Paul Negrut – De ce nu ne lasa Dumnezeu in pace? – 1 –


Citim Cuvantul Lui Dumnezeu din cartea Geneza cap.42, de la vers.25, vom continua in cap.43 si in cap.44. Este un text care acopera mesajul pe care Dumnezeu l-a pregatit pentru noi pentru seara aceasta. Geneza 42 de la vers.25: „Iosif a poruncit sa li se umple sacii cu grau, sa puna argintul fiecaruia in sacul lui, si sa li se dea merinde pentru drum. Si asa s-a facut.

Ei si-au incarcat graul pe magari si au plecat. Unul din ei si-a deschis sacul ca sa dea nutret magarului in locul unde au ramas peste noapte. A vazut argintul la gura sacului, si a zis fratilor sai: „Argintul meu mi s-a dat inapoi si iata-l in sacul meu.” Atunci li s-a taiat inima si au zis unul altuia tremurand: „Ce ne-a facut Dumnezeu?”

S-au intors la tatal lor Iacov in tara Canaan si au istorisit ce li se intamplase. Ei i-au zis: „Omul acela care este domnitorul tarii ne-a vorbit aspru si ne-a luat drept iscoade. Noi i-am spus: „Suntem oameni de treaba, nu iscoade.Suntem 12 frati fii ai tatalui nostru, unul nu mai este si cel mai tanar este cu tatal nostru in tara Cannan”.

Si omul acela care este domnitorul tarii ne-a zis: „Iata cum voi cunoaste daca sunteti oameni de treaba; lasati la mine pe unul din fratii vostri, luati merinde pentru familiile voastre, plecati si aduceti-mi pe fratele vostru cel tanar. Voi sti astfel ca nu sunteti iscoade ci sunteti oameni de treaba. Apoi va voi da inapoi pe fratele vostru si veti putea strabate tara in voie.””

Cand si-au golit sacii iata ca legatura fiecaruia era in sacul lui. Ei si tatal lor au vazut legaturile cu argintul si s-au temut. Tatal lor Iacov le-a zis: „Voi ma lipsiti de copii. Iosif nu mai este, Simion nu mai este si voi vreti sa il luati si pe Beniamin? Toate aceste pe mine ma lovesc.” Ruben a zis tatalui sau: „Sa-mi omori pe amandoi fii mei daca nu iti voi aduce inapoi pe Beniamin. Da-l in mana mea si ti-l voi aduce inapoi. Iavov a zis: „Fiul meu nu se poate pogora impreuna cu voi caci fratele lui a murit, si el a ramas singur, daca i s-ar intampla vreo nenorocire in calatoria pe care o faceti, cu durere imi veti cobora perii mei cei albi in locuinta mortilor”

Foametea bantuia in tara. Cand au izbavit de mancat graul pe care in aduse din Egipt, Iacov a zis fiilor sai: „Duceti-va iaras si cumparati-ne ceva de merinde”. Iuda i-a raspuns: „Omul acela ne-a spus curat: „Sa nu imi mai vedeti fata, daca fratele vostru nu va fi cu voi.” Daca vrei deci sa trimiti pe fratele nostru impreuna cu noi, ne vom cobora si iti vom cumpara merinde. Dar daca nu vrei sa il trimiti, nu ne vim cobora caci omul acela ne-a spus: „Sa nu imi mai vedeti fata daca fratele vostru nu va fi cu voi.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *