Paul Negrut – Necazul cel Mare din perspectiva profetica


Deschidem Sfanta Scriptura la Evanghelia dupa Marcu la cap.13 si vom citi de la vers.14 pana la vers.23, Evanghelia dupa Marcu de la cap.13 vers.14 la 23, textul pentru meditatia din seara aceasta si apoi stand in rugaciune inaintea Celui care ne poate lumina mintea, ne poate linisti inima si ne poate pazi pana cand iL vom putea vedea fata in fata. Inaintea Lui vom pleca fiintele noastre in rugaciune si fratele Marcus Buzle ne va conduce in rugaciune, balcon, tronsonul 3, in fata.

„Cand veti vedea “uraciunea pustiirii” stand acolo unde nu se cade sa fie – cine citeste sa inteleaga – atunci cei ce vor fi in Iudeea sa fuga la munti. Cine va fi pe acoperisul casei sa nu se coboare si sa nu intre in casa ca sa-si ia ceva din ea. Si cine va fi la camp sa nu se intoarca inapoi ca sa-si ia haina. Vai de femeile care vor fi insarcinate si de cele ce vor da tata in zilele acelea!

Rugati-va ca lucrurile acestea sa nu se intample iarna. Pentru ca in zilele acelea va fi un necaz asa de mare cum n-a fost de la inceputul lumii pe care a facut-o Dumnezeu pana azi, si cum nici nu va mai fi vreodata. Si daca n-ar fi scurtat Domnul zilele acelea, nimeni n-ar scapa; dar le-a scurtat din pricina celor alesi. Daca va va zice cineva atunci: “Iata, Hristosul este aici” sau: “Iata-L acolo”, sa nu-l credeti. Caci se vor scula hristosi mincinosi si proroci mincinosi. Ei vor face semne si minuni, ca sa insele, daca ar fi cu putinta, si pe cei alesi. Paziti-va, iata ca vi le-am spus toate dinainte.” Amin. Plecam capetele si ne rugam.

„Doamne Tata, ne plecam si ne smerim inaintea Ta si iti multumim din toata inima impreuna cu toata biserica, cu toti cei rascumparati ai Tai, cu toti cei pentru care a murit Hristos, ne plecam inaintea Ta si iti multumim ca ne-ai dat harul inca o data sa fim in casa Ta. Iti multumim Doamne ca esti plin de har, plin de bunatate, plin de dragoste. Iti multumim Doamne, ca Tu nu ne faci dupa greselile si pacatele noastre, de aceea Te rugam Doamne, iarta-ne de orice nelegiuire, spala-ne toate pacatele in Sangele Domnului Isus si fa timpul acesta in casa Ta care-i o binecuvantare pentru noi, fa-l o binecuvantare din toate punctele de vedere si ma rog Doamne sa-ti iei servul in Mainile Tale si sa-l binecuvantezi, sa-i dai puterea Duhului Sfant Doamne, sa lasi Duhul Tau sa mearga la fiecare inima si s-o cerceteze si dupa cum consideri Tu de cuviinta Doamne, prin Cuvantul Tau in seara aceasta, sa incurajezi, sa indemni, sa mustri, sa imbarbatezi, sa indrepti si sa-Ti pregatesti Biserica Ta Doamne pentru intalnirea cu Tine.” Amin. Va invitam sa ocupati locurile.

Cuvintele care le contine cap.13 din Evanghelia dupa Marcu au fost rostite de Domnul Isus marti seara, in ultima saptamana a vietii Lui in timp ce se uitau ucenicii inspre Ierusalim, inspre Templu, si unul dintre ei a exclamat: „Ce zidiri si ce pietre!” impresionat de maretia Templului. Domnul raspunde: „Adevarat va spun ca nu va ramane aici piatra pe piatra care sa nu fie darmata.” Altfel spus: „Adevarat va spun ca acest monument arhitectonic, acest Templu, va fi distrus din temelie.”

Raspunsul Domnului a fost socant pentru ucenici pentru ca asa ceva in mintea lor a sunat ca vremea sfarsitului. Numai vremea in care se termina totul poate sa asiste la o asemenea tragedie. Asa ca 4 dintre ucenici L-au luat deoparte si i-au spus: „Doamne, spune-ne cand se vor intampla toate aceste lucruri si care va fi semnul?” „Explica-ne calendarul, am vrea sa stim desfasuratorul in timp, am vrea sa ne bifam in agendele noastre. Da-ne si semnele care sa ne ajute sa bifam cu precizie, sa nu care cumva sa ratam momentele. Cand si cum?”

La intrebarile lor, Domnul le spune altceva: „Inainte de a va uita la calendar si semne uitati-va la voi. Uitati-va la voi si aveti grija sa nu care cumva sa va duca cine va in ratacire. Aveti grija sa nu interpretati gresit lucrurile si sa va gaseasca vremea aceea nepregatiti.”

De aceea in prima parte a capitolului, Domnul Isus ii invata pe ucenici sa se uite la ei si sa fie atenti sa nu fie dusi in ratacire de oameni cu invataturi false si de sarlatani care vor rastalmaci evenimentele istorice si cataclismele, tragediile naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *