Mihaita Danila – Viata e determinata de dorintele pe care le avem – 4 –


– continuare din partea a 3-a –

Si daca vreti sa vedeti inima impartita, cel mai bine inima impartita se vede cand e vorba de luat hotarari. Intotdeauna in biserici la inceput de an s-au luat hotarari noi. Acum in generatia noastra, nu se mai iau hotarari, se zice: „Nu are rost sa ii faci promisiuni Lui Dumnezeu si hotarari sa nu te tii de ele.”

Deci nu mai are rost niciodata sa va luati o hotarare ca va casatoriti, ca s-ar putea sa nu va tineti. Deci tinerii sa nu va mai casatoriti niciodata, nu mai luati hotarari dinacestea! :)) Pai cum sa spui asa ceva la un indragostit? Pentru ca in momentul in care esti indragostit si esti cu toata inima, iei hotararea foarte usor. Daca iei hotararea greu, atunci asta scoate in evidenta ca ai alte iubiri, ai alti idoli care au iesit si nu iti dau voie sa iei hotarari.

Acesta predica a fost impartita in 7 parti: 1, 2, 3, 4, 5, 6 si partea a 7-a
Uite, e sfarsit de an. Vreti sa luam hotarari? Pana la anul televizoarele inchise. Vreti? Ne hotaram? Nu se poate. Da de ce nu se poate mai oameni buni? Pai fratele David vorbea de rugaciune. Sa se roage necurmat, nu sa se uite la televizor necurmat. Deci sa te rogi necurmat. De ce ne este greu sa luam hotararea aceasta? Noi cand auzim de hotararea aceasta, „bai frate David Nicola a zis, sa ne rugam neincetat dar nu avem timp din cauza televizoarelor si emisiunilor, na pana la anul viitor ca mananc 10 zile, televizorul inchis. Pe rugaciune.” Noi ar trebui sa sarim in sus: „Aleluia, slava Domnului frate Mihaita, bine ca ai venit cu hotararea aceasta!”

Dar dumneavoastra nu va plac pastori dinacestia. Care inchid televizoarele. Dumneavoastra va plac oamenii care predica din stiri. Predica de la emisiuni, dar nu am eu treaba ca…daca vrei sa documentezi ceva. Dar de ce ne este greu ca sa luam hotarari?

Uite aveti copii aici, le-am spus si la fratii penticostali dincolo de la ora 4, mai, nu conteaza ca-i biserica baptista, penticostala, crestini dupa evanghelie, luati tinerii din biserica si duceti-i la Viena sau duceti-i la Timisoara, sau la Bucuresti, si-i puneti in centru, ii duceti cu autocarul si ii puneti in centru si le spuneti la copii: „Mai copii, uite aici este Mall-ul, aici este un magazin de moda, aici este un McDonald, aici este circ, aici este Barcelona cu Real Madrid pe stadion, si uite acolo este o capela, se face rugaciune.” Si dati-le drumul.

Unde se duc? Auzi, la Mall. Pai dumneavoastra stiti lucrurile acestea ca si astia mari tot astea faceti. Deci cand este vorba de copii, bine, a zis cineva: „Eu nu vreau sa va spun ca unii acum de sfarsit de an spun povesti de adormit copiii.” Zice omul acela: „Eu vreau sa va spun o poveste de trezit adultii. Marea problema este ca adultii nu se mai trezesc.” Copiii adorm la povesti, dar adultii nu se mai trezesc.

De ce ne este greu sa luam hotarari? Na, ia sa luam alta hotarare. Anul viitor, daca Dumnezeu ne da sanatate si ne ajuta, nu lipsim niciodata de la biserica. Asta a fost mai bine. Deci mai bine continui pe partea aceea cu televizorul. Hai sa mai luam o hotarare si cu internetul, il taiem pana la anul. Fratele David zice: „Prea greu frate.” Pai nu vorbiram sa oferim un apus foarte frumos, sa stralucim? Oamenii sa zica: „Nu am mai vazut asa ceva!” Pai de aceia care se uita, tot au vazut oamenii. Ei sa zica: „N-am mai vazut asa ceva! Cum traieste omul acesta!”

Fratele Ghinescu ne spune noua, zice: „O data in viata m-am uitat la un film istoric, la un film istoric, si dupa filmul acesta, 2 saptamani, sau nu stiu cate saptamani, nu am mai putut sa realizez o partasie cu Dumnezeu.” N-a mai putut intra in contact cu Dumnezeu. De la un film. Da, dar asta este cu toata inima.

Poate ca v-am spus aici o poveste a unei fete, a crescut mare, era foarte frumoasa, dar foarte saraca. Si toata viata a muncit la grajd, la camp, cu cizmele in picioare, cu sapa pe umar, cu furca. Si a venit vremea sa se marite.

Si a venit la un moment dat o masina dinasta de ultima generatie, performanta si s-a deschis usa la masina si persoana din masina a pus pantoful jos. Ea cand l-a vazut, l-a masurat pe acesta de jos in sus. S-a uitat la pantof, la costum, si-a dat seama ca asta este un bogat, un bogatan dinacesta de lucru, dupa masina, dupa costum, dupa imbracaminte. Dar cand a ajuns la fata lui, era urat rau.

Si el ia zis: „Uite, vreau sa te iau de sotie.” A cerut-o in casatorie. Si ea zice: „Trebuie sa ma mai gandesc.” Dar de ce ia trebuit timp sa gandeasca. Si a inceput ea sa gandeasca si a zis: „Ma, daca il iau pe asta s-a terminat cu cizmele, s-a terminat cu grajdiul, cu furca, cu sapa. Toata viata mea cu servieta la banca.”

Suna frumos. Da zice: „Ce fac seara cand ma pun in pat si trebuie sa pun capul pe umarul lui, e cosmar.” Si zice: „Trebuie sa ma gandesc.” Nu era hotarata. Dar dupa un timp vine un alt baiat. Asta nu avea masina, nu avea nimic si pe acesta l-a tintit direct la fata, era exact asa cum isi dorea ea un baiat. Un Fat Frumos, s-a indragostit de el.

Dar cand a coborat cu privirea in jos si-a dat seama dupa hainele lui ca era cersetor. Si a cerut-o si el de sotie. Si ea a zis: „Trebuie sa ma gandesc.” Dar de ce trebuia sa se gandeasca? Si a inceput sa gandeasca: „Ma, daca il iau pe asta, daca ma marit cu el, o sa raman cu cizmele in picioare, furca in spate, sapa, grajdi, camp, da, dar seara cand pun capul pe umarul lui..” Acum vreau sa va spun o intrebare: „Stiti cu cine s-a maritat? Va spun eu: a ramas nemaritata. Stiti de ce? Pentru ca avea inima… Ar fi vrut costumul lu ala, si fata lu astalalt.

Cam asa suntem noi, am vrea Fata Lui Dumnezeu, „Fata Ta sa lumineze peste noi,” dar am vrea si servieta diavolului. Am vrea cumva, si nu suntem hotarati, nici cu unul, nici cu altul. Si se citeste pe fetele noastre ca suntem NEFERICITI. Eu m-as bucura daca sarbatoarea aceasta a nasterii Domnului Isus, ne-ar face fericiti. Sa intelegem ca pentru asta s-a nascut, sa ma faca dintr-un gunoi, o stea, dar trebuie sa fiu pe cerul Lui si trebuie sa fiu daruita Lui. Doamne ajuta-ne!

– sfarsitul partii a 4-a a acestui mesaj. Continuarea in partea a 5-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *