Moise Lucaci – Intoarcerea la Dumnezeu


Iubiti frati si surori, stimati prieteni, este o bucurie pentru mine, ca in acesta seara sa fiu aici la dumneavoastra, parca am mai fost anul acesta, sper sa nu vin prea des. Ma bucur ca va vad chiar daca vin mai des sau mai rar, ma bucur ca ma intalnesc cu fratele pastor, fratele Relu, prietenul meu si tovarasul meu de slujba si apoi cu tinerii acestia care canta asa de frumos, e formatia Eldad, ma bucur ca ii vad din nou, ma bucur ca ma intalnesc si cu Sorin, cu Daniela. Ma bucur ca va vad pe toti, este o bucurie…sa ne intalnim in primul rand toti cu Domnul.

Si doresc ca Domnul sa lucreze in seara aceasta. Doresc ca Duhul Sfant sa cerceteze orice inima. Doresc ca Dumnezeu sa-si proslaveasca Numele lucrand in mijlocul nostru. Si are multe de facut in aceasta seara. El are multe de facut in viata mea. El are multe de facut si in viata ta. El are multe de facut in viata noastra. In viata mea, El a facut foarte multe lucruri. Daca as sta sa va povestesc nu o sa imi ajunga un ceas, sa povestesc ce a lucrat Domnul in viata mea. Nu pentru aceasta sunt aici, in mod deosebit sunt aici sa predic cuvantul acesta scris a Lui Dumnezeu.

Si as dori sa ne ridicam cu totii in picioare si sa ascultam acest cuvant a Lui Dumnezeu pe care as vrea sa il citesc din Faptele apostolilor capitolul 26, Fapte capitolul 26, una dintre cele mai mari predici pe care le-m gasit scrise in Biblie, Pavel predica in fata lui Agripa, imparatul roman. Vom incepe sa citim Cuvantul Domnului de la versetul 16 cateva versete:„Dar scoala-te si stai in picioare; caci M-am aratat tie, ca sa te pun slujitor si martor atat al lucrurilor pe care le-ai vazut, cat si al lucrurilor pe care Ma vei vedea facandu-le. Te-am ales din mijlocul norodului acestuia si din mijlocul Neamurilor la care te trimit, ca sa le deschizi ochii, sa se intoarca de la intuneric la lumina, si de sub puterea Satanei la Dumnezeu; si sa primeasca, prin credinta in Mine, iertare de pacate si mostenirea impreuna cu cei sfintiti.” De aceea, imparate Agripa, n-am vrut sa ma impotrivesc vedeniei ceresti. Ci am propovaduit intai celor din Damasc, apoi in Ierusalim, in toata Iudeea si la Neamuri, sa se pocaiasca si sa se intoarca la Dumnezeu si sa faca fapte vrednice de pocainta lor.” Amin. Sa ocupam locurile.

Iubitii mei, in seara aceasta cu ajutorul Domnului as vrea sa predic despre INTOARCEREA LA DUMNEZEU. Vreau sa predic despre intoarcerea la Dumnezeu pentru ca foarte multi am observat ca nu stiu ce inseamna aceea si ce este aceea, INTOARCERE LA DUMNEZEU.

Unii au impresia ca daca, eu stiu, fac un ritual, s-au intors la Dumnezeu. Altii cred ca daca am scapat si am crezut ca daca am scapat de regimul comunist in 89, ne-am intors la Dumnezeu. Si toata lumea spunea atunci la televizor pe un singur canal, pentru ca numai ala era: „Poporul roman s-a intros la Dumnezeu.” Eu nu stiam ce sa fac pe vremea aceea. Sa cred sau sa nu cred. Si tot m-am gandit: „Mai s-au intors sau nu s-au intors.”

Si in primul an, sau primii 2 ani dupa Revolutie, in 90 parca s-a intamplat, s-a liberalizat avorturile si am avut 1 milion de avorturi. Am sarit in sus si am zis: „Nu s-a intors poporul roman la Dumnezeu. Totul este poveste si totul este o manifestatie, asa un festival de intoarcere spre Dumnezeu, care nu are sens, care nu are seva in el. Care n-are nici un rost.”

Iubitii mei, in seara aceasta vom vorbi despre intoarcerea la Dumnezeu. Intoarcerea la Dumnezeu nu-i ceea ce credem cateodata. Si cum sa va spun frati si surori, stimati prieteni, indiferent de ce religie sunteti, fie penticostali, fie baptisti, fie ortodocsi sau de alte religii, nu conteaza, eu in seara aceasta am venit sa predic nu o religie aici, eu in seara aceasta am venit sa va spun sa va intoarceti la Dumnezeu.

Si rolul meu este sa va spun cum sa va intoarceti si sa dau exemple de oameni care s-au intors si de oameni care nu s-au intors la Dumnezeu si au incercat sa se intoarca la Dumnezeu. A incerca sa te intorci la Dumnezeu nu inseamna ca te-ai intors la Dumnezeu. Nu inseamna ca te-ai intors. Eu mai spun si spun si in seara aceasta: a vira spre Dumnezeu, nu inseamna ca te-ai intors spre Dumnezeu. Ma intelegeti?

Si o sa vedem exemple clare din Sfanta Scriptura, oameni care au incercat sa se intoarca la Dumnezeu dar nu au reusit, nu au putut, au esuat. As dori ca in seara aceasta sa avem cat mai multi oameni care sa nu esueze, sa se intoarca in mod real la Domnul. Amin. Am sa ma rog pentru voi si Domnul va va da putere sa va intoarceti. Dar in mod real sa vad asta. Cineva spunea: „Ma, daca eu am sa ma pocaiesc, eu am sa ma pocaiesc asa calumea.” Si am zis: „Sa nu te pocaiesti ca lumea, ca lumea nu e pocaita, sa te pocaiesti asa cum trebuie, cum scrie in Biblie. Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *