Daniel Briciu – Rapirea Bisericii – p1 –


Fiti binecuvantati dragi ascultatori si bine v-am gasit pe calea undelor va spune al dumneavoastra Daniel Briciu. Multumesc Bunului Dumnezeu pentru oportunitatea pe care mi-o da si astazi de a-L sluji prin Cuvantul Sau si multumesc si pentru dumneavoastra, cei care sunteti cu inima mereu alaturi de lucrarea Domnului care se face prin acest post de radio.

Fie ca si astazi sa luam aminte la Cuvantul Scripturilor, sa ne deschidem inima sa-L primim cu bucurie si apoi sa ne dam toata silinta sa-L implinim caci spunea Domnul Isus intr-o imprejurare:„Degeaba imi ziceti Doamne, Doamne daca nu faceti ceea ce va spun Eu! M-am gandit ca ar fi potrivit sa va vorbesc astazi despre un eveniment pe care Biserica Lui Hristos il asteapta cu multa nerabdare din clipa in clipa. Este vorba despre Rapire, Rapirea Bisericii la ceruri.

Iata un text de la care vom porni in dezbaterea noastra, Cuvant care se gaseste in 1 Epistola a lui Pavel catre Tesaloniceni capitolul 4 incepand cu versetul 13: „Nu voim, fratilor, sa fiti in necunostinta despre cei ce au adormit, ca sa nu va intristati ca ceilalti, care n-au nadejde. Caci, daca credem ca Isus a murit si a inviat, credem si ca Dumnezeu va aduce inapoi, impreuna cu Isus, pe cei ce au adormit in El.

Iata, in adevar, ce va spunem prin Cuvantul Domnului: noi cei vii, care vom ramane pana la venirea Domnului, nu vom lua-o inaintea celor adormiti. Caci insusi Domnul, cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu, Se va cobori din cer, si intai vor invia cei morti in Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi intotdeauna cu Domnul. Mangaiati-va, dar, unii pe altii cu aceste cuvinte.” Amin

Da Doamne, iti multumim pentru acest Cuvant aL tau care este un cuvant al mangaierii. Ne-ai lasat Cartea Sfanta ca o scrisoare de dragoste, ca un mesaj ceresc care in timpul pribegiei noastre pe aici prin Valea Umbrei Mortii, sa ne dea nadejde, sa ne dea credinta, sa ne dea bucurie pentru ca sa intelegem ca suntem iubiti de Tine, si sa intelegem ca ne-ai pregatit ceva frumos si binecuvantat la capat de drum.

Ma rog ca si astazi Doamne prin mesajul Evangheliei Tale, sa aduci speranta si nadejde in inimile noastre, sa ne faci sa intelegem ca promisiunile Tale, chiar daca nu le vedem intamplandu-se sub ochii nostri, ele sunt realitati gata sa se implineasca. Te rog in Numele Lui Isus Hristos si de acesta data, lasa Duhul Sfant, pentru ca numai El poate sa convinga pe oamenii pacatosi ca sunt pacatosi si numai El poate sa ii aduca pe toti oamenii la Tine, la Isus, la cruce.

In Numele Lui Isus cer si astazi protectia si calauzirea Duhului Tau pentru ca intreaga acesta lucrare sa iti aduca Tata Preaiubit cinstea, gloria si slava, onoarea, marirea si puterea pe care Tu le meriti cu prisosinta. Fie binecuvantat Numele Tau astazi si in vecii care vor veni. Amin

Ce ar fi ca intr-o zi sa deschideti aparatele de radio, iar stirile de acolo sa va cutremure? Mii de disparuti din fiecare colt al pamantului, parinti, copii, tineri, batrani de diferite limbi, de diferite culturi nu mai sunt de gasit nicaieri. Ati deschide speriati televizorul si acelasi scenariu dramatic. Accidente pe strazi pentru ca proprietarii unora din acele masini s-au evaporat pur si simplu, soti care nu isi mai gasesc sotiile, sotiile care nu-si mai afla sotii.

Nu v-am prezentat dragii mei, o scena dintr-un film de fictiune, ci v-am descris o mica parte din evenimentele care in curand, urmeaza sa aiba loc pe planeta noastra. Este vorba dragii mei despre ridicarea bisericii Lui Hristos la ceruri, despre momentul reintalnirii Mirelui Hristos cu mireasa Sa Biserica.

In termeni teolegici fenomenul la care face referire Scriptura in textul pe care vi l-am citat se numeste RAPIRE. In limba romana cuvantul rapire are o conotatie negativa si nu explica pe deplin sensul evenimentului ceresc care are sa se intample. Motivul pentru care teologii romani au hotarat sa-l numeasca „Rapire” a fost pentru ca acest eveniment despre care vorbeste Scriptura va avea loc dintr-o data, neanuntat mai dinainte. Deci presupune elementul surpriza. Surpriza placuta pentru cei care vor pleca impreuna cu Isus si neplacuta, trista, dramatica pentru cei care vor ramanea in urma.

– sfarsitul primei parti a acestui mesaj. Continuarea acestui mesaj in partea a 2-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *