Cristi Boariu – Nu astepta ultima zi ca sa faci o schimbare – 02 –


– continuare din partea 1 –

Si problema este ca multe din lucrurile care le strangem in viata asta nu ne vor fi de nici un folos in ziua cand plecam de aici. Te-ai gandit la asta? Acolo nu mai merge cu plicul, aici mai merge ca ai bagat plicul la doctor, sau la scoala de soferi, sau mai stiu eu ce prostie ai mai facut. Acolo nu merge, aici mai merge, o vedeam pe bunica cand ma duceam la dispensar cand eram mic, strangea oua vreo saptamana pentru doctorita si nu stiam de ce doctorita se comporta fain cu mine, credeam ca bunica-mea e cineva in satul ala, dar nu bunica era, erau ouale, faina, cozonacul.

Si oamenii au impresia ca asa merge si la Dumnezeu. Ma duc eu cu ceva, auzi la mormant fac eu ceva, pai daca preotul a zis:„Du-te la locul cu verdeata inseamna ca el are dreptate nu?” Ar fi fain. Dar nu este asa. Unii dintre voi nu vreti sa va pocaiti, ca o sa va pierdeti prietenii din lume, ce o sa zica colegii? Eu vreau sa va spun in seara aceasta ca cel mai important lucru e ce spune Dumnezeu, nu colegii. Cand am fost in spital, cand am fost in 2 operatii nu ma vizitat nici un coleg de scoala, nici de la bac care a fost, nimeni nu m-a vizitat. Dar au fost fratii mei langa mine si surorile mele din biserica care s-au rugat pentru mine si care au stat in post pentru mine.

Stiti, sunt 3 locuri in lumea asta unde oamenii sunt egali: la biserica, la spital si la cimitir. Cand v-ati pus in seara acesta aici nu v-ati intrebat: „Auzi dar ala care care sta langa mine cate clase are ca eu am 3 facultati, nu pot sa stau langa ala cu 2 clase?”. Asa-i?

Am fost la o evanghelizare in urma cu 3 saptamani, primarita era pe prima banca si langa ea era o femeie cu 2,3 clase, si nu a comentat. Daca ar fi fost un concert de muzica laica nici un organizator n-ar fi pus langa primarita pe oamenii astia. Dar in biserica toti oamenii suntem egali, ca in fata crucii toti suntem egali, in fata jertfei lui Hristos toti suntem egali. La spital la fel suntem egali nu? Cand te baga la terapie, faci scandal ca ala are BMW din salon? Si tu ai Logan si zici: „Nu pot sa stau langa ala!” Ai facut scandal asa-i? Te-ai bucurat sa iti gaseasca pat, nu sa mai faci scandal.

Si la cimitir suntem egali nu? La noi la Hunedoara avem un belgian, are 600 de hectare, are tractor cu GPS. Il invidiaza foarte multi, nu pot manca cand il vad pe asta pe tractor, el pe un tractor, nevasta-sa pe alt tractor. Daca as avea ce are ala” Oameni buni scopul pentru care ati venit aici nu este sa aveti ceva, ci sa fiti ceva.Sa fim copiii Lui Dumnezeu.

Ca moartea nu te intreaba ce tractor ai avut, ce masina ai avut, ce telefon ai avut, ce relatie ai avut, daca ai si tu pe cineva la politie sau la anaf. Nu te intreaba asta. In cimitir nu conteaza cat pamant ai avut, ca oricum 2 m iti ramane. Si nimeni nu comenteaza pentru asta. Eu vreau in seara aceasta sa va vorbesc despre 5 motive pentru care bogatul acesta a ajuns in iad. Si ascultati-ma: nu vorbesc de la mine.

Daca veti sta pe telefon in timpul predicii eu nu ma supar ca nu-i cuvantul meu. E Cuvantul Lui Dumnezeu. Eu iti spun ca mesajul acesta iti poate schimba vesnicia. Nu voi merge mai bogat cu 1000 de euro in seara aceasta. Nu avem ce sa dam, ca la cine ar fi. Nu o sa merg cu o masina mai frumoasa.

Dar ma gandeam cand am trecut pe langa Dunare si am luat 2 baieti de acasa ca sa le arat Dunarea in seara aceasta. Si cand am trecut pe langa Dunare, m-am gandit ca inainte de 89 multi au trecut Dunarea aceasta ca sa ajunga intr-o tara mai buna numita America. Astazi nu trebuie sa treci Dunarea, trebuie sa cobori aici, 1 jumate pe 1 jumate. Sa ajungi intr-o tara mai buna. Sa te gandesti la ce ti-am spus.

Dupa ce ati citit pilda aceasta, si dupa ce ati ascultat pilda aceasta in seara aceasta, unii dintre voi aveti impresia ca bogatul a ajuns in iad pentru ca avut bani si saracul Lazar a ajuns in cer pentru ca a fost sarac. Pai daca ar fi asa, m-as muta maine pe chirie. Si as umbla in training si in haine SH si in slapi toata viata. Nu acesta este motivul.

Vreau sa va spun ca bogatul a ajuns in iad pentru ca a fost sarac. Si saracul Lazar a ajuns in cer pentru ca a fost bogat pentru ca oamenii care au cerul si pe Dumnezeu, sunt bogati. Ma auzi ce spun?

Te uiti la banii care ii ai, la relatiile care le ai, si zici: „Eu sunt cineva aici in Orsova.” Asculta-ma, asculta-ma: ai cerul? IL ai pe Isus?

– sfarsitul partii a 2-a a acestui mesaj. Continuarea in partea a 3-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *