Mihaita Danila – Viata e determinata de dorintele pe care le avem – 3 –


– continuare din partea a 2-a –

Dar stiti cum aratam noi cateodata? Nu stiu daca ati vazut cateodata, sunt prinse, uite cum este A de la Alfa, cateodata e o stea prinsa pe perete, sau undeva pe tavan, si jumatate din ea, e desprinsa, sta sa cada stii? Cam asa aratam noi in biserica. Vrem lipiti de cer, dar o jumatate, 3 sferturi, s-a dezlipit. Trebuie sa intelegeti ca oamenii, sau inima impartita, este inima unei femei stricate. Nu este inima unei femei curate, ca v-am vorbit data trecuta despre Ierusalim si Babilon, despre Biserica falsa si Biserica Adevarata.

Acesta predica a fost impartita in 7 parti: 1, 2, 3, 4, 5, 6 si partea a 7-a
In momentul cand esti dezlipit de cer, inseamna ca undeva te-ai impartit si Lui Dumnezeu nu-i place lucrul acesta. Va trebui sa intelegeti ca o sotie care-si iubeste sotul si ii fidela sotului ei, nu va suporta gandul ca sotul ei sa aiba amanta. Nu va suporta gandul, nu poate sa reziste cand aude ca sotul are pe cineva. Dar o amanta, niciodata nu are probleme ca sotul are sotie. Ca stie aceasta. Deci stie ca esti casatorit si tot iti face ochi dulci. Pentru ca ea nu are probleme ca esti casatorit.

Ei, intelegeti? DUMNEZEU ESTE UN DUMNEZEU GELOS! El nu poate accepta sa fii desprins de pe cerul Lui si sa iubesti altceva? Dar divolul zice: „bai, nu-i nimic, chiar daca esti casatorit, chiar daca esti botezat, chiar daca ai legamant, chiar daca vrei sa canti, chiar daca…te duci in colinda, nu-i nici o problema! Dar imi dai si mie, cateva picaturi!” Vreau sa va intreb: cate picaturi de negru trebuie intr-un tub de vopsea alba sa iasa culoarea gri? Dar dumneavoastra stiti ca diavolul nu-i negru, diavolul este gri. Da el este negru, dar pune cateva picaturi de alb si face o culoare care sa ne placa la toti in Biserica. GRI!

„Bai oameni buni, bai nu fiti radicati! Ce numai alb, alb, alb? Lasa sa fie si un negru acolo! Griul este frumos!” Cate picaturi de apa rece trebuie in apa fierbinte, sa devii caldicel? Intelegeti? Adica pui un pic de apa rece si nu mai este fierbinte. Si la diavolul ii place gri, caldicel.

Ganditi-va dumneavoastra la o corabie, noi comparam biserica ca un vas, ca o corabie care merge pe apa, pe ocean, pe mare si zicem asa: „Noi mergem pe apa, dar apa nu-i in noi.” Si apa reprezinta lumea, adica corabia este biserica, biserica merge prin lume dar lumea nu intra in bisrica. Dar acum ganditi-va ca eu iau un burghiu de 0.75 ca asta am inteles ca-i cel mai mic si fac o gaura in corabie. Vreau sa va intreb: daca am facut gaura asta mica, se scufunda corabia? Dar si fratele David face cu burghiul de 1. Se scufunda corabia? Nu. Si face si fratele de acolo cu un burghiu de 1.25. „Lasa domnule, ce-i 0.75? Acum cu burghiul acesta nu se intampla nimic.” Nu ne dam seama dar in 10 ani stiti unde va fi vasul acela? La fund.

De aceea si oamenii din lume se uita si zic: „Bai si voi sunteti biserica, si voi sunteti pocaiti.” Noi nu mai vedem, noi numai naufragiem deasupra. Sa mergem deasupra, sa fim ca o cetate, oamenii se uita la noi. „Oau pocaitii, asta da biserica.”
Noi tot am facut cu…cum a zis cineva: „Noi suntem perforatori de corabii.” Si biserica este un vas, o corabie si noi tot o perforam. De aceea daca nu ne pocaim, gaurile acestea raman deschise, intra lumea. Intelegeti dumneavoastra? Si Lui Dumnezeu nu-i place asa ceva.

Daca cititi in Sfanta Scriptura, nu stiu daca poti sa afisezi cateva versete, intotdeauna cand se vorbeste de partea Lui Dumnezeu, tot ce apartine de Dumnezeu trebuie facut cu toata inima. Da? Zice la Matei 18 cu 35, vorbeste despre iertare, cum se face iertare. „Daca fiecare din voi” partea a 2-a, „nu iarta din…” Nu-i vorba de iertare. Dumnezeu spune: „Cand e vorba de iertare, la Mine nu merge cu jumatate de masura. Din toata inima!” Da? Matei 22 cu 37 „Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima!” Deci iertarea este din toata inima, iubirea este din toata inima.

Faptele Apostolilor 8 cu 37 credinta ta. Filip a zis: „Daca crezi din toata inima” Efeseni 5 cu 19 Nu exista lucruri care sa-l faci pentru Dumnezeu doar pe jumatate. O stea asa jumatate picata. Partea ultima: „Cantati si aduceti din toata inima lauda Domnului.” Nu-i vorba numai ca vii la cor si canti, trebuie sa o faci cand canti, cand lauzi pe Domnul cu toata inima. Filipeni 1 cu 18, cum trebuie facuta predicarea. Zice ca unii oricum fie de ochii lumii, unii predica de ochii lumii. Fie din toata inima. Coloseni 3 cu 23 Acum este mai tare versetul acesta. Aici zice, nu doar predicare, nu doar lauda, nu doar credinta, „orice faceti sa faceti din toata inima”.

Deci observati, cautarea Lui Dumnezeu cu toata inima, pastrarea Cuvantului se face cu toata inima. Nu mai dau toate versetele din Vechiul Testament, slujirea Lui Dumnezeu din toata inima, intoarcerea la Dumnezeu cu toata inima, bucuria cu toata inima, rugaciunea cu toata inima, lauda cu toata inima, iertarea cu toata inima.

Cei mai fericiti oameni stiti unde sunt? In Biserica. Dar astia sunt oameni care nu sunt dezlipiti de cer pe jumatate. Sunt cu toata inima pentru Domnul. Astia sunt cei mai fericiti oameni. Cei mai nefericiti oameni stiti unde se afla? Tot in Biserica. Astia sunt oamenii cu inima impartita.

Aia din lume, eu cand am fost in lume, am facut lucrurile cu toata inima. Am facut lucrurile acelea, am crezut ca aia imi aduce fericire si am facut cu toata inima. Daca am stat la discoteca am stat cu toata inima si daca am putut am stat pana dimineata. Daca m-am dus la fotbal, m-am dus cu toata inima si mi-am crapat capul si mi-am intors inimile pe dos. Ei, intelegeti, daca vii aici si esti impartit, nici in lume nu faci cu toata inima, nici in biserica nu faci cu toata inima. Astia sunt cei mai nefericiti oameni care pot trai pe pamantul acesta.

– sfarsitul partii a 3-a a acestui mesaj. Continuarea in partea a 4-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *