Daniel Briciu – Rapirea Bisericii – p2 –


– continuare din partea 1 –

Dar haideti sa vedem ce ne spune concret Cuvantul Lui Dumnezeu. El este Autoritatea Suprema si Finala in materie de Adevar. In versetul 15 din textul pe care vi l-am citit deja, apostolul Pavel spune: „noi cei vii, care vom ramane pana la venirea Domnului, nu vom lua-o inaintea celor adormiti”. Aceasta expresie: „a o lua inainte” semnifica o calatorie, un drum, o cale. Si intrebarea fireasca ce se pune este: „Unde?”

Despre ce calatorie, despre ce drum vorbea apostolul Pavel. El le spunea celor din Tesalonic atunci, mesaj valabil si pentru noi astazi, despre o zi in care vor invia cei morti in Hristos si care impreuna cu cei ramasi in viata la momentul respectiv, tot credinciosi, iL vor intampina pe Domnul in vazduh, versetul 17. Este vorba asadar despre prima inviere, cand numai cei care murisera, fiind credinciosi Lui Isus vor invia.

Nu toti mortii vor invia atunci, nu inca. A 2-a inviere va avea si ea loc dar putin mai tarziu. In episodul descris de apostolul Pavel si pe care Duhul Domnului i l-a descoperit se vorbeste despre o inviere doar a acelor care l-au cunoscut pe Hristos ca Domn si Mantuitor si care au fost spalati in Sangele Lui, ramanand pana la finalul vietilor lor credinciosi Lui.

Aceasta prima inviere din morti dragii mei, va avea loc la o clipeala de ochi. Intr-o clipa, intr-o fractiune de secunda daca vreti. Asa spunea apostolul Pavel vorbind despre acelasi subiect si corintenilor in intaia lui epistola catre acestia capitolul 15, veretul 52, citez: „intr-o clipa, intr-o clipeala din ochi, la cea din urma trambita. Trambita va rasuna, mortii vor invia nesupusi putrezirii si noi vom fi schimbati.” Am incheiat citirea.

Biblia ne spune asadar ca Dumnezeu ii va invia pe toti cei ce au murit in Hristos, ii va imbraca in trupuri de slava, nesupuse putrezirii si tot procesul acesta va avea loc in mai putin de o secunda. Desigur s-au gasit atatia sceptici si batjocoritori ca sa ia in deradere aceata divina lucrare. Ei au zis: „De unde sa stie Dumnezeu cati au murit si unde au murit si cand au murit si cum poate El sa le dea trupuri noi cand trupurile acestea au putrezit de mult sau au fost arse?”

Raspund si eu ca evreii, tot printr-o intrebare: Este ceva imposibil la Dumnezeu dragii mei? Daca El a facut din nimic ceea ce se vede, daca El este AtotPuternic asa cum stim si vedem atunci are abilitatea sa faca aceasta lucrare de inviere, asa cum a descoprit-o apostolului Pavel.

Medicina incearca astazi din rasputeri, ajutata de stiinta sa desifreze taina codului genetic al omului. Oamenii de stiinta raman uimiti cat de complex este ADN-ul uman. Dar oare Cel care a creat omul cu miile lui de taine, nu poate sa il refaca asa cum a fost odata?

Pe baza catorva celule microbiologia poate sa cloneze un animal identic cu cel care a fost odata. Daca tehnologia rudimentara a pamantenilor poate face astfel de lucruri, oare ii este imposibil Lui Dumnezeu sa realizeze invierea din morti? Si mai ales, va rog sa retineti, aceasta lucrare dumnezeiasca nu se va face in trupurile pe care acestia le-au avut odata, ci in trupuri noi de slava care nu mai sunt supuse legilor pamantesti, legilor fizice si chimiei.

Biblia spune ca putrezirea nu poate mosteni neputrezirea. Deci trupurile care vor invia a celor care au murit in Hristos vor fi trupuri de slava, asemeni a Domnului Isus. Va reamintesc ca dupa inviere, El a aparut dintrodata in camera de sus unde ucenicii asteptau speriati sa vada ce se va mai intampla. Usile si geamurile erau inchise si totusi Domnul Isus Hristos a aparut dintrodata in mijlocul lor.

De ce Dumnezeu ii va invia pe morti in astfel de trupuri? Pentru ca imparatia care le-a fost pregatita dragii mei este una vesnica iar ei vor trai etern alaturi de Domnul Isus, Cel in care s-au increzut si pe care L-au slujit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *