Cristi Boariu – Cum arata Biserica fara Duhul Sfant?


Amin.In momentul in care facem botezul in apa noi marturisim despre Domnul nostru Isus Hristos. In momentul cand suntem botezati cu Duhul Sfant, marturiseste Domnul despre noi. Citesc Fapte capitolul 15 cu 8: „Si Dumnezeu care cunoaste inimile a marturisit pentru ei si le-a dat Duhul Sfant ca si noua”. Nu te intreb astazi daca tu ai marturisit pentru Domnul, ca cei mai multi sunteti botezati deja, dar am o intrebare mai grea: a marturisit Domnul despre tine?

Ma sperii ca si tanar slujitor ca tot mai des aud intrebarea acesta: „Frate Cristi, dar chiar trebuie sa vorbim in alte limbi? Dar eu cant la fanfara” zice. „Eu cant in cor. Eu vin la tineret. Dar chiar e nevoie de Duhul Sfant?” Dragii mei, niciunde in Cuvantul Domnului in Noul Testament cand Domnul Isus vorbeste, nu am gasit un verset in care Isus sa prezinte botezul cu Duhul Sfant si umplerea cu Duhul Sfant ca si o optiune. „O sa vina Duhul, Mangaietorul daca o sa vreti, daca aveti chef, daca aveti timp sa veniti la staruinta.” NU! Oriunde Isus Hristos vorbeste despre Duhul Sfant, EL vorbeste ca pe o NECESITATE! Doamne, mai lasa Duhul Sfant peste noi!

Poate ca sunt frati si aici care intreaba, poate ca sunt tineri care intreaba, si ca sa eliminam dragii mei intrebarea acesta o data pentru cateva saptamani nu? Vreau sa va prezint cum arata biserica fara Duhul Sfant. Si apoi daca vreti sa va mutati intr-o astfel de biserica fara Duhul Sfant o sa o faceti. Ca sa atentionez, ca nu am ceva cu Petrosaniul da? am predicat asta mai intai la noi.

Dar vreau sa ne uitam in Biblie, pentru ca de multe ori punem intrebarea asta: mai dar nu se poate si fara aia? Desi la masina nu spunem: mai dar nu se poate si fara? Am vrea full, full option. Am vrea cand ne cumparam un frigider, un aragaz, sa fie cat mai bine echipat, cat mai bine dotat nu? Dar atunci cand punem intrebarea despre biserica, despre Duhul Sfant, am vrea minimul. Dragii mei, Domnul a dat pentru noi maximul. Avem la dispozitie toate resursele, armatura Duhului Sfant, roada Duhului Sfant si darurile Duhul Sfant. Si atunci tu mai pui intrebare: „Doamne vreau sa fiu de 4.” Si Domnul spune: „Mai, te pot face de 10! Si olimpic de pot face.” Doamne ajuta-ne sa facem Voia Ta!

Dragii mei, in primul rand, si intru direct pentru timpul se scurge foarte repede in Prezenta Domnului. In primul rand prima caracteristica a bisericii unde Duhul Sfant lipseste, unde Duhul Sfant nu mai lucreaza, unde Duhul Sfant nu mai este, vreau sa va spun ca acea biserica nu se mai inmulteste. Acea biserica nu mai creste, citesc din Fapte 9 cu 31: „Biserica se bucura de pace, Galilea si Samaria se intarea sufleteste si umbla in frica Domnului,” Fapte 9 cu 31, „si cu ajutorul Duhului Sfant se inmultea”.

Dragii mei vreau sa recitesc pentru ca poate nu am fost atenti la acest verset, care e treaba noastra in acest verset si care ii treaba Duhului Sfant ca de multe ori le dam peste cap. Treaba noastra este sa ne bucuram de pace, ferice de cei impaciuitori. Eu zic asa: „Frate pastor, de cat timp nu au mai venit oameni din lume!” si pastorul zice: „Dar tu cu soacra cand te impaci?” Dragii mei, noi astazi suntem chemati sa ne bucuram de pace. Ce se mai bucura unii de razbunare, ca le tranteste in wazzup, in sms, „I-am zis-o!” zice. „I-am inchis gura!”

Vreau sa va reamintesc si nu stiu de ve va spun astazi aici: razbunarea este a Domnului, a noastra este pacea. Dragii mei, daca ma bucur de pace, daca ma zidesc, daca umblu in frica de Domnul, fiecare din Petrosani, din biserica daca face asta, a zis Duhul Sfant asa: „Eu va garantez, Eu, ca mai aduc oameni la pocainta!” Dar a zis Duhul Sfant asa: „Daca voi nu va intelegeti, de ce sa mai aduc cativa care sa ajute sa nu va intelegeti!” Nu? De multe ori am vrea sa facem ceea ce face Duhul Sfant si am vrea sa faca Duhul Sfant ceea ce trebuie sa facem noi. A zis cineva: „Decat sa il iert pe acesta mai bine tin 3 zile de post!”

Dragii mei in Fapte 11 cu 21 spune Biblia: „Mana Domnului era cu ei, si un mare numar de oameni au crezut si s-au intors la Domnul.” Nu-i vorba de Mana fizica a Domnului, este vorba de insotirea Duhului Sfant. Si atunci cand Duhul Sfant este intr-o biserica, biserica aceea creste. Creste si spiritual, dar trebuie sa creasca si numeric.

Acum va mai spun: ca si slujitor nu va spun cate invinuiri primim: „De ce n-ati botezat nu stiu cat? De ce…?” Vreau sa va dau o veste buna: nu pastorul naste oi, oile nasc oi. Macar acum slujitorii trebuiu sa zica: „Vorbeste Doamne!” Nu? Dar daca biserica nu a zis.

De mult doresc sa faca comitetul. Dragii mei, aici nu spune „comitetul sau slujitorii”. Toata biserica trebuie sa punem umarul la lucrarea Lui Dumnezeu. Esti un om care cu adevarat arde pentru lucrarea Domnului? Ca putea sa ne fie semnul Duhului Sfant turturi de gheata. Nu? Turturi de gheata. Frigider. Arctic. Nu? Asa le place la unii gheata. Mai ales cu cola. Stiti?

Si din pacate stiti, sunt biserici care daca duceam cola, era suficient ca ei aveau gheata. Si stii unde te uiti? Nu la cantare, nici la predica, la rugaciune. Daca sta cu ochii deschisi, nu-i pasa, se uita pe pereti. Poti sa spui ca ai Duhul Sfant? Pai daca ai Duhul Sfant trebuie sa curga apa pe pereti. Dar mai intai trebuie sa curga pe tine si pe mine. Doamne umple biserica cu Duhul Sfant!

In 1952 in Londra, intr-o biserica la finalul unui program cineva de pe ultimile banci, a ridicat mana sus si a zis: „Frate pastor, inainte sa eliberati sala am si eu o marturie.” SI a zis pastorul: „3 minute pentru ca timpul e foarte scurt.” In 3 minute omul acela a spus urmatoarele cuvinte: „Frate pastor am fost plecat pana in Australia. Am ajuns in Sydney pe strada George, am avut ceva treburi pe acolo de rezolvat in Sydney.

Si un mic om de inaltime, m-a oprit, mi-a dat un tractat in mana si mi-a pus urmatoarea intrebare: daca mori in seara aceasta mergi in iad sau in rai?” Si omul acela a plecat, si-a cerut scuze si a plecat. Pastorul acela nu a fost asa e marcat, auzim si noi tot felul de marturii. In pastorul acesta a zburat in Adelaide in Australia si acolo a luat cateva marturisiri.

Si o sora in varsta ia spus: „Frate pastor va spun cum m-am convertit eu. Eram in Sydney pe strada George si parca de nicaieri a aparut un om langa mine, un om micut de statura, mi-a intins un tractat, si mi-a pus o intrebare interesanta: „Daca mori in seara asta, mergi in rai sau mergi in iad?” Deja pastorul a inceput sa se gandeasca: „Mai totusi aici nu poate sa fie o coincidenta!” Nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *