Cristi Boariu – 10 ceasuri din viata unui om – 1 –


Dragii mei citesc doar un singur verset, asa cum stam. Efeseni cap.5 cu vers.16: „Rascumparati vremea caci zilele sunt rele”. Am vrut sa evit acest mesaj, l-am primit de la Domnul saptamana aceasta pentru ca sa il predic la noi duminica seara la Deva la biserica daca Domnul ne tine cu viata, insa m-am gandit ca atunci cand am intrat pe holul bisericii; in urma cu 1 an de zile eram aici si nu imi venea sa cred ca a trecut un an.

Dragii mei nu stiu care este cea mai mare valuare care vi se pare ca o aveti dar vreau sa va spun ca CEA MAI MARE BOGATIE PE CARE O AVEM ESTE TIMPUL, ESTE VIATA NOASTRA. Spunea cineva ca, cu bani poti cumpara un ceas dar nu poti sa cumperi timp. Unii daca ar fi sa aleaga intre timp si bani, ar prefera mai mult banii decat timpul dar vreau da va spun astazi ca bani poti sa faci oricand. Timp nu mai poti sa faci rost de el. Si Dumnezeu tie si mie, mi-a dat un timp.

Si spunea o cantare: „Exista un timp cand poti sa te intorci/ Cand poti ca sa scapi de roscove si porci/ Exista un timp cand poti spune asa:/„Isus iti predau, iti predau viata mea!” Imi spunea cineva recent,a zis: „Am fost la o predica si 7 servetele cu lacrimi am umplut.” E un timp acesta. Dar am stat si de vorba cu oameni care au zis: „Ascult predici, ascult cantari, marturii, nu ma mai misca nimic.” Foarte multi am crezut, ca avem timp sa ne pocaim pana in ultimile 5 minute din viata. Insa vreau sa va spun ca au fost multi oameni care in ultimile 5 minute din viata au vrut sa se pocaiasca si nu au mai reusit, nu din cauza faptului ca Dumnezeu a inchis usa pentru ei, NU. Ci din cauza impietririi inimii lor. Timpul, nu-i ca ceasul, ceasul poti sa il dai inapoi. Timpul nu mai poti sa il dai inapoi.

Spunea cineva: „Am intotdeauna cu mine 3 lucruri, am cu mine ceasul ca sa stiu mersul timpului, am cu mine mersul trenurilor ca sa stiu mersul drumurilor si am cu mine Biblia ca sa stiu mersul vietii!”. Vedeti dumneavoastra, timpul trece, si nu prea ii stim valuarea, si va citesc cateva cuvinte in aceasta seara:

– daca vrei sa stii cat valoreaza un an intreaba un student care a cazut examenul,
– daca vrei sa stii cat valoreaza o luna intreaba o mama care a nascut prematur,
– daca vrei sa stii cat valoreaza o zi intreaba pe cineva care s-a nascut pe 29 februarie,
– daca vrei sa stii cat valoreaza o ora intreaba 2 tineri logoditi care abia asteapta sa se intalneasca,
– daca vrei sa stii cat valoreaza un minut intreaba pe cineva care tocmai a pierdut trenul,
– daca vrei sa stii cat valoreaza o secunda intreaba pe un sofer care a evitat la limita un accident si
– daca vrei sa stii cat valoreaza o viata intreba-te ce simti cand pierzi pe cineva drag.

Dumnezeu dragii mei cu noi a fost bun. Ne-a mai dat un an din viata. De cate ori s-a uitat Dumnezeu in dreptul smochinului nostru? Si nimeni de aici nu cred ca a meritat un an din viata, insa vreau sa va spun ca Stapanul inca mai are mila. Despre asta vreau sa vorbesc in seara aceasta, despre 10 ceasuri din Biblie, 10 ceasuri ale Bibliei. Daca macar unul ti se potriveste in seara aceasta, o sa ma duc bucuros acasa.

Vedeti dumneavoastra, daca as intreba: Cine vrea sa ajunga in cer toti ati ridica mana sus, insa putini ar ridica mana daca as spune urmatoarea intrebare: Esti gata sa faci tot ce spune Biblia ca sa ajungi in cer?” Diferenta. Oamenii vor sa ajunga in cer, dar nu vor sa moara. Oamenii vor sa ajunga in cer, dar nu vor sa iubeasca, oamenii vor sa ajunga in cer dar nu cumva sa le ceri sa renunte la o ora cu prietenii lor ca sa vina la rugaciune sau sa vina la biserica. Oamenii vor sa ajunga in cer, dar nu-i suficent sa vreau sa ajung in cer. Nu-i suficient sa vreau sa ajung in America, eu a trebuit sa ma duc mai intai la ambasada ca sa ajung in America. Ambasada pentru cer e biserica, aici Dumnezeu pune vize pentru cer. Doamne, mai pune vize in seara asta, mai scrie nume in Cartea Vietii.

Primul ceas pe care vreau sa vi-l amintesc si nu o sa fiu lung in seara aceasta, este CEASUL TREZIRII. CEASUL TREZIRII. Romani capitolul 13 cu 11: „Si aceasta cu atat mai mult cu cat stiti in ce imprejurari ne aflam, este ceasul sa va treziti insfarsit din somn. Caci acum mantuirea este mai aproape de noi, decat atunci cand am crezut.” Am observat dragii mei ca este usor sa adormi dar este un lucru foarte greu sa te trezesti. Am mai observat un lucru interesant, ca trezirea inseamna un soc, trezirea inseamna un deranj. Ani de zile cand eram copil, am crezut ca cei mai mari dusmani din viata mea sunt parintii ca ma trezeau dimineata sa merg la scoala. Astazi le multumesc ca m-au trezit.

Vedeti dumneavoastra, sunt oameni care se trezesc si ma uit in Biblie la un om care se trezeste si in momentul cand se trezeste recunoastre Prezenta Lui Dumnezeu. Iacov, Geneza 28 cu 16: „Iacov s-a trezit din somn si a zis: „Cu adevarat Domnul este in locul acesta si eu nu am stiut.” Problema multor oameni nu-i ca Domnul lipseste de la biserica, sau ca Dumnezeu lipseste din familia lor, sau ca Dumnezeu lipseste din a le trimite semnale de pocainta, sau de trezire, problema lor este ca ei dorm. Si omul care doarme, nu recunoaste prezenta cuiva in camera. Si poate sa vina presedintele in casa ta si tu dormi acolo in camera, dar tu nu cunosti ca el e acolo. Dar Iacov a avut un moment in viata cand s-a trezit si a zis: „Doamne, cea mai mare bucurie care mi-a facut-o astazi este ca m-ai trezit din somn!”

Sunt oameni in coma dragii mei la spital si s-ar mai bucura sa ii mai trezeasca cineva. Sunt oameni care merg spre Iad si nu-i trezeste nimeni. Si poate si eu responsabil de asta si poate si tu esti responsabil. E un deranj sa trezesti pe cineva, s-ar putea sa urle la tine, sa te loveasca, sa te vorbeasca de rau pe nedrept, ca ai vrut sa-l trezesti.

Ma gandesc in Biblie la un alt om, exact invers ca si Iacov, cand s-a trezit a sperat ca Domnul mai e cu el acolo, dar nu mai era. Judecatori 16 cu 20: „Atunci Dalila i-a zis: filistenii sunt asupra ta Samson!” Cate Dalile nu a indepartat Prezenta Lui Dumnezeu din viata unor baieti, si sunt aici tineri in seara aceasta si ma uit la ei, si as da orice sa va trimit, sau sa am permisiunea de la Dumnezeu sa va trimit e-mail-urile care le-am citit. Orice film de groaza ati vedea in viata asta nu-s ca si e-mail-urile care le primim noi ca si pastori. Sau marturisiri, dar nu am voie sa fac asta. Nici sotiei mele, am vrut sa-i arat intr-o zi, alaltaieri un e-mail si n-am indraznit sa-i arat. Sa vedeti ce inseamna alegeri fara Dumnezeu in viata. Sa ai proorocii pe wazzup, sa asculti predici pe yt, si cand vine momentul alegerii, sa zici: „Aici ma pricep eu, nu mai am nevoie de Dumnezeu.”

– sfarsitul primei parti a acestui mesaj. Continuare in partea a 2-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *