fr.Corneliu – Lacrimile Lui Dumnezeu – 03 –


– continuare din partea a 2-a –

Dumnezeu a facut prelucrarea omului care era inca sub lege, a evreului care era inca sub lege incetul cu incetul pentru ca erau foarte inradacinati in lege, ba mai mult Legea Lui Dumnezeu era pusa pe un loc secund, si legea (a fariseilor) si traditiile erau ridicate foarte sus. Fariseii au ajuns pana acolo incat multumeau Lui Dumnezeu pentru niste lucruri pentru care nu erau vrednici: dispretuiau pe femei, dispretuiau pe cei care nu se spalau, aveau o extraordinara, un ritual extraordinar de curatire, erau exagerati, farisei sau fatarnici, e acelasi lucru. Oamenii acestia intr-o directie erau foarte buni si in alta directie erau la pamant. Intalnim pline bisericile de oamenii acestia. Pline.

De luni pana sambata ma distrez, ba mai mult, am auzit invitatii, am fost si eu invitat, si…„Doamne iti multumesc ca n-am fost la asemenea lucruri” si ii multumesc Lui Dumnezeu ca m-a pastrat pe calea ingusta. Si vreau sa va spun un aspect: calea ingusta e o cale destul de larga. Sa stii! Pocaitul pe calea ingusta a Lui Dumnezeu NU se simte ingustat. N-a venit niciodata Dumnezeu sa iti spuna: „Nu mai ai voie sa bei un suc de cirese. Sau sa mananci o prajitura.” Nu mai ai voie sa faci nu stiu ce. Da, esti obosit intr-o zi? Culca-te! Vrei sa mergi la niste rude? Mergi la niste rude! Mergi si la o biserica!

Dumnezeu ne-a creat niste oameni liberi. Dimpotriva, cei care sunt pe calea larga sunt niste oameni ingustati, ei nu sunt liberi, ei sunt incatusati de pacat. Dumnezeu te-a creat un om liber, fii un om liber!

Si va spuneam de oamenii acestia care de luni pana sambata se distreaza, merg, isi iau bere fara alcool ca-i speciala pentru pocaiti facuta si apoi sambata seara facem un dus, duminica parfumat, cu costum, mergem la biserica si cu un inel in deget, ca am vazut ca este la moda. Te-ai casatorit? Pune inelul respectiv.

Unde ai mai vazut tu in Scripturi asa ceva? Ca ma uit la oamenii acestia si vreau sa va spun: am urmarit predicatori care inainte nu aveau inel si dupa ce si-a pus inel pe deget am observat o slabire in putere. Si va pot da nume, dar nu va folosesc numele respective. Am urmarit calea lor, sunt si predicatori foarte bine cotati care n-au inel, dar totusi au niste erezii, ma sperii. Ma sperii. Cum poti sa spui tu, ca si predicator ca „fotbalul, Traiasca fotbalui!” ca „si eu am televizor”. Cum poti sa spui?

Va propun un aspect. Aveti curajul, voi care ati cunoscut pocainta, sa va aduceti televizor in casa si sa va rugati langa televizor? Si o sa vedeti ca nu mai este Puterea Lui Dumnezeu. Ca intr-o imprejurare, o pesoana care eu o stiu personal, ca este o persoana foarte…are un caracter mizerabil, gen fura, insala, minte si om cu slujba in biserica. Si la un moment dat, ce s-a gandit omul respectiv? Hai sa fac un cerc de rugaciune. Si fratii bucurosi: hai sa mergem. Omul era si cu bani. Si unii s-au dus acolo sa manance, rugaciune, cantari, slava, slava cui? Si mi-a povestit cineva care a mers in cercul respectiv de rugaciune: un ditamai televizorul, un ditamai televizorul.

Voi credeti ca Dumnezeu care este plin de sfintenie, chiar si un om neprihanit nu poate sa traiasca daca il vede pe Dumnezeu, un om neprihanit este o mizerie inaintea Lui Dumnezeu. Voi credeti ca Dumnezeu vine si lucreaza, sau isi face simtita Prezenta Lui, Slava Lui langa lucrarea satanei? Asta voi credeti? In nici un caz. De asta am fost si sunt impotriva televizorului.

Acum o sa spuneti: frate, frate, dar telefonul? Hai sa iti spun un aspect: de ce eu consider televizorul mai pacatos si mai riscant si mai pacatos ca un telefon? Un telefon, tu il iei si ii comanzi ceea ce vrei, daca vrei sa intri pe mizerii de site-uri, intri pe mizeii de site-uri. Dar daca nu vrei sa intri si vrei sa te uiti, eu ma mai uit la meteo de exemplu, ca sa ma pregatesc de o furtuna, de o ploaie, ma mai uit, nu zic nu, ma mai uit la casuta de e-amil, imi vin niste mesaje, am probleme, sau caut o locatie, am o problema, sau caut niste simtome de o boala sau niste lucruri de constructie, sau ce este domeniul meu. N-am gresit ca m-am interesat.

Dar la televizor, spune-mi mie ca zici:„Vreau 5 predici de Boariu!” O sa iti dea televizorul 5 predici de Boariu? NU! O sa iti dea o prezentatoare de stiri cu pieptul cat mai dezgolit, cu fusta cat mai zero. DA? Ca a zis cineva: „Bai am ajuns la lipsa de material, bai nu mai au astea material ca se ingusteaza fusta, au facut economie de haine.” Vreau sa va spun un aspect: Dumnezeu te imbraca din cap pana in picioare, sa se vada numai ochii, dar sa nu mai pacatuiesti. Dumnezeu intoarce raul de la cursul lui, dar sa nu mai pacatuiasca omul!

– sfarsitul partii a 3-a a acestui mesaj. Continuarea in partea a 4-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *