Cristi Boariu – Serviciu de botez


…si atat de mic incat a creat 150 de miliarde de galaxii si fiecare galaxie are vreo 101 miliarde de stele. N-as putea sa vi le numar chiar daca as trai vreo 50 de vieti, dar spune psalmistul ca atat de mare este incat ca nu doar le numare ci le da si nume la toate. De aceea haideti cu respect in fata acestui Dumnezeu Mare sa deschidem Biblia la Matei capitolul 22, pagina din Biblie 949, incepand de la versetul 1 pana la versetul 14.

Cuvantul Domnului spune astfel:„Isus a luat cuvantul si le-a vorbit iarasi in pilde. Si a zis: “Imparatia cerurilor se aseamana cu un imparat care a facut nunta fiului sau. A trimis pe robii sai sa cheme pe cei poftiti la nunta; dar ei n-au vrut sa vina. A trimis iarasi alti robi si le-a zis: “Spuneti celor poftiti: “Iata ca am gatit ospatul meu; juncii si vitele mele cele ingrasate au fost taiate; toate sunt gata, veniti la nunta.” Dar ei, fara sa le pese de poftirea lui, au plecat: unul la holda lui, si altul la negustoria lui. Ceilalti au pus mana pe robi, si-au batut joc de ei si i-au omorat.

Cand a auzit imparatul, s-a maniat; a trimis ostile sale, a nimicit pe ucigasii aceia si le-a ars cetatea. Atunci a zis robilor sai: “Nunta este gata; dar cei poftiti n-au fost vrednici de ea. Duceti-va, dar, la raspantiile drumurilor si chemati la nunta pe toti aceia pe care-i veti gasi.” Robii au iesit la raspantii, au strans pe toti pe care i-au gasit, si buni si rai, si odaia ospatului de nunta s-a umplut de oaspeti. Imparatul a intrat sa-si vada oaspetii; si a zarit acolo pe un om care nu era imbracat in haina de nunta. “Prietene”, i-a zis el, “cum ai intrat aici fara sa ai haina de nunta?” Omul acela a amutit. Atunci imparatul a zis slujitorilor sai: “Legati-i mainile si picioarele si luati-l si aruncati-l in intunericul de afara; acolo va fi plansul si scrasnirea dintilor. Caci multi sunt chemati, dar putini sunt alesi.” Amin. Va rog sa ocupati locurile.

Pe o caldura deasta dragii mei, cred ca fiecare dintre noi ne dorim „condition”, insa eu va recomand cel mai original „condition” din Biblie: psalmul 91:„La umbra Celui AtotPuternic”. Acum nu stiu cati dintre voi mai stati la umbra aceea. Mai este o alta umbra in Biblie, psalmul 23:„prin Valea Umbrei Mortii”. Acum stii cum ii valea Umbrei Mortii? Ca si cum depasesti un tir, umbra lui cade pe masina ta. Dar slava Domnului ca nu cade tirul. Intelegeti? Ca ar fi jale. Cam asa este cu valea aceasta a umbrei Mortii. Numai ne temem, ne cam este frica, dar vreau sa va spun dragii mei astazi ca umbra Lui Dumnezeu nu mai produce frica. Ea produce protectie.

Nu stiu la ce umbra vei sta astazi, dar ascultati-ma, va fi o vreme cand oamenii in iad ar vrea sa-si dea miliarde de euro, stiti pe ce? Pe un evantai. Si nu o sa le mai dea nimeni. Va fi o vreme cand pentru ca nu ai stat la umbra Celui AtotPuternic aici, vei sta si te va dogori flacarile iadului. E greu sa spun lucrul acesta, dar Biblia asta spune. Insa eu spun: „Doamne, astazi vorbeste-ne si da-ne puterea sa ne intoarcem viata spre Tine!” Ascultati-ma, numai cei ce stau la umbra Celui AtotPuternic vor sta si dincolo la umbra, sa stiti, numai aceea.

De aceea astazi as vrea ca Dumnezeu sa ne vorbeasca. Traim o vreme cand nu prea mai preferam sa ne vorbeasca Dumnezeu. Am prefera sa ne vorbeasca un politician daca stie bine sa ne promita multe, am prefera sa ne vorbeasca un crainic, poate unul de la radio, dragii mei, vreau sa va spun, astazi ne vorbeste Dumnezeu. Nu stiu cat de mult pret mai pui tu pe Cuvantul Lui Dumnezeu. Si Dumnezeu pe prezent aici printre noi, noi nu iL vedem, insa daca L-am vedea cred ca unii dintre noi, ne-am inghesui, am rupe usa la iesire. Nu? Oare cati dintre noi am sta aici cu toata transparenta, sa fie Isus langa tine si tu iL poti privi in fata.

Spune psalmul 1:„Pacatosii nu pot tinea capul…”. In ultimul timp cam toti pacatosii… Asa de Sfant e Dumnezeu si asa de sfanta ar trebui sa fie Biserica incat pacatosul ca-i penticostal, pacatosul acela ca-i baptist, ca-i ortodox, ca-i catolic, sa stea cu capul in banca, sa zica:„Doamne numai mie imi vorbesti, tot cuvantul acesta este pentru mine, Doamne vreau sa ma pocaiesc astazi. Doamne, lasa atmosfera aceasta de har in aceasta seara aici.”

– urmariti continuarea acestui mesaj in partea a 2-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *