fr.Corneliu – Lacrimile Lui Dumnezeu – 01 –


Slavit, binecuvantat si glorificat sa fie Dumnezeu! Ma gandeam asa ca, in lume exista multe tipuri de oameni si durerea este ca macar ca oamenii stiu ca sunt bolnavi, nu vor sa mearga la doctor. Sunt oameni care constientizeaza ca sunt bolnavi, dar cand este vorba ca sa ia masuri si unii spun ca durerea e rea, durerea este foarte buna, ca este un semn care spune ca ai ceva rau in trup si organismul iti transmite ca trebuie sa iei masuri.

Atunci cand simti durere, stii ca ai o problema, si omul intelept ia masuri. Daca persista durerea si omul nu ia masuri s-ar putea ca organismul sa nu iti mai transmita cat de grava este situatia si sa te lase asa, si atunci cand vrei sa intervii sa nu fie chiar prea tarziu.

Si mai este un tip de oameni intelepti care atunci cand simt o durere cat de mica, isi dau seama ca trebuie sa ia masuri si sa rezolve problema respectiva. Ai o durere de masea? Te duci la stomatolog si incerci sa iti protejezi dantura. Problema este ca majoritatea oamenilor sunt inconstienti si nu vor sa se pocaiasca.

Exemplele acestea firesti care vi le-am spus se aplica si la nivel spiritual. Sunt oameni care constientizeaza, inlauntrul lor stiu ca este gresit ceea ce fac, dar nu vor sa se schimbe, nu pot sa se schimbe, si nici macar nu incearca sa se schimbe. Pentru ca intr-o imprejurare, Dumnezeu printr-un vas de lucru a spus un lucru care mi-a ramas in minte si tin minte ca eram copil atunci si, eram tanar si am ramas mirat de ceea ce a spus Dumnezeu si anume a spus ca „Ferice de tine,” spunea Dumnezeu, „daca ai putina sau multa sinceritate”.

Si atunci am inteles ca inaintea Lui Dumnezeu, sinceritatea este foarte importanta, extraordinar de importanta, este foarte important ca tu ca si om sa intelegi ca esti intr-o mocirla a pacatului si sa ceri ajutorul. Durerea este ca oamenii constientizeaza, dar cred ca iL pot insela pe Dumnezeu si referindu-ma strict la cei care merg la biserica, tu crezi ca inaintea Lui Dumnezeu valoreaza ceva jertfa pe care o aduci daca sambata te distrezi si duminica te-ai spalat, te-ai imbracat frumos, te-ai parfumat frumos si te duci sa faci o slujba inaintea lui Dumnezeu din perspectiva ta.

Si vine unul de la tara urat mirositor, unul care poate ii miroase gura si posteste pentru biserica respectiva, ca atunci cand nu mananci se stie ca gura incepe sa miroase si de multe ori ne uitam stramb la cei care miros urat dar poate posteste pentru tine persoana respectiva. Asa ca atunci cand vezi un om ca asta care poate n-a avut bani sa isi ia o haina buna ca tine, poate nu a avut un spray, n-a avut un sapun cum trebuie, tu poate te speli de 3 ori pe zi, dar el o data pe zi se poate spala ca in unele zone nu este asa de multa tehnologie si nivelul de trai nu este asa de ridicat.

Dar sa stii un aspect: am cunoscut multe situatii in care Dumnezeu a investit mai mult acolo unde era smerenie fireasca decat acolo unde era modernism. Si vreau sa va spun un aspect: atunci cand aduci tehnologia in viata ta, sa stii ca Dumnezeu se departeaza de tine. Lui Dumnezeu nu-i place tehnologia, nu-i place modernismul. Lui Dumnezeu ii place ca lucrurile sa ramana asa cum El le-a hotarat.

De aceea am incredintarea si va spun si dumneavoastra, nu cred ca este gresit sa o preluati si dumneavoastra. Nu este bine sa se modifice genetica organismelor, nu este bine sa se modifice genetica omului, nu este bine sa se modifice genetica unui fruct pentru ca noi prin modificarile care le facem, practic spunem ca Dumnezeu a facut rau ceea ce a facut si Dumnezeu este dezamagit de acesti oameni. Si vreau sa va mai spun un aspect: oamenii acestia care au ajuns intr-o intepeciune fireasca foarte mare, de cele mai multe ori iL considera pe Dumnezeu slab, iL considera pe Dumnezeu… il dispretuiesc pe Dumnezeu.

– sfarsitul primei parti a acestui mesaj. Continuarea in partea a 2-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *