Mihaita Danila – Viata e determinata de dorintele pe care le avem – 5 –


– continuare din partea a 4-a –

Bun, dar o stea pe cerul Lui, ce misiune are? Daca ai fost o stea pe cerul Lui Dumnezeu, care a fost misiunea ta ca stea pe cerul Lui, din…? Sa luam din textul acesta. In viata ta care a fost misiunea? Auziti ce spune aici, misiunea acestei stele, va rog frumos sa observati ca nu arata nici culoarea stelei, nici forma, nici dimensiunea, nici marimea, nu-i interesant. Doar misiunea. Care a fost misiunea? Vers.9, partea b, „si iata ca steaua pe care o vazusera in Rasarit, mergea inaintea lor pana a venit si s-a oprit deasupra locului unde era pruncul.” Deci care era misiunea stelei? Sa-i duca pe magii acestia la Domnul Isus Hristos.

Acesta predica a fost impartita in 7 parti: 1, 2, 3, 4, 5, 6 si partea a 7-a
Deci care a fost misiunea noastra in anul 2020 daca am fost daruiti, lipiti de cerul Lui Dumnezeu ca niste stele prin coborarea Lui la noi. Misiunea noastra era ca trebuie sa ii ducem pe oameni la Isus. Dar vreau sa va intreb: mesajul acestei stele a avut cuvinte? Cum a reusit steaua sa ii duca la Isus daca nu aveau un mesaj format din cuvinte? Steaua aceasta a condus la Isus nu prin cuvinte, ci prin lumina. Asta insemneaza ca noi daca suntem lipiti, vom conduce oamenii din intuneric la lumina, de sub puterea satanei la puterea Lui Dumnezeu prin lumina, prin comportament, prin purtare, nu neaparat prin mesaj. VIATA NOASTRA ESTE UN MESAJ.

Si acum eu va intreb: cati oameni am intors la calea dreapta? Cati oameni au iesit din intuneric la lumina ca am fost o stea care prin purtarea, prin exemplu meu, am stralucit si omul a vazut sa iasa din intuneric la Isus? De ce nu avem boteze? De ce nu este pocainta? Stiti de ce? Pentru ca SUNTEM OAMENI CU INIMA IMPARTITA SI N-AM INDEPLINIT MISIUNEA. Noi traim si vom trai pentru un mandat, pentru o misiune: sa conducem oamenii prin exemplul nostru, prin viata, prin lumina, prin stralucire la Domnul Isus Hristos. Cativa sfinti, au spus in felul urmator, unul dintre sfinti, oamenii Lui Dumnezeu a spus asa: „Predica cu viata ta si daca e nevoie, mai spune si cuvinte.” Alt sfant a spus: „Viata ta striga asa de tare incat oamenii nu aud cuvintele.”

Am avut odata, nu stiu daca trebuie sa spun asta, a fost o conferinta aici la Lugoj, pe vremuri, eram eu, ma pocaisem, inca mai eram fostbalist si seara ne-am dus mai multi, care eram aici, ne-am dus la un teren care era undeva la capatului Lugojului si ne-am jucat asa fotbal. Si eu acum, daca am fost sportiv si fotbalist am avut un pic, era unul, nu-i dau numele ca traieste si-i aproape de dumneavoastra, si-i cam dadeam printre picioare mingea si un pic asa… si asta s-a enervat si s-a luat de mine, dadea la picioare, si ne-am hartuit o tara, unul la altul asa stii?

Timpul a trecut, ma duc eu la o evanghelizare si ma duc sa predic. Cine credeti ca trebuia sa cante? Ala. „Ba”, zic „ii fain, ne-am hartuit si acum tu canti, eu predic.” Pai oamenii ce sa mai auda? Oameni buni, daca ne-am tavnit unuii la altii, viata noastra striga mai mult decat cuvintele. Va trebui sa avem un comportament care sa straluceasca, sa aduca lumina.

Un alt sfant spunea asa: „CAND VIATA TA STRALUCESTE CA FULGERUL, ATUNCI VORBA TA VA FI CA TUNETUL.” Adica ati vazut? Prima data exista un fulger care straluceste, lumineaza, dupa aceea vine bubuitura. Daca n-ai viata, nu mai exista nici un bubuit. Pune te rog Faptele Apostolilor cap.1 cu vers.1, sa vedeti ce scrie despre exemplul suprem: Domnul Isus Hristos. „Teofile, in cea dintai carte a mea am vorbit despre tot ce a inceput Isus sa faca si sa…” Unde-i invatatura? Este pe locul 2. Prima data trebuie sa te comporti ca dupa aceea cuvantul sa fie un bubuit.

Si alt om a Lui Dumnezeu spunea ca de fapt nu sunt 4 Evanghelii, de fapt sunt 5 Evanghelii. Evanghelia dupa Matei, Evanghelia dupa Marcu, Evanghelia dupa Luca, Evanghelia dupa Ioan si Evanghelia dupa mine si dupa tine. Si de obicei oamenii din lume primele 4 Evanghelii nu le citesc, numai pe a 5-a. Deci oamenii din jur tin Biblia in biblioteca, ei nu citesc cele 4 Evanghelii dar o citesc pe a 5-a care este Evanghelia dupa tine, Evanghelia dupa mine. Intelegeti? Si asta trebuie sa fie misiunea noastra: sa-i ducem pe oameni spre Domnul Isus Hristos.

Pune daca poti, Evanghelia dupa Luca cap.3 vers.4, sa va spun cateva cuvinte f.frumoase aici: „Iata glasul celui ce striga in pustie: pregatiti Calea Domnului, neteziti-i Cararile!” Cine trebuie sa pregateasca Calea Domnului? Pai noi suntem angajatii Lui Dumnezeu pentru a face o cale, o autostrada, un drum, care sa netezim cararile. Care-i scopul? Vedem in vers.6 da pune si 5: „Orice vale…” Deci acum nu este un drum neted, exista un drum cu vale care trebuie astupata, exista munte si deal care trebuie prefacut in loc neted, cai strambe care trebuie indreptate si drumuri zgrunturoase care trebuie netezite.

Ei, lucrarea aceasta de a pregati calea, de a da jos dealurile si muntii, de a urca vaile, de a face curbile drum drept si a netezi, ne apartine noua. Asta este misiunea noastra, dar care este scopul? „Si orice faptura va vedea…” ce? Deci daca eu pregatesc calea Lui Dumnezeu si fac autostrada si drumul acesta, oamenii din jur vor vedea mantuirea Lui Dumnezeu, pentru ca mantuirea Lui Dumnezeu este dupa munti, dupa vai, dupa curbe. Si ei nu o vad. Zic: „Nu-L vedem, nu-L vedem pe Isus.” Dar daca dumitale faci autostrada dreapta si neteda, atunci oamenii spun: „Aaa, uite mantuirea! Uite Isus!” Deci noi suntem angajati la misiunea aceasta, am fost in 2020, dar nu ne-am terminat proiectul. Va trebui in anul 2021, daca Dumnezeu ne ingaduie, binecuvantat sa fie Numele Lui!, sa ne luam in serios misiunea. Trebuie sa pregatim calea Domnului, trebuie sa facem autostrada, ca oamenii sa-L vada pe Isus si sa mearga la Isus.

– sfarsitul partii a 5-a a acestui mesaj. Continuarea in partea a 6-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *