Cristi Boariu – Spre Canaan, cu Egiptul in inima


Haideti sa mai deschidem, dragii mei Biblia, si la Numeri capitolul 11 si asa cum stam sa citim de la versetul 4, pagina din Biblie 157. „Adunaturii de oameni care se aflau in mijlocul lui Israel i-a venit pofta, ba chiar si copiii lui Israel a inceput sa planga si sa zica „Cine ne va da carne sa mancam?” Ne aducem aminte de pestii pe care-i mancam in Egipt si care nu ne costau nimic, de castraveti, de pepeni, de praz, de ceapa si de usturoi. Acum ni s-a uscat sufletul: nu mai este nimic! Ochii nostri nu vad decat mana aceasta.”

Mana semana cu grauntele de coriandru, si la vedere era ca bedeliumul. Poporul se risipea si o strangea, o macina la rasnita, sau o pisa intr-o piua; o fierbea in oala si facea turte din ea. Mana avea gustul unei turte facute cu untdelemn. Cand cadea roua, noaptea, in tabara, cadea si mana.

Moise a auzit pe popor plangand, fiecare in familia lui si la usa cortului lui. Mania Domnului s-a aprins cu tarie. Moise s-a intristat si a zis Domnului: “Pentru ce mahnesti Tu pe robul Tau si pentru ce n-am capatat eu trecere inaintea Ta, de ai pus peste mine sarcina acestui popor intreg? Oare eu am zamislit pe poporul acesta? Oare eu l-am nascut ca sa-mi zici: “Poarta-l la sanul tau, cum poarta doica pe copil,” pana in tara pe care ai jurat parintilor lui ca i-o vei da? De unde sa iau carne, ca sa dau la tot poporul acesta? Caci ei plang la mine, zicand: “Da-ne carne ca sa mancam!” Eu singur nu pot sa port pe tot poporul acesta, caci este prea greu pentru mine.””

Si de la vers.33: „Pe cand carnea era inca in dintii lor, fara sa fie mestecata, Domnul S-a aprins de manie impotriva poporului; si Domnul a lovit poporul cu o urgie foarte mare. Au pus locului aceluia numele Chibrot-Hataava pentru ca acolo au ingropat pe poporul apucat de pofta. De la Chibrot-Hataava, poporul a plecat la Haterot si s-a oprit la Haterot.” Amin.

Frati si surori, spuneau versurile unei cantari „Domnul e aici, ca i-am simtit fiorul / Domnul e aici, o simte tot poporul / De la 2 sau 3 dupa aL Sau Cuvant / Domnul e prezent prin Duhul Sfant” Intrebarea mea pentru dumneavoastra este „I-ai simtit fiorul?” Daca nu i-ai simtit inca fiorul, ma rog ca pana vom pleca sa iL simti. Pentru ca nu exista mai mare har in lumea aceasta decat cercetarea susurului bland.

Frati si surori, as vrea in aceasta seara sa vorbesc despre oameni care au mers spre Canaan cu Egiptul in inima. Am citit acest text in urma cu aproximativ o luna si aproape zilnic dragii mei, nu-mi puteam dezlipi ochii de la acet text. Vedeti dragii mei, noi ne uitam la oameni care fac pacate grele. Imoralitate, si alte lucruri care nu pot sa le amintesc aici. Si spunem „Vezi, aia vor mosteni iadul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *