Mihaita Danila – Viata e determinata de dorintele pe care le avem – 2 –


– continuare din partea 1 –

As vrea sa invatam cateva lectii in seara aceasta de la o stea. Ne uitam la o stea si vrem sa invatam cateva lectii. Ar trebui sa avem dorintele acestea inspirate de la steau aceasta. Si eu mi-am notat asa, predica se poate intitula asa, e un titlu mai lung care prinde toate cele 3 puncte. Care-i dorita mea? „AS VREA SA FIU O STEA PE CERUL LUI, CARE SA-I CONDUC PE OAMENI LA ISUS SI APOI SA DISPAR.” Nu vreti sa aveti si dumneavoastra aceeasi dorinta? Sa fim o stea pe cerul Lui Dumnezeu, sa conducem pe oameni la Isus si apoi sa disparem. Haideti sa le luam pe rand.

Acesta predica a fost impartita in 7 parti: 1, 2, 3, 4, 5, 6 si partea a 7-a
In primul rand ce iti doresti sa fii? O stea pe cerul Lui Dumnezeu, sau o stea pe pamant? Pentru ca pe pamantul acesta exista stele de cinema, stele in sport, stele in politica. Stele peste tot. Dar toate stelele acestea sunt cazatoare. Uitati-va dumneavoastra, pandemia care a venit, a afectat toate stelele pe pamant. Unele dintre ele au cazut. Dar stelele de pe cer nu au afectate de pandemie. Trebuie sa stii ca daca esti o stea pe cerul Lui Dumnezeu, nu te poate distruge nimic. De aceea nu-ti dori, si in special pentru cei tineri, nu va doriti sa fiti stele pe pamant. Ci doriti-va sa fiti niste stele pe cerul Lui Dumnezeu. O sa va citesc cateva marturii ale unor stele care au trait pe pamantul acesta, care au cazut, si au cazut rau.

O fata marturisea: „Daca m-ati vedea ati crede ca viata mea este ok, am avut o copilarie buna, scoli de elita, am 24 de ani, ultimul an la universitate, sanatoasa, arat bine. Totusi imi urasc viata. Dimineata cand ma scol, doresc sa ma intorc in somn si sa dorm vesnic, nu am nici un motiv sa ma trezesc. Ma simt golita, distractiile nu-mi aduc bucurie. As dori sa ma calce o masina si sa termin cu toate. Viata mea e nefericita, goala si fara sens.” Daca vreti sa fiti o stea pe pamantul acesta, intr-o zi veti ajunge la concluzia aceasta.

O stea din sport, in timpul gloriei sale era hartuit zi si noapte de gandul sinuciderii. „Sunt celebru” marturisea el, „am de toate, dar la fel ca starurile de cinema care isi iau viata, sunt nefericit. Nu am pace, sunt o marioneta. Am luptat sa ajung sus, si cand am ajuns sus acolo, nu era nimic.” Intre meciuri lua doze mari de depresive. O stea din muzica. La 27 de ani, in plina glorie, plin de bani si inconjurat de fani, pe deasupra si proaspat tatic, a luat pusca si a pus-o la tampla si a tras. Motivul: „Ma urasc si vreau sa mor!”

Laureat al premiului Nobel pentru literatura, era faimos pentru excursiile exotice, pentru cuceririle sentimentale si aventurile de vanatoare. A fost insurat de 4 ori, a trait liber, fara scrupule morale. Pana intr-o dimineata, a savurat micul dejun, s-a dus in pivnita, si-a luat pusca preferata, 2 cartuse, si-a pus teava in gura si si-a zburat creierii.

Oamenii care cerceteaza corpul uman, au descoperit structuri neuronale pe scoarta de la creier si au descoperit ca creierul nostru este bobinat pentru o relatie spirituala. Pentru o relatie imateriala. Si unul dintre atei a spus: „Nu ai nici o sansa sa gasesti vreun sens, daca respingi existenta Lui Dumnezeu.” Deci daca vrei sa fii o stea pe pamantul acesta, intr-o zi, o sa te confrunti cu aceste concluzii, o sa fii o stea cazatoare, daca vrei sa fii stea pe pamantul acesta, va trebui sa dai din coate, va trebui sa bagi capul in fata ca sa ajungi o stea.

Dar daca vrei sa fii o stea pe cerul Lui Dumnezeu, va trebui sa recunosti ca esti un gunoi, si ca Cristos s-a nascut pe pamantul acesta ca sa transforme gunoiul intr-o stea. Eu am fost in mocirla, am fost in gunoi, am fost la tomberon. Si de acolo Dumnezeu m-a luat si m-a facut o stea pe cerul Lui. Frumos, extraordinar! Binecuvantat sa fie Numele Lui!

Acum, ganditi-va dumneavoastra, o stea, daca-i a Lui, ca asa spune la vers.2, spune: „Fiindca i-am vazut steaua.” Adica daca este steua Lui, va fi lipita de cerul Lui. De aceea trebuie sa fii o stea pe cerul Lui, lipita de El. Uitati-va dumneavoastra ca noi cantam acum de sarbatori f.frumos, ati cantat despre Domnul Isus, Domnul sa va binecuvanteze! Dar va trebui sa intelegeti ca termenul „inchinare, lauda” vine de undeva din Vechiul Testament unde o semintie a fost aleasa sa laude pe Domnul si sa se inchine. Stiti de unde provine semintia aceasta? Din Levi.

Stiti ce insemneaza Levi? ALIPIRE. Asta insemneaza ca nu ai cum sa te inchini, nu ai cum sa canti, nu ai cum sa lauzi pe Dumnezeu daca nu esti lipit de cerul Lui. Deci nimeni nu se poate inchina, noi putem canta, dar nu ne putem inchina daca nu suntem lipiti de El. Acum eu vreau sa va intreb: Daca esti lipit de cerul Lui, cum se vede pamantul de acolo? Dumneavoastra daca ati fi ca o stea pe cer, vreau sa va intreb, cum se vede semnul de la Mercedes? Cum se vede de acolo de sus, de pe cer? Ca o stea te uiti si spui: Aaa, asta-i Mercedes! Asta-i BMW! Asta-i AUDI! Cum se vede daca esti o stea pe cer, ca la costum aici scrie ARMANI. Sau ca papucii sunt cu 500 de dolari. Cum? Cum vezi? Cum se vede casa ta cu cateva etaje?

OAMENI BUNI, CU CAT ESTI LIPIT DE CERUL LUI DUMNEZEU, LUCRURILE ACESTEA SUNT NESEMNIFICATIVE! DEVIN MICI! Cu cat esti lipit de pamant, noi pentru ca suntem departe de cer, vezi steaua ca un punct. Ei, tot asa daca esti o stea pe cerul Lui Dumnezeu, vezi MERCEDESUL, casa, valorile acestui pamant, posesiunile, le vezi ca un punct. Nu au valuare.

– sfarsitul partii a 2-a a acestui mesaj. Continuarea in partea a 3-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *