Mihaita Danila – Viata e determinata de dorintele pe care le avem – 6 –


– continuare din partea a 5-a –

Mai departe hai sa punem: „Ioan zicea dar, noroadelor care veneau sa fie botezate de el: „Pui de naparci, cine v-a invatat sa fugiti de mania viitoare? Faceti, dar, roade vrednice…” Adica „traiti-va viata in functie de pocainta voastra” „si nu va apucati sa ziceti in voi insiva: “Avem pe Avraam ca tata!”” „Daca aveti pe Avraam ca tata traiti viata lui, demonstrati ca sunteti ca Avraam.” Si 9: „Securea a si fost infipta la radacina pomilor: deci, orice pom care nu face rod bun (nu intelege care e misiunea lui) este taiat si aruncat in foc.” si 10: „Noroadele il intrebau si ziceau: “Atunci ce trebuie sa facem?” „Cum sa facem sa netezim drumul acesta? Cum sa facem autostrada ca oamenii sa iL vada pe Isus sa ne implinim bine misiunea?”

Acesta predica a fost impartita in 7 parti: 1, 2, 3, 4, 5, 6 si partea a 7-a
E f.simplu. Si Dumnezeu in continuare pune la dispozitie 2 utilaje cu care sa lucrezi sa faci un drum neted, comportament, caracter, fapte si oamenii vor vedea mantuirea. Si iti da aici f.simplu care sunt utilajele. „Drept raspuns El ii zicea: „Cine are 2 haine sa…” Nu „sa dea” scrie, scrie „sa imparta”. Vreau sa va intreb, in anul 2020 care ecuatie v-a placut? Adunarea, inmultirea sau impartirea? Dumneavoastra ce v-a placut cel mai mult? Ca la unii nu le mai place nici adunarea. Numai inmultire. Nu le mai place cu „plus”. Numai cu „ori”. Dar cu 2 puncte impartit…si zice „Vreti sa faceti drum? Sa se vada mantuirea? Sa va indepliniti misiunea ca o stea pe cerul Lui Dumnezeu?” „F.simplu. Oamenii vor vedea mantuirea Mea cand voi impartiti, nu mai adunati, nu mai inmultiti, ci impartiti. Doamne ai mila de noi!

A fost intr-un an cand au venit pachetele pentru copii de sarbatori si s-au dat undeva in jud.Timis, trebuia sa mergi pentru ele si s-au spus: „De la ora 11 la ora 13 se impart pachetele.” Si eu am zis: „Lasa ca ma duc dupa 12 catre 13.” Cand am ajuns eu intre orele acestea dar mai catre 13 incolo, nu mai stiu, m-a vazut fr.pastor, zice: „Pai, acum vii?” „Pai cum adica, acum vin?” „Pai, dar nu mai sunt pachetele, le-au luat pe toate.” Cum mai, de la 11 la 12 pocaitii au gatat tot?! Intr-un ceas. Deci cand au fost de ajutoare de pachete, nu a stat nimeni, sa pui un program, sa vina un tir acum si spuneti: „De la 11 pana la 15 se dau ajutoare.” Domnule, la 12 s-a incheiat tot.

Deci ne napustim cand este vorba sa luam, cand este vorba sa impartim, nu mai. „Ne cotim” zice fratele. Dar la primit nu ne cotim, sa zicem: „Bai, hai ca eu iau ultimul.” Cand este cate ceva, uite la predica, „fr.David, uite pe mine ma pui ultimul.” La cantare „fr.David ma pui ultimul.” La curatenie „fr.David ma pui primul.” La spalat wc-ul „fr.David, primul.” Si oamenii nu mai au ce sa vada. Daca nu-i impartire.

Spuneti dumneavoastra, daca va pun modelul „Zacheu” in fata, ce stiti despre el? De ce cucereste Zacheu? Ce a zis Zacheu? A predicat? A vorbit in limbi? A cantat? A fost in vreo trupa de inchinare? A spus asa: „Jumatate din avere…” Luam o hotarare in seara asta: jumatate din avere sa o dam. Vreti? Eu va spun ca majoritatea de aici cu jumatatea care va ramane puteti trai. Si daca nu puteti, va primesc eu in jumatatea aceea care imi ramane.

Dar de ce, de ce nu avem asta? Dumneavoastra intelegeti? Daca ar auzi tot Lugojul: „Bai, pocaitii jumatate din avere, fiecare au dat.” „Auzi ca vine Domnul si astia jumatate din avere au dat-o” Pai sa vezi cum se face drumul neted si oamenii vad: „Acolo-i Isus, acolo-i mantuirea.” Aici nu e vorba de prorocii, nu e vorba de predicare, nu e vorba de lucruri care… darul pe care il au unii. Ci e vorba oamenii buni de lucruri care le avem toti si putem deveni exmple si marturii si sa avem o misiune ca a unei stea pe cer care sa straluceasca sa conduca oamenii la Isus. Doamne ai mila de noi!

M-a sunat o familie cu ceva timp in urma si mi-a zis: „Fr.Mihaita” zice „in fiecare an ne-am facut cadouri in familie de sarbatori.” Zice: „Anul acesta am hotarat toata familia sa nu ne mai facem cadouri, ci vrem sa impartim banii acestia la saraci. Daca stiti undeva saraci, va rog sa impartiti banii acestia la saraci, unde trebuie lemne, unde trebuie la curent.” Mai zic: Frumos! Ce-ar fi anul acesta sa ne propunem sa nu mai facem cadouri unii altora, nu vb.de copii acum, sa nu ma intelegeti gresit. Dar sa ne hotaram. Domnule, nu ne mai facem noua cadouri unii la altii, mergem si impartim. Cu saracii, cu amaratii, cu vaduvele, cu orfanii. Impartire, atat de usor sa faci cu utilajul acesta un drum, sa-i conduci pe oameni la Isus.

Pune mai departe, mai este un lucru important. „„Invatatorule, noi ce trebuie sa facem?” au zis niste vamesi.” Da-i mai departe. „Sa nu cereti nimic mai mult peste ce va fost poruncit sa luati!” Mai departe 14: „Sa nu stoarceti nimic de la nimeni prin amenintari, nici sa nu invinuiti pe nimeni pe nedrept, ci sa va multumiti cu lefurile voastre.” Aici este vb.despre un lucru pierdut, un giuvaer pierdut in biserica. ONESTITATE, CINSTE, INTEGRITATE. Asta este un utilaj cu care faci un drum si oamenii zic: „Asa ceva noi n-am mai vazut.” Oamenii nu au vazut impartire, ei au adunare si inmultire si vor spune: „Asa ceva n-am mai vazut. Asta e un apus de soare excelent. Oamenii acestia sunt altfel.” Si corectitudinea si cinstea, la fel.

Cu ani in urma am cumparat un Opel Zafira ca ne-am inmultit in familie si eram mai mult de 5 si zic: „Ma, asta ma tine mult si bine.” Si am ajuns odata la Caran Sebes, apas ambreiajul si nu mai mergea. Am chemat pe un slujitor, un pastor, mi-a zis un mecanic: „Mai cat costa?” „Cateva zeci de milioane.” Iar se mai strica ceva, trebuie sa ma duc la reprezentanta la Timisoara, ma duc la reprezentanta, nu stiu ce era, catalizator sau cum se numeste, zic: „Cat costa?” „100 milioane.” Mai un lucru, mai nu stiu cate…zic: „Las-o aici.” Dar zic: „Te rog frumos. Am luat masina aceasta la 180k de km, te rog frumos, poti sa pui pe testerul acela sa vezi kilometrajul daca este acesta?” Zice: „Hai ca incerc.” Si pune si cand eram atunci la Timisoara avea vreo 300K.

Zic: „Ma, ticalosul acesta ma. Mai dar cum m-a inselat nenorocitul ma. Ma dar cum sa ma minta ma?” Si spun asta la un frate si fratele zice: „Marit-o repede!” Zic: „Cum ma, ce sa-i fac? Cum sa o marit?” Stiti ce inseamna sa o mariti? Sa o dai la altul, si ala acum sa te faca acum pe tine ticalos. Zice: „Pocaitul, nenorocitul, ticalosul.” Si utilasul s-a stricat. Si in loc sa astup groapa, am facut-o mai mare. In loc sa dau dealul jos, l-am facut un munte. Si oamenii nu mai vad. Le aratam: „bai, veniti la evanghelizare. Uitati-L pe Isus!” „Dar nu-L vedem.” „Voi nu vedeti mantuirea?” „Nu o vedem.” Pentru ca n-am facut drum. Nu ne-am indeplinit misiunea.

Spunea un fr.slujitor, un pastor, nu stiu cati ani sunt atunci si nici nu ma pricep la afaceri, a cumparat o casa si trebuia sa mearga la fisc sau la notar, nu stiu unde trebuia sa mearga si sa declare acolo cat a costat casa si sa plateasca o taxa in functie de cat a fost pretul casei. Si s-a dus cu proprietarul care a vandut casa, s-a dus acolo si doamna de la ghiseu zice: „Pai, dar de ce treceti suma cat este casa? Ca sa platiti atat. Treceti si dumneavoastra mai putin acolo, nu trebuie sa treceti suma cu care ati cumparat-o. Faceti jumatate, faceti ceva acolo sa…” Si fr.slujitor spune: „Mai, m-a cam luat mintea, m-a gandit si apoi am zis: „Doamna, nu va suparati, lasam cum este, adevarul sa ramana si scrieti acolo.””

Si doamna de la ghiseu s-a uitat la pastor si zice: „Am fost la dumneavoastra la biserica si v-am ascultat cum predicati si am vrut sa vad ce faceti. Am vrut sa vad cum procedati.” Oamenii ne-au ascultat aici, dar ne-au vazut si afara. Nu ne mai indeplinim misiunea de stele pe cerul Lui Dumnezeu. Avem misiuni de stele cazatoare pe pamant. Doamne ai mila de noi!

– sfarsitul partii a 6-a a acestui mesaj. Continuarea in partea a 7-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *