fr.Corneliu – Lacrimile Lui Dumnezeu – 02 –


– continuare din partea 1 –

Se dau niste legi care mai devreme sau mai tarziu, orice om o sa le cunoasca si vai de tine daca auzi Glasul Lui Dumnezeu si nu iei seama. Stii, odinioara atunci cand era atacata o cetate, erau niste oameni care trebuiau sa stea sus, si oamenii aceea aveau o vedere foarte buna si aveau numele de strajeri, ei stateau de straja sau de paza.

Si oamenii aceea cand vedeau ca inamicul se aproapie de cetate, aveau obligatia sa anunte ca cetatea sa se pregateasca de lupta, ca cei slabi sa se apere undeva sau sa se duca in locuri unde nu pot fi atinsi, ca oamenii sa se pregateasca si cu provizii si cu toate nevoile care sunt atunci cand incepe un razboi. Daca omul respectiv care avea functia de strajer, nu spunea mai departe, era tras la raspundere.

Strajerii de altadata, sunt proorocii de astazi. Este Scriptura mai presus de atat, care se spune ca este cel mai mare Prooroc. Si este adevarat, pentru ca proorociile le judecam dupa Scriptura, lucrarile le judecam dupa Scriptura, umblarea omului indiferent de rangul lui, ca ar fi pastor, prezbiter, cantaret, presedinte de stat, totul se judeca dupa Scriptura.

Pavel spune ca, chiar daca ar veni un inger din cer cu o alta evanghelie, cum sa fie pentru noi? Sa-l primim cum il primesc majoritatea astazi? Si au aparut atatea religii, a aparut atatea secte, au aparut atatea credinte, foarte multe. Foarte multe, si nu blamez America, chiar si la noi in Romania, o gramada de religii care au o parte din Scriptura si restul la pamant.

N-ai voie sa tii alta zi decat duminica, trebuie sa fie zi sfanta. Unde scrie asta? Unde scrie? Daca insusi Fiul Lui Dumnezeu si-a permis sa calce Sabatul, care a fost facut pentru om, in slujba omului, eu sa nu imi permit ca sa… Va dau un exemplu: au fost dicutii in care daca mergeai la munca duminica era nenorocire, daca spalai o masina de spalat, nenorocire. Chiar Pavel spune la un moment dat ca pentru unii o zi este mai presus decat celelalte, sau toate zilele sunt la fel.

Incredintarea mea este ca este bine ca pocaitul din zilele de astazi sa aiba, sa trateze toate zilele la fel. Sa nu crezi ca Dumnezeu vine in ziua sfanta in care tu vrei sa fii mai sfant. Este una sa spui: eu vreau ca in fiecare joi sa postesc, si alta sa spui: eu joi am sa fiu mai curat, n-am sa mai mint, n-am sa ma mai uit la colega mea sa o poftesc, n-am sa mai privesc la masina vecinului. Si celelate zile ce faci? Vedeti dumneavoastra, oamenii acestia care ridica o zi mai presus ca cealalta, merg pe o cale lunecoasa, si calea acesta lunecoasa spune ca oamenii respectivi, in ziua respectiva se anevoiesc sa fie mai sfinti, dar in celelalte 6 zile lasa garda jos. Pe cand Dumnezeu spune sa nu fie asa, pentru ca asta este fatarnicie.

Vreau sa va spun un aspect: daca duminica este o zi pe care tu o consideri sfanta, eu nu consider nici o zi… toate zilele pentru mine sunt la fel. Va spun sincer, si n-am avut probleme. Am auzit de persoane, ca o paranteza spun, care mi-au spus: „Cornelie, eu sau cunosc persoane care au muncit duminica si s-a intamplat ceva rau, gen s-a stricat tractorul, a facut accident, s-a lovit samd”.

Vreau sa va spun un aspect: la cate lucrari am facut duminica pentru ca am fost nevoit, interesant ca eu trebuia sa fiu mort de mult si Dumnezeu nu m-a omorat. Dumnezeu te-a creat un om liber fata de pacat. Lucrurile aceste, ca n-ai voie sa faci, ca n-ai voie sa faci, e mare pacat, vreau sa va spun un aspect: dar sa mergi la piata si sa vinzi rosii si castraveti si sa tragi la cantar, sa inseli clientul, nu-i pacat lucrul respectiv?

E pacat ca eu sa dau cu sapa prin gradina ca sunt nevoit, sau sa matur prin curte ca sunt nevoit, sau sa spal o masina de rufe? Pentru ca mi s-a intamplat sa lucrez pana sambata sau pana duminica dimineata, sa fiu schimbul 3, si cand vineam trebuia obligatoriu sa imi spal echipamentul pentru ca intr-o zi jumate trebuia sa ma intorc la munca si nu ma puteam duce cu echipamentul murdar cu ulei si eram nevoit sa spal duminica, dar conform unor oameni dinacestia care spun: traditia sa domneasca! Traditia cui? Traditia cui?

Pentru ca am inlaturat cuvintele Lui Dumnezeu si le-am pus pe loc secundar, si am facut niste lucruri… Important sa tii sabatul! Important! Important sa dai zeciuiala! Important! Haideti sa luam un aspect: unde in Scriptura de la formarea Bisericii spune de zeciuiala, unde? Acum unii dintre voi o sa spuneti: da, dar vezi tu ca Mantuitorul cand a fost intrebat ce sa faca cu zeciuiala si celelate lucruri, Dumnezeu intareste. Da dar haideti sa va spun si alt aspect care si l-am auzit si cred ca este varianta buna: voi stiti ca Dumnezeu, Domnul Isus le vorbea unor oameni care inca erau inca sub lege? Ei inca tineau legea, si daca Domnul Isus ar fi inlaturat legea sau ar fi intors-o foarte brusc, oamenii aceea erau pirduti.

– sfarsitul partii a 2-a a acestui mesaj. Continuarea in partea a 3-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *