Prima pagina I Despre HpS I Sustine HpS I Rugaciune pt.Ucraina I ARHIVA


Plicul Recunostintei 2023 - Miros de Cer / Pe Isus oare cine iL asteapta ? - poezie -

Cristian Ionescu – Intoarcerea la cararile cele vechi


Iubitii Domnului intram intr-un set de lectiuni cu privire la cararile vechi. Cararile vechi sunt foarte importante. Pentru ca ceea ce noi credem si ceea ce traim si ceea ce propovaduim se refera la acest verset extrem de important pe care il gasim in textul citit in Efeseni cap.4 ver.5: „Este un singur Domn, o singura credinta, un singur botez.”

Oricine vrea sa ajunga in imparatia Lui Dumnezeu trebuie sa cunoasca si sa traiasca acest verset. Fara nici un fel de rabat, fara nici un fel de exceptie, nu exista o cale spre Imparatia Lui Dumnezeu decat in virtutea acestui adevar: „un singur Domn, o singura credinta, un singur botez.” Si as vrea sa intelegem cum asezam acest adevar de capatai, in perspectiva temei:„Intoarcerea la cararile cele vechi.”

Si mai intai vorbim despre Domnul acestei carari. Un singur Domn. Domnul Isus Hristos le-a spus ucenicilor si ne-a spus noua in Evanghelia dupa Ioan: „Eu sunt Calea”, „Eu sunt Calea”. Cand vorbim despre cai, Biblia vorbeste despre calea lui Cain, despre calea lui Balaam, despre calea celor nelegiuiti, despre caile alese de inima omului.

Dar exista o cale pe care a trasat-o Domnul Isus Hristos, si nu numai ca a trasat-o, El este Calea. Ucenicii nu au inteles cand Domnul le-a spus: „Stiti unde ma duc, stiti calea intracolo”. Nelamuriti au spus: „Doamne nu stim nici unde te duci si cum sa stim calea daca nu stim adresa?” „Bine Filipe, sunt de atata vreme cu voi si spui ca nu stii calea? Eu sunt Calea, Adevarul si Viata.”

Apostolul Pavel spunea in 1 Corinteni cap.3 vers.11 zice ca „nimeni nu poate pune o alta temelie” Nu exista un alt fundament, nu exista o alta baza, decat cea care a fost pusa si care este Isus Hristos. De ce stiu ca toate celelalte religii, ca toate celelalte cai din lumea aceasta sunt false. Pentru ca singura cale adevarata este aceea la temelia careia este Domnul Isus Hristos.

Si exista pericolul stimati frati, sa uitam de Domnul Isus Hristos. Exista pericolul ca aducandu-ne aminte de multe lucruri, sa uitam de El.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole Finalizate: Cristi Boariu - Esti pregatit pentru prigoana? 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 si partea a 8-a 10feb-17feb2023, Cristi Boariu - Nevoile acute ale oamenilor pe timp de razboi 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11 si partea a 12-a 28ian-09feb2023, Adi Varga - Cresterea copiilor 1, 2, 3 si 4 24-27ian2023
Script original sub licenta Wordpress. Gazduit de ExpertHost. Librarie crestina: ICAM.RO. Radio crestin: Unison
.