Mihaita Danila – Viata e determinata de dorintele pe care le avem – 7 –


– continuare din partea a 6-a –

Si ultimul lucru cu care vreau sa inchei. Steaua aceasta la un moment dat a disparut. Pentru ca dupa ce ti-ai incheiat slujba trebuie sa dispari. Ascultati-ma ce va spun si sa invatam de la steaua aceasta. Du-i pe oameni pana la Isus, nu-i du mai departe de Isus. Du-i numai pana la Isus. Steaua a luminat, cand a ajuns la Isus a disparut. Nu-i duce pe oameni dincolo de Isus. Nici la moaste, nici la sfinti, nici la traditii, nici la obiceiuri, nici la sabat, nici la vb.in limbi, nici… Nu-i du pe oameni dincolo de Isus, nici la religia ta. Du-i pe oameni pana la Isus! Si lasa-i acolo la Isus. Ca stie El cu ce sa-i binecuvanteze pe oameni.

Acesta predica a fost impartita in 7 parti: 1, 2, 3, 4, 5, 6 si partea a 7-a

Dar noi am facut ceva sa-i ducem mai departe. Tehnologia merge mai departe, medicina merge mai departe si atunci si noi: „Mai mergem mai departe de Isus.” Vreau sa va spun: DINCOLO DE ISUS NU MAI ESTE NIMIC! Punct. Nu le spunem teoriile, nu le spunem parerile. Ii duc pe oameni la Isus Hristos. Doamne ajuta-ne la lucrul acesta!

Si dupa ce l-ai dus pe om, dispari! Nu ramai in centru, pleaca de pe scena, spectacolul s-a incheiat pentru tine. Du-te, intra in culise. Nu-i duce pe oameni la Isus si sa simta oarecum atrasi de tine, ca tu sa ramai in centrul vietii lor. Nu! Dispari! Pleaca! Nu-ti dori sa fii popular. Ramai ascuns dupa ce Dumnezeu lucreaza prin tine!

Pune daca poti Matei cap.9, vers.27 sa va citesc cateva versete si ne apropiem de final. „Cand a plecat de acolo, s-au luat dupa Isus doi orbi care strigau si ziceau: “Ai mila de noi, Fiul lui David!” Dupa ce a intrat in casa, orbii au venit la El. Si Isus le-a zis: “Credeti ca pot face lucrul acesta?” “Da, Doamne”, I-au raspuns ei. Atunci S-a atins de ochii lor si a zis: “Faca-vi-se dupa credinta voastra!”” Si fiti atenti acum: „Si li s-au deschis ochii. Isus le-a poruncit cu tot dinadinsul si le-a zis: “Vedeti sa nu stie nimeni.””

Vreau sa va intreb: dumneavoastra daca v-ati ruga pentru 2 orbi si si-ar capata lumina si vederea le-ati spune fraza aceasta: “Vedeti sa nu stie nimeni.”? Dar de ce ii atragem pe oameni la noi? Facem o vindecare, avem o descoperire, avem un vis, avem o lucrare si dupa aceea noi sa ramanem in centru cumva. Zice: „Vedeti sa nu stie nimeni.” De ce vrei sa iesi in evidenta ca ai avut sa dai cuiva? Ai impartit jumatate din avere dar nu trebuie sa stie toata lumea. Lasa ca stie ala cu care ai impartit si ala iti face reclama, tu nu ai voie sa-ti faci, tu trebuie sa ramai ascuns. Lasa sa te laude altii. Lumina voastra sa lumineze ca oamenii cand ajung in ziua cercetarii sa-si dea seamna de faptele pe care le-ati facut.

Pune te rog si Luca cap.8 vers.52, hai sa vedem 51 sau 54. 54 pune, aici este vb.desre o inviere. Da? El stia ca o invie pe fata aceasta. Si fiti atenti ce a facut. Pai eu daca as sti in seara aceasta ca pot vindeca unul de covid, as face spectacole aici. As spune: „Vin-o in fata. Pune-te in genunchi. Imi pun mainile peste tine si o sa fii vindecat.” Si o sa vedeti toti lucrul acesta. Dar eu nu stiu, dar Domnul Isus stia ca invie fetita aceasta si fiti atenti ce a scris: „Dar El dupa ce i-a scos pe toti afara…” Pai cum ma, sa stiu ca invii pe cineva, fac o minune si sa nu ii las sa vada, sa-i scot pe toti. El nu a vrut popularitate. Oamenii s-au dupa aceea si au vb.despre EL dar Isus intotdeauna se retragea in locuri pustii, a zis: „sa nu stie nimeni”, iesea afara din cetate.

Dumneavoastra stiti ca o bucata de timp in lumea aceasta s-a crezut ca Pamantul este centru si Soarele se invarte in jurul Pamantului pana a venit Copernic si a demonstrat de fapt ca Soarele este centru Sistemului Solar si de fapt Pamantul se invarte in jurul Soarelui. Vreau sa va intreb: cine este in centru? Ascultati-ma, daca dumneatale esti in centru, tot ce citesti in Scriptura vei intelege gresit. Un om al carui sine este in centru, va citi din Biblie si va argumenta cu versete biblice sa-si sustina teoria gresita.

Daca in centru este Hristos o sa intelegi altfel Biblia. Du-i pe oameni pana la Isus, nu-i du mai departe. Fii doar un semnal, un indicator, Lugoj. Pai oamenii nu au nevoie de mine ca eu nu-i pot mantui. Eu trebuie sa ii duc pana la un Mantuitor si sa-i las Lui Mantuitorul. Nu ma bag eu in inima lor. Nu trebuie sa raman eu in centru vietii lor. Ci trebuie sa ramana Isus. Doamne ai mila de noi!

V-am spus in finalul acestui an, adica predica mea de final de an la dumneavoastra, pentru ca saptamana trecuta la comunitate, fr.Busuioc ne-a transmis niste ganduri care au prezentat ideile care vi le-am spus eu in seara aceasta. Eu le-am dezvoltat dupa mintea mea, dupa intelesul meu, dupa forma mea si vi le-am explicat in seara aceasta. Dar e f.important oameni buni sa va ganditi in seara aceasta ca-i sfarsit de an, s-ar putea sa fie sfarsit de viata. Nu vreti sa apunem frumos, sa oferim un peisaj fantastic celor din jur?

Sa-ti doresti daca Dumnezeu iti mai da un an si chiar la sfarsit de an, sa fii o stea pe cerul Lui. Daca esti o stea pe cerul Lui, ai o misiune: sa duci oameni la Isus. Si de multe ori asta se face fara cuvinte, prin viata ta. Eu nu spun ca nu trebuie sa vestim oamenilor Cuvantul, dar asta este alta predica. Eu vb.acum despre o stea care si-a indeplinit misiunea prin stralucire, prin lumina.

Pune 1 Petru 3 cu 1 ca acesta l-am pierdut dar trebuie sa vi-l spun, numai stergeti din versetul acesta „neveste” si puneti-l in dreptul la fiecare. Deci nu zicem „tot astfel nevestelor” ci luam din partea a 2-a. „Pentru ca daca unii nu asculta Cuvantul” ca sunt oameni care nu asculta cuvantul si poate chiar si in familiile dumneavoastra, „sa fie castigati fara cuvant” Cum? Prin purtare, prin lumina, prin stralucire. Trebuie sa ii cuceresti fara Cuvant, asta nu inseamna ca nu trebuie sa-i predici Cuvantul. Si du-i pe oameni pana la Isus, nu-i du mai departe de Isus.

Tine-ti incredintarile pentru tine, tine-ti ideile pentru tine, du-i pe oameni pana la Isus si nu ramane in centrul vietii lor. Nu-i face pe oameni sa creada ca tu esti important. Pentru ca daca oamenii ar cunoaste pe noi care predicam in amanunt, n-ar da 2 lei pe noi. Dar ii legam de noi. Ne facem centrul vietii lor, „Aaa, fr.cutare, ala canta!” Laudati-L pe Dumnezeu pentru pentru ei si mergeti cu Isus. Cum zice o cantare dinasta, „Ramai, ramai…” sau cum zice? „Ramai cu Isus” sau „Mergi, mergi cu Isus!” Nu mergeti oameni cu predicatorii in cap, cu cantareti, mergeti cu Domnul Isus!

– sfarsitul partii a 7-a, ultima parte a acestui mesaj –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *