Cristi Boariu – 10 ceasuri din viata unui om – 3 –


– continuare din partea 2 –

3. Un al 3-lea ceas care o sa il intalnim in viata aceasta si nu o sa scapam de el, este CEASUL PRIGONIRII. Marcu 13 cu 11: „Cand va vor duce sa va dea in mainile lor sa nu va ingrijorati mai dinainte cu privire la ce veti vorbi, ci sa vorbiti orice vi se va da sa vorbiti in ceasul acela. Caci nu voi veti vorbi ci Duhul Sfant.” Luca 12 cu 12: „Caci Duhul Sfant va va invata chiar in ceasul acela (care ceas? Ceasul prigonirii.) ce va trebui sa vorbiti. Matei 10 cu 19: „Dar cand va vor da in mana lor sa nu va ingrijorati gandidu-va cum sau ce veti spune caci ce veti avea de spus va va fi dat chiar in ceasul acela.”

Acum daca ai prin Cine sa iti dea. Daca ai Duhul Sfant care sa stea cu tine, daca ai Biblia, nu? Ca daca ai stat toata ziua pe i, de pe i ai sa reciti ceva, de pe f, de pe y nu? Credeti ca sa o sa ne lase Biblia in fata, „Stai sa cautam pe resurse crestine o referinta.” Nu! Ce ai strans aia o sa dai. Nu? Fiecare da ce are nu? E logic. E normal. Cum te pregatesti pentru ceasul acesta al prigonirii? Vine ceasul acesta oameni buni. Ascultati-ma. Domnul Isus a platit pretul mantuirii. Noi trebuie sa platim pretul slujirii. Sa nu uitati ce spun. Ca nu o spun eu, ci spune Biblia. Pocainta costa. Mantuirea este gratis. Pocainta costa. Umblarea cu Isus costa.

Va trebui in viata aceasta sa intelegi ca oamenii nu o sa te aplaude ca umblii cu Isus. Dar te aplauda cerul. Nu? Ce folos ca iti dau toti like-uri, ca te apreciaza toti? Si Dumnezeu? Citeam zilele acestea despre o fata din Rusia care si ea a trecut printr-o prigoana si s-a pregatit pentru ziua aceea. Stia ca o sa vina ziua aceea dar nu si-a imaginat ca o sa vina chiar in ceasul acela. Chiar in momentul, in locul acela in care era nunta ei.

Si auziti ce cuvinte a spus ea cand a fost prinsa. „In Basarabia politia comunista a descoperit ca o fata logodita distribuia evanghelii in secret…” Noi nu distribuim acum cand este libertate, ce sa mai distribuim in secret? „…si ca-i invata pe copii despre Hristos. Si kgb-ul…,” da?, politia comunista din Rusia „…a hotarat sa o aresteze pe fata aceasta.” Asa cum sunt informatori si astazi intre noi si peste tot sunt, asa a fost si atunci.

Si le-a spus la kgb-isti: „Mai, nu o arestati acum.” Ca diavolul atunci cand vrea sa iti faca rau, cauta cea mai frumoasa zi din viata ca sa iti faca rau. Nu iti face rau intr-o zi cand tu oricum esti praf. Nu, cauta sa strice evenimentul daca se poate. Si au zis astia: „Vezi ca fata aceasta are nunta peste cateva saptamani.” Si a zis politia: „Multumesc frumos.”

Undeva la un subsol, undeva ascunsi era ea, mirele ei, cativa frati apropiati de familie, nu se putea face ca si acum biserica cu prezenta mare. Si aproape de momentul cand pastorul trebuia sa se roage pentru ei, s-a deschis usa si a navalit politia secreta. CEASUL PRIGONIRII.

„Cand ia vazut, mireasa si-a intins spre ei mainile pentru a fi incatusate, s-a uitat spre mirele ei, spre logodnicul ei, a sarutat lanturile si a spus, auziti ce ia dat Domnul sa spuna in momentele acelea: „Multumesc Mirelui Ceresc pentru aceasta bijuterie care mi-a oferit-o cadou de ziua nuntii mele. Ii multumesc ca m-a socotit vrednica sa sufar pentru El.”

A fost tarata afara in timp ce mirele si nuntasii plangeau. Stiau ce o sa se intample cu fetele tinere in mainile paznicilor comunisti. A fost eliberata dupa 5 ani. O femeie zdrobita, distrusa, aratand cu 20 de ani mai in varsta. Mirele ei o astepta inca. Azi baga divorturi pentru o vorba. Acolo dupa 5 ani inca o asteptat-o.

Vine un ceas al progonirii. Vine un ceas cand va trebuie sa platim. Foarte multi pocaiti sau foarte multi crestini au impresia ca noi asa din fata frigiderului plin vom pleca spre cer, nu-i adevarat. Vine un timp cand n-o sa ne mai lase sa ne rugam in comun, cand o sa ne confiste Bibliile, cand o sa ne pierdem casele, masinile si averile, si nu mai zic alte lucruri. As putea sa spun numai lucuri frumoase in seara acesta, ce frumos e sa te pocaiesti. Nu, eu vreau sa va spun ca trebuie sa platesti un pret. Dar daca Isus a murit pentru mine, eu nu pot sa traiesc pentru El? Vine un ceas al prigonirii.

4. Un alt ceas din Biblie care tare mult ne place ceasul acesta si ne-am bucura sa-l vedem printre noi cat mai des este CEASUL VINDECARII. Matei 8 cu 13: „Apoi a zis sutasului: „Du-te si faca-se dupa credinta ta.” Si robul sau s-a tamaduit chiar in…” un ceas al vindecarii. Frati si surori, iubiti tineri, avem un Dumnezeu care vindeca si astazi. Ca nu vindeca cand vrem noi, ca nu vindeca cum vrem noi, asta este altceva.

6 luni de zile am fost bolnav. Am fost la un doctor din America si 2 din Romania. Si nu mi-a gasit nimic. Faceam de 4 ori uneori baie pe noapte. Tot dintr-o ora, o ora jumate, doua ma sculam, nu mai puteam de dureri de oase. Si ma bagam in vana pentru jumate de ora ca sa imi alin durerile. 3, 4 ori baie pe noapte. N-am sunat pe nici un prooroc, n-am mers la ungere. O singura data fratii din America au vazut ca eram intr-o situatie grea si era o seara de ungeri si Domnul mi-a spus: „La timpul Meu, nu la timpul tau, am sa lucrez.”

Si dupa 6 luni intr-o zi, m-am trezit dimineata si am vrut sa intind mana sa iau medicamente, dar nu mai aveam durere. „Eu cred in vindecarile divine / Caci El ma vindecase si pe mine / Caci El e Doctorul meu bun si mare / In El gasesti alin si vindecare” In Numele Lui.

N-am alergat la prooroci si n-am alergat la ungeri ca n-am vrut sa fac cum fac cei mai multi. Ca daca vrei sa iesi repede din cuptor, mai stai. Ca daca Dumnezeu m-a bagat acolo inseamna ca are un plan cu mine, nu? Nu cred ca vrea sa mai cunosc 20 de prooroci din tara aceasta. Sau sa consum 2 sticle cu untdelemn. Inseamna ca daca Dumnezeu m-a bagat acolo trebuie sa ma mai pocaiesc, sa plece zgura.

Caci stiti ce am observat? Cand eram sanatos faceam analize la altii, cand sunt bolnav, eu fac analize mie. Nu-i asa? Cand esti sanatos ai timp sa barfesti pe altii, te uiti ce face altul. Cand tu esti acolo bolnav, e momentul zdrobirii. Multumeste Domnului pentru asta. O sa fie si un moment al vindecarii. Ne rugam pentru cei care sunt bolnavi. Dar cel mai mult ne rugam ca Domnul sa le dea sanatate spirituala.

Caci stiti ce ma gandeam cu covidul acesta? La oameni nu le frica de covid, la oameni le frica de moarte. Sa nu uitati. Si daca n-ai covid, si n-ai diabet, si n-am pancreatita, si n-ai nici nimic, si mori sanatos si mergi in iad, cu ce te ajuta? La oameni le e frica de moarte, sa stiti. A zis Pavel, zice: „Mie nu mi-e frica de moarte.” 2 Timotei, ultima scrisoare scrisa de Pavel, cel putin care o avem in Noul Testament, „Am pazit credinta, mi-am sfarsit alergarea, de acum ma asteapta cununa.”

Pavel dar nu, antidepresive ceva? Un avocat ca sa te scoata din puscarie? „Eu am ajuns la final.” zice. „De acum…” Ce frumos! Sa ne rugam pentru cei care trec prin boala, prin suferinta. Poate Domnul va randui si pentru ei un ceas al vindecarii.

– sfarsitul partii a 3-a acestui mesaj. Continuare in partea a 4-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *