Cristi Boariu – 10 ceasuri din viata unui om – 3 –


– continuare din partea 2 –

3. Un al 3-lea ceas care o sa il intalnim in viata aceasta si nu o sa scapam de el, este CEASUL PRIGONIRII. Marcu 13 cu 11: „Cand va vor duce sa va dea in mainile lor sa nu va ingrijorati mai dinainte cu privire la ce veti vorbi, ci sa vorbiti orice vi se va da sa vorbiti in ceasul acela. Caci nu voi veti vorbi ci Duhul Sfant.” Luca 12 cu 12: „Caci Duhul Sfant va va invata chiar in ceasul acela (care ceas? Ceasul prigonirii.) ce va trebui sa vorbiti. Matei 10 cu 19: „Dar cand va vor da in mana lor sa nu va ingrijorati gandidu-va cum sau ce veti spune caci ce veti avea de spus va va fi dat chiar in ceasul acela.”

Acum daca ai prin Cine sa iti dea. Daca ai Duhul Sfant care sa stea cu tine, daca ai Biblia, nu? Ca daca ai stat toata ziua pe i, de pe i ai sa reciti ceva, de pe f, de pe y nu? Credeti ca sa o sa ne lase Biblia in fata, „Stai sa cautam pe resurse crestine o referinta.” Nu! Ce ai strans aia o sa dai. Nu? Fiecare da ce are nu? E logic. E normal. Cum te pregatesti pentru ceasul acesta al prigonirii? Vine ceasul acesta oameni buni. Ascultati-ma. Domnul Isus a platit pretul mantuirii. Noi trebuie sa platim pretul slujirii. Sa nu uitati ce spun. Ca nu o spun eu, ci spune Biblia. Pocainta costa. Mantuirea este gratis. Pocainta costa. Umblarea cu Isus costa.

Va trebui in viata aceasta sa intelegi ca oamenii nu o sa te aplaude ca umblii cu Isus. Dar te aplauda cerul. Nu? Ce folos ca iti dau toti like-uri, ca te apreciaza toti? Si Dumnezeu? Citeam zilele acestea despre o fata din Rusia care si ea a trecut printr-o prigoana si s-a pregatit pentru ziua aceea. Stia ca o sa vina ziua aceea dar nu si-a imaginat ca o sa vina chiar in ceasul acela. Chiar in momentul, in locul acela in care era nunta ei.

Si auziti ce cuvinte a spus ea cand a fost prinsa. „In Basarabia politia comunista a descoperit ca o fata logodita distribuia evanghelii in secret…” Noi distribuim acum cand este libertate, ce sa mai distribuim in secret? „…si ca-i invata pe copii despre Hristos. Si kgb-ul…,” da?, politia comunista din Rusia „…a hotarat sa o aresteze pe fata aceasta.” Asa cum sunt informatori si astazi intre noi si peste tot sunt, asa a fost si atunci.

Si le-a spus la kgb-isti: „Mai, nu o arestati acum.” Ca diavolul atunci cand vrea sa iti faca rau, cauta cea mai frumoasa zi din viata ca sa iti faca rau. Nu iti face rau intr-o zi cand tu oricum esti praf. Nu, cauta sa strice evenimentul daca se poate. Si au zis astia: „Vezi ca fata aceasta are nunta peste cateva saptamani.” Si a zis politia: „Multumesc frumos.”

Undeva la un subsol, undeva ascunsi era ea, mirele ei, cativa frati apropiati de familie, nu se putea face ca si acum biserica cu prezenta mare. Si aproape de momentul cand pastorul trebuia sa se roage pentru ei, s-a deschis usa si a navalit politia secreta. CEASUL PRIGONIRII.

„Cand ia vazut, mireasa si-a intins spre ei mainile pentru a fi incatusate, s-a uitat spre mirele ei, spre logodnicul ei, a sarutat lanturile si a spus, auziti ce ia dat Domnul sa spuna in momentele acelea: „Multumesc Mirelui Ceresc pentru aceasta bijuterie care mi-a oferit-o cadou de ziua nuntii mele. Ii multumesc ca m-a socotit vrednica sa sufar pentru El.”

A fost tarata afara in timp ce mirele si nuntasii plangeau. Stiau ce o sa se intample cu fetele tinere in mainile paznicilor comunisti. A fost eliberata dupa 5 ani. O femeie zdrobita, distrusa, aratand cu 20 de ani mai in varsta. Mirele ei o astepta inca. Azi baga divorturi pentru o vorba. Acolo dupa 5 ani inca o asteptat-o.

Vine un ceas al progonirii. Vine un ceas cand va trebuie sa platim. Foarte multi pocaiti sau foarte multi crestini au impresia ca noi asa din fata frigiderului plin vom pleca spre cer, nu-i adevarat. Vine un timp cand n-o sa ne mai lase sa ne rugam in comun, cand o sa ne confiste Bibliile, cand o sa ne pierdem casele, masinile si averile, si nu mai zic alte lucruri. As putea sa spun numai lucuri frumoase in seara acesta, ce frumos e sa te pocaiesti. Nu, eu vreau sa va spun ca trebuie sa platesti un pret. Dar daca Isus a murit pentru mine, eu nu pot sa traiesc pentru El? Vine un ceas al prigonirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *