Ta. Suntem in cortul Tau si am vrea sa ne contopim, sa ne unim cu Tine Doamne, am vrea sa avem o intimitate cu Tine, Prezenta Ta sa se desfasoare in viata noastra. Ajuta-ne Tata caci te-am rugat in Numele sfant al Domnului nostru Isus Hristos. Amin Va invit sa ocupati locurile. Slavit sa fie Domnul! Peste cateva zile, anul 2020 va ramane istorie. A fost un an in care ne-am bucurat impreuna, am avut clipe frumoase petrecute in Casa Lui Dumnezeu. As vrea sa va multumesc la toti care v-ati rugat si ati sprijinit lucrarea care o fac in rugaciune, va multumesc si pentru ajutorul pentru adunarea din Marga si ne rugam ca Dumnezeu sa va binecuvanteze.

Adevarul este ca am mai imbatranit cu un an. Este sfarsit de luna, sfarsit de an, s-ar putea sa fie sfarsit de istorie. Stiti care este frumusetea? Ca aproape intotdeauna sfarsitul de zi poate sa ofere cel mai frumos peisaj. Stiti care e peisajul de multe ori cel mai frumos? Apusul. Chiar daca imbatranim, chiar daca am ajuns la sfarsit, este important sa oferim in jurul nostru un apus frumos. Oamenii din jur sa fie cuceriti de felul in care apunem, de felul in care stim sa sfarsim o luna, sa sfarsim un an, sau sa sfarsim istoria, sau chiar viata.

De aceea sa stiti ca atunci cand Domnul Isus Hristos a ajuns pe final la apus, a cucerit un talhar. Un talhar probabil s-a uitat la moartea Domnului Isus, la ultimele clipe si a spus: „Asa ceva n-am mai vazut!” Ce frumos ar fi ca oamenii sa se uite la noi, si sa zica la apusul acestui an: „Asa ceva n-am mai vazut!” Dar nu in ghilimele, ci sa fie un apus cu adevarat frumos si pentru biserica Harul. Rugati-va pentru asta, ca puteti oferi un peisaj fantastic, frumos. Totul este sa ne lasam cercetati de Dumnezeu.

Stiti care este marea tragedie? Depinde ce ne dorim, ce va doriti dumneavoastra la sfarsit de an sau la inceputul anului viitor. Pentru ca va trebui sa intelegem ca VIATA NOASTRA ESTE DETERMINATA DE DORINTELE PE CARE LE AVEM. Ceea ce ne dorim, ne determina sa actionam, sa ne traim viata. De exemplu daca intrebi copii: „Ce-ti doresti sa fii cand ai sa fii mare?” Unul spune ca vrea sa fie aviator, altul vrea sa fie pompier, altul vrea sa fie sofer, altul vrea sa fie medic, altul vrea sa fie politist. Dupa aia du-i pe toti acestia la un magazin de jucarii si plateste-le o jucarie, care vor ei sa o ia.

Care credeti ca-i jucaria preferata? In functie de ce dorinta au. Daca-i politist, ce-si va cumpara? O masina de politie, daca vrea pe salvare, daca vrea medic, daca vrea constructor, daca vrea fotbalist nu-si cumpara masina de politie. Intelegeti? Deci copiii din copilarie, suntem determinati de ceea ce ne dorim. Noi ne alegem jucariile in viata in funtie de dorintele pe care le avem. De aceea este foarte important sa va puneti o intrebare: „Ce mi-am dorit in anul 2020?” Sunt la apus, la final de an. Care au fost dorintele mele? Ce m-a motivat in seara aceasta? Care au fost actiunile mele?

O cantare de-a noastra, spune un autor in cartea de cantari. Zice, dorinta lui era asta: „As vrea sa fiu ca un inger curat.” Ati avut dorinta anul acesta? Sa fiti ca un inger curat si nepatat. O alta cantare scrisa de un alt autor spune: „As vrea Isuse scump sa fiu ca Tine, sau cu Tine in pribegia mea pe acest pamant.” Ce dorinta frumoasa. Mi-am notat aici cateva versuri care ma prind bine si spun: „Si as mai vrea sa fiu ceva / O raza lucitoare / Si strabatand in lumea rea / S-aduc lumina undeva / Si sa ma intorc in Soare /”

– sfarsitul primei parti a acestui mesaj. Continuarea in partea a 2-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *