fr.Corneliu – Lacrimile Lui Dumnezeu – 05 –


– continuare din partea a 4-a –

Nu-mi spuneti mie ca: „Frate…” Nu stiu daca v-am spus, am fost invitat la mici. La un gratarel. Ce sa faci la gratarel? Sa te distrezi. Pe cine sa hranesti? Sa faci un gratarel? Il faci acasa si il dai la un om al strazii. Dar una, margem la un gratarel, de la un gratarel merge si un suc rece si apoi si o visinata, sau un vin fara…un vin. Nu-i pacat sa bei vin, chiar si Timotei bea vin.

Acum vreau sa lamuresc si chestiunea aceasta cu vinul. Ca Dumnezeu m-a luminat si este numai slava Lui. Eu sunt un nimeni, putea sa lumineze pe altcineva si cred ca si altii au fost luminati in privinta aceasta. De spune acolo ca si Timotei sa bea putin vin?

Se spune ca Timotei avea o problema cu stomacul si problema respectiva se rezolva numai printr-un consum acceptabil, nu exagerat, acceptabil de vin. De ce? Pentru ca el era foarte subtire si avea probleme destul de mari. Si vreau sa va spun ca vinul pe vremea aceea avea rol de medicament. Acum, daca afectiunea ta se poate rezolva deci, numai prin vin, afectiunea ta, Biblia iti da libertatea sa consumi, dar in mod responsabil.

Dar va garantez, acum sa nu va bucurati astia care va place sa fiti betivani, sa nu va bucurati. Va garantez, la cate sute si zeci de medicamente s-au creat in domeniul acesta al farmaciei, va garantez ca gasiti un medicament care sa va rezolve mult mai bine ca vinul. De altfel se spune ca la evrei vinul era diluat cu apa. Asa ca lasati largirea aceasta, ca largim intr-o directi ei inchidem in alta directie. ca am intalnit persoane care au spus ca este pacat sa bei cafea. Nu-i pacat sa bei cafea, dar sa nu puna stapanire pe tine. De altfel cineva a zis, l-a intrebat pe Dumnezeu lucrul acesta si a zis ca Dumnezeu i-a spus: „Nu este pacat, dar nu este sanatoasa.” Da?

Deci fiti foarte atenti in directia asta. Am intalnit persoane care a spus: „Cornelie am fost intr-o tara anume, nu va spun tara si acolo intr-o biserica, o biserica extraordinar de ravnoasa, o biserica pocaita…nu stiu ce…fratii la sfarsit de biserica consumau un pahar de vin.” In cinstea cui? Ca vinul este permis, e o realitate, e permis, dar numai la cina. Numai la cina. Asa ca fiti foarte atenti, unde largiti calea si unde o ingustati.

Am intalnit persoane care nu vroiau sa consume cutare si cutare ca era de culoare neagra, era de culoare neagra. Da? Si in timpul anilor am vorbit cu persoana respectiva, la fel, nu are rost sa va dau nume, nici de unde este, nici asa…si facea glume, isi injura copilul. Facea glume, minciuni, tot felul de lucruri care…mi-am dat seama ca era inca un om firesc macar ca era dintre pocaiti. Da?

Fiti foarte atenti pentru ca traim o perioada in care oamenii vor sa se pocaiasca, unii dintre ei, dar nu mai vor sa se pocaiasca prin vorbirea noastra. Eu nu le vorbesc oamenilor. Am ajuns la concluzia, nu vreau sa le mai vorbesc decat atunci cand se deschide o usa de cuvant. In schimb vreau sa le arat ca Dumnezeu inca, inca lucreaza si pot sa vada si oameni pocaiti. Degeaba spui: „Eu sunt un om darnic, fiti si voi darnici!” Dar tu cu frigiderul plin, normal…normal.

E usor sa dai 1% din averea ta, dar ce ai zice sa dai 30% din averea ta? Pentru ca, vedeti dumneavoastra, atunci cand daruiesti si cand faci o milostenie, cand iti aduni comori in cer, este important in primul rand sa nu te vada lumea. Oamenii acestia care vin cu televiziunile dupa ei o sa se intalneasca in cer cu 0 fapte. Si o spuna: „Doamne dar eu am hranit atatia copii in Africa, Doamne am construit atatea biserici, Doamne am facut…” „Ai facut 0!” De ce? Pentru ca tu ti-ai pierdut slava (rasplata) pe pamant. 0! Fa-i in ascuns, pentru ca Dumnezeu vede in ascuns si este o placere pentru Dumnezeu sa te vada cum tu in ascuns hranesti un om. E bucuria Lui Dumnezeu.

Si oamenii cui dau slava atunci cand te vad cu televiziunile dupa tine si camerile de luat vedere? Cui dau slava? Lui Dumnezeu sau la cutarescu? Lui cutarescu. Cutarescu a facut un bloc si la dat la sinistrati. Cutarescu a donat nu stiu cat la suta din avere. Si restul averii ce faci cu ea? Pai da-ti toata averea macar daca vrei sa spui ca esti un om darnic.

Ca unul s-a apucat si a zis: „Ia uita-ti ce bogatas sunt! Si a luat niste bani, nu stiu cat avea acolo, ia inpartit intr-un leu si incepea sa imprastie pe strada 1 leu. Dar partea proasta e ca s-a facut de rusine, cel putin in fata mea si anume mergea cu taxi-ul si a 2-lea, era asa de sarantoc, ca nu impartea in 5 lei, impartea 1 leu, 1 leu la oameni. Si oamenii, erau si oameni dinastia care strangeau dar vreau sa va spun un aspect: BOGATIA NU SE VEDE IN LUCRURILE ACESTEA FIRESTI. OAMENII BOGATI SI CEI MAI BOGATI NU-SI AFISEAZA AVERILE. Si noi nu-i cunoastem si nu-i treba noastra sa intram in domeniul acesta.

Dar sa stiti un aspect. Daca ai 10 milioane (1000) si dai un milion (100) si vine o batranica langa tine si da 50 de lei dintr-o pensie de 2 milioane (200) sa stii ca ea a dat mai mult decat tine chiar daca tu ai dat 1 milion (100) si ea dat de 2 ori mai putin. De ce? Pentru ca tu ai dat 10% si ea a dat 25%, un sfert din ce a avut ea. Ba mai mult. In Scriptura este exemplul acela care spune ca a dat toata averea, tot ce avea ca sa manance. Ai tu curajul sa iei salariul si sa il dai la saraci? Sa spui: „Dau la saraci luna aceasta.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *