Cristi Boariu – Domnul a dat.Domnul a luat. partea 1/2


Dragii mei, despre lupta s-a cantat si parca unul dintre mai mari exemple, cele mai bune exemple de lupta din Scriptura este exemplul lui Iov. In ultimile zile, Domnul mi-a pus pe inima acest gand si am intitulat acest mesaj „Domnul a dat.Domnul a luat.” Ne-am obisnuit cu un Dumnezeu care ne binecuvanteaza, care ne da, care ne sustine, insa uitandu-ma in jurul meu am observat un lucru, ca la oamenii buni le merge rau si la oamenii rai le merge cum? Bine. Spune si Biblia asta. Avand mai multe incercari in familia noastra extinse, mai multe decese in ultimile luni, toate in familii care s-au silit sa slujeasca Domnului.Avand prieteni care s-au silit sa fie la rugaciune, marti, joi, sa se implice in lucrare si totusi Dumnezeu ia trecut prin niste pierderi extraordinar de mari de mai multe feluri despre care o sa vorbesc in seara aceasta.

Am stat si m-am intrebat:„Doamne de ce se intampla lucrurile acestea? Iti place sa ii vezi pe copiii Tai suferind Doamne? Iti place sa vezi o mama langa un sicriu? Sotul 48 de ani si ea ramane singura. Iti place sa vezi o vaduva? Baiatul 28 de ani, verisorul meu, accident de Tir si ea ramane cu 2 copii si al 3-lea e pe drum. De ce ingadui Doamne lucrurile acestea?” Ca altii se distreaza in droguri, in bautura, in curvie, si nu le moare nimeni. Si n-au Tirurile lor accidente cum au Tirurile altora. Si n-au falimentele care le au unii dintre noi, si incercarile in care unii dintre noi trecem, Si atunci Domnul mi-a pus pe inima acest mesaj. Ca Dumnezeul care da, are si dreptul sa ia. Eu ca parinte ii dau un cadou sau un lucru copilului meu pentru, pentru ca eu i l-am dat, am dreptul sa i-l iau. Si va spun un gand foarte greu de priceput, foarte greu de acceptat: uneori trebuie sa iau jucaria la copilul meu ca sa mai vina la mine in brate, ca prea mult sta cu jucaria aceea.

Dragii mei poate ati crezut ca diavolul a avut treaba cu averea lui Iov. NU! Poate citim textul acesta si cartea acesta grea din Scriptura. Poate ati crezut ca diavolul a avut ciuda pe pruncii lui Iov. NU. Diavolul nu a avut treaba dragii mei, cu familia lui Iov, cu animalele lui Iov, cu pozitia lui sociala. Diavolul a avut treaba cu credinta lui Iov.

Uitati-va in familii, cele mai multe familii sunt bine cand totul pe merge bine. Si la fel este si in viata de credinta, cei mai multi crestini raman langa Dumnezeu cat timp totul le merge bine. Insa vreau astazi sa subliniez un aspect foarte greu de acceptat, nepopular, nepredicat: adevaratul crestin ramane langa Dumnezeu si cand totul ii merge rau. AMIN. Au fost 5000 de oameni dragii mei, cand Domnul Isus a inmultit painile, si le-a dat sa manance gratis, si a fost o mana de oameni la cruce cand a fost vorba de suferinta, de romani, de coroana de spini, de scuipat, de bataie. Pentru dragii mei, nu belsugul face diferenta, ci suferinta face diferenta. Orice copil iti sare in brate cand vii cu bomboane acasa. Dar cand vii cu mana goala? Dar cand trebuie sa il pui la treaba? Dar cand trebuie sa il pedepsesti. Nici unde in Biblie nu am gasit expresia:„Ia-ti frigiderul plin si vino dupa mine.” Nici unde Domnul Isus, dragii mei, nu a spui:„Contul tau va fi plin, copii iti vor fi sanatosi, sotul tau va trai pana la 80 de ani si tu pana la 90. Si totul va merge bine.” NU. Luca 9 cu 23 spune altceva:„Ia-ti crucea in fiecare zi si urmeaza-Ma!”

Frati si surori, crestinismul nu este o chemare la succes, crestinismul nu este o chemare la a sta tolanit in pat. Ca Domnul face tot, o sa mearga bine. Spunea un proverb japonez:„Cat timp stai tolanit in pat n-o sa te impiedici de nimic in viata acesta.” Dar nu asta este crestinismul. Crestinismul este lupta, crestinismul este alergare, si cea mai mare lupta se da pentru credinta ta si pentru credinta mea. Crestinismul nu este o chemare la succes, ci este o chemare la suferinta. Pentru dragii mei, legamantul cu Dumnezeu, e ca si legamantul casatoriei. E usor sa iti iubesti partenerul cand aduci acasa zeci de milioane. E usor sa iti iubesti sotia cat timp e sanatoasa si are un corp frumos.

Spuneam astazi la o nunta ca la un frate misionar i s-a imbolnavit sotia de Alzaimer…520

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *