Mihaita Danila – Slujitorul Lui Dumnezeu


In seara aceasta, cartea 1 Samuel, cap.15, vers.22 si vers.23; faptul ca ati avut o zi dedicata Domnului pentru slujitori, m-a facut sa ma schimb si eu. Are putere postul si rugaciunea, de acea subiectul din seara aceasta se numeste „Slujitorul Lui Dumnezeu”. As vrea sa citesc 2 versete si apoi sa abordam acest subiect.

1 Samuel, cap.15, vers.22 si vers.23: „Samuel a zis: “Ii plac Domnului mai mult arderile de tot si jertfele decat ascultarea de glasul Domnului? Ascultarea face mai mult decat jertfele, si pazirea cuvantului Sau face mai mult decat grasimea berbecilor. Caci neascultarea este tot atat de vinovata ca ghicirea, si impotrivirea nu este mai putin vinovata decat inchinarea la idoli si terafimi. Fiindca ai lepadat cuvantul Domnului, te leapada si El ca imparat.”” Acesta este Cuvantul Lui Dumnezeu.

As vrea sa facem ceva in seara acesta, pantru ca a fost o zi in care v-ati rugat pentru slujitori, probabil ca nu m-ati nimerit si pe mine. De aia in seara acesta eu o sa ma pun in genunchi, o sa ingenunghez si toata adunarea o sa se roage pentru mine. Nu ca eu sunt mai deosebit decat ceilalti ci pentru ca vreau sa fiu un slujitor a Lui Dumnezeu.

Nu stiu daca ati avut rugaciune, nu vreau sa pierd ocazia aceasta, ca o biserica sa se roage pentru un slujitor. De aceea va rog sa va rugati pentru mine, eu voi ingenunchea si toti dintre dumnevoastra, veti face o rugaciune intr-un mod special pentru mine, pentru slujire, pentru lucrarea, pentru darul care mi l-a dat, ca Dumnezeu sa lucreze si prin mine. Haideti sa ne rugam…Amin. Va invitam sa ocupati locurile.

Vreau sa va multumesc foarte mult pentru rugaciune si sa nu uitati, cand va mai rugati pentru slujitori, poate va mai amintiti si de numele meu. Dumnezeu sa va binecuvanteze! Mi-a placut faptul ca abordati si aveti cate o zi de post si rugaciune pentru slujitori, dar trebuie sa intelegeti, fiecare dintre dumneavoastra, cred ca dorinta Lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi este sa fim slujitori.

Dumneavoastra va doriti sa fiti slujitori? Dar vreti sa fiti slujitori care va numesc oamenii sau Dumnezeu? Eu merg in foarte multe adunari si toti ma numesc pe mine „slujitorul Lui Dumnezeu” dar nu stiu daca si Dumnezeu are titlul acesta pentru mine. Si atunci eu trebuie sa imi fac o verificare si sa zis: „Mai, bine, fratele cutare zice ca sunt slujitorul Tau, biserica cutare zice ca eu sunt slujitorul Tau, dar Tu Doamne ai acest lucru pentru mine? Tu cand te uiti la mine, spui ca sunt slujitorul Tau?”

Ei, pentru toti dintre dumneavoastra care vreti sa va calificati inaintea Lui Dumnezeu ca slujitor exista un element cheie care te califica sa fii slujitorul Lui Dumnezeu si Dumnezeu sa spuna: „Este robul Meu.” Si elementul cheie este foarte simplu, se numeste ASCULTARE. Deci ELEMENTUL CHEIE CARE TE CALIFICA SA FII SLUJITORUL LUI DUMNEZEU, nu patron, nu rege, nu expert, nu fotomodel CI SLUJITORUL LUI DUMNEZEU ESTE SA ASCULTI DE DUMNEZEU. De aceea te si numesti slujitor. DE ACEEA ELEMENTUL CHEIE CARE TE CALIFICA SA FII SLUJITOR ESTE ASCULTAREA.

Dumneavoastra deja ati vorbit foarte frumos de lucrul acesta dar hai sa revin un pic la text, sa pui din nou versetul acesta, e o intrebare aici cu care incepe textul, vers.22, 1 Samuel 15 cu 22: „Ii plac Domnului mai mult arderile de tot si jertfele?” Ii plac sau nu? Depinde cine le aduce. Exista jertfe si exista arderi de tot. Dar exista slujiri care nu sunt acceptate de Dumnezeu si nu ii plac. De ce? Pentru ca cei care le aduc, si s-a amintit in seara aceasta, nu sunt placuti inaintea Lui Dumnezeu.

Pune, ca a fost amintit despre Abel si Cain, daca poti Geneza 4 cu 4. Acolo e forte important, Geneza 4 cu 4 daca poti sa ma ajuti sa vada fratii versetul, ar fi super. Uitati-va va rog frumos la ultima parte si sa ma corectati daca citesc gresit: „Domnul a privit cu placere spre jertfa lui Abel.” Nu scrie asa, dar cum scrie? „A privit cu placere spre” persoana si dupa aceea spre jertfa. Mai departe la Cain, vers.5: „Dar spre jertfa lui Cain nu a privit cu placere”. Asa scrie? Nu. Scrie „spre Cain si jertfa lui.”

Deci daca Dumnezeu nu accepta persoana, nu te califici inaintea Lui, tu ca slujitor, slujirea ta nu mai are relevanta. Nu mai are valuare si nu este acceptata inaintea Lui Dumnezeu. Acum inchipuiti-va: sa stai in biserica 40 de ani si sa vii sa spui: „Vreau sa aduc si eu o jertfa inaintea Domnului.” Si ai muncit pentru ea, ai invatat o cantare, ai spus o poezie de 40 de strofe, ai spus o predica. Ai fost undeva, ai facut o fapta. 40 de ani de slujire, 40 de ani de jertfe, 40 de ani de arderi si Dumnezeu sa fie impotriva ta si nu ti-a primit nimic. Si noi in continuare sa aducem jertfe.

Ganditi-va cand a venit Domnul Isus la Templul de la Ierusalim, se aduceau jertfe, oamenii aceea slujeau dar nu erau primiti pentru ca nu aveau elementul acesta cheie: nu vroiau sa asculte. Ce insemneaza legamant? Dumneavoastra cei care ati facut un legamant cu Domnul, ce insemneaza legamant? Legamantul este o indatorire, sau o hotarare sa urmez pe Domnul, adica sa asculti ce zice Domnul. Ce inseamna calcarea legamantului? Pa calcarea legamantului inseamna ca nu mai asculti de Cuvantul Domnului.

Ei, dumneavoastra stiti cati din biserica nu asculta de Dumnezeu? Stiti cati au calcat legamantul inaintea Lui Dumnezeu? De aceea este foarte important, asta nu e un subiect, stii ca…ca sa ii cuceresti de exemplu pe tineri trebuie sa pui un titlu la predica extraordinar. Dar sa…predica: Slujitorul Lui Dumnezeu. Parca…Elementul cheie: Ascultarea. Dumneavoatra parintii, ce vreti sa faca copiii dumneavoastra cel mai mult? Sa asculte de dumneavoastra. Noo, tot asta vrea si Tatal din cer, sa ascultam de El.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *