Cristian Ionescu – Intoarcerea la cararile cele vechi


Iubitii Domnului intram intr-un set de lectiuni cu privire la cararile vechi. Cararile vechi sunt foarte importante. Pentru ca ceea ce noi credem si ceea ce traim si ceea ce propovaduim se refera la acest verset extrem de important pe care il gasim in textul citit in Efeseni cap.4 ver.5: „Este un singur Domn, o singura credinta, un singur botez.”

Oricine vrea sa ajunga in imparatia Lui Dumnezeu trebuie sa cunoasca si sa traiasca acest verset. Fara nici un fel de rabat, fara nici un fel de exceptie, nu exista o cale spre Imparatia Lui Dumnezeu decat in virtutea acestui adevar: „un singur Domn, o singura credinta, un singur botez.” Si as vrea sa intelegem cum asezam acest adevar de capatai, in perspectiva temei: „Intoarcerea la cararile cele vechi.”

Si mai intai vorbim despre Domnul acestei carari. Un singur Domn. Domnul Isus Hristos le-a spus ucenicilor si ne-a spus noua in Evanghelia dupa Ioan: „Eu sunt Calea”, „Eu sunt Calea”. Cand vorbim despre cai, Biblia vorbeste despre calea lui Cain, despre calea lui Balaam, despre calea celor nelegiuiti, despre caile alese de inima omului.

Dar exista o cale pe care a trasat-o Domnul Isus Hristos, si nu numai ca a trasat-o, El este Calea. Ucenicii nu au inteles cand Domnul le-a spus: „Stiti unde ma duc, stiti calea intracolo”. Nelamuriti au spus: „Doamne nu stim nici unde te duci si cum sa stim calea daca nu stim adresa?” „Bine Filipe, sunt de atata vreme cu voi si spui ca nu stii calea? Eu sunt Calea, Adevarul si Viata.”

Apostolul Pavel spunea in 1 Corinteni cap.3 vers.11 zice ca „nimeni nu poate pune o alta temelie” Nu exista un alt fundament, nu exista o alta baza, decat cea care a fost pusa si care este Isus Hristos. De ce stiu ca toate celelalte religii, ca toate celelalte cai din lumea aceasta sunt false. Pentru ca singura cale adevarata este aceea la temelia careia este Domnul Isus Hristos.

Si exista pericolul stimati frati, sa uitam de Domnul Isus Hristos. Exista pericolul ca aducandu-ne aminte de multe lucruri, sa uitam de El. Va spuneam de multe ori, unul dintre cele mai interesante pasaje din Scripturi este scrisoarea lui Pavel catre Timotei, Timotei care a fost copilul in credinta, ucenicul lui Pavel, Timotei despre care Pavel spunea: „sa nu-ti dispretuiasca careva tineretea”, Timotei, tovaras de slujba, de la copil in credinta ajunge la tovaras de slujba a lui Pavel. In locurile cele mai dificile, cele mai problematice, Pavel il trimite pe Timotei si spune: „Nimeni nu cunoaste inima mea mai bine decat el.” Si ii scrie la un moment dat: „Timoteie, adu-ti aminte de Domnul Isus Hristos.”

Dragii mei, poti spune unor pocaiti, unor credinciosi care au stat zeci de ani pe bancile bisericii sa-si aduca aminte de Domnul Isus Hristos? Avem noi nevoie sa ne intoarcem la Domnul care este Calea? 100% DA! Trebuie sa recunoastem ca de multe ori uitam de Domnul Isus Hristos. Uitam de El, uitam de poruncile Lui. Uitam de modelul Lui de viata.

Una dintre cele mai mari treziri spirituale in tara aceasta a inceput cu o intrebare. Ce ar face Isus in locul meu? De aceea spunea omul Lui Dumnezeu „sa-L recunosti pe Dumnezeu in toate caile tale.” Sa pui intrebari cu privire la ce crede Dumnezeu si ce ar face Dumnezeu daca ar fi acolo unde esti tu. De cate ori nu luam decizii in viata ? De cate ori nu deschidem gura si vorbim ? De cate ori nu actionam fara sa punem intrebarea: „Isus ar face asa?” „Isus este cu mine aici ?” „Isus aproba ceea ce spun si ceea ce de multe ori facem noi?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *