Cristi Boariu – Nu astepta ultima zi ca sa faci o schimbare – 04 –


– continuare din partea 3 –

O alta haina care ar fi trebuit sa o aiba bogatul si nu a avut-o; Isaia 61 cu 10, Isaia 61 cu 10: Haina Mantuirii. Auziti: „Ma bucur in Domnul si sufletul meu este plin de veselie in Dumnezeul meu.” Da de ce te bucuri? Dragii mei, cei mai bucurosi oameni ar trebui sa fie pocaitii. Ca-s penticostali, ortodocsi, nu stiu, dar sa fie pocaiti, asta este important. „Caci m-a imbracat cu”…armani nu? Eu am vazut fete mai bucuroase in mall decat in biserica de multe ori.

„Bai” zice „ce haina! Am prins la oferta! Am prins la hm la discount ceva!” NU! Astazi Domnul imbraca 16 persoane cu hainele mantuirii. Nu simti un pic de invidie? Ca asta este invidie buna. „Ma bucur ca m-a inbracat cu hainele mantuirii, m-a acoperit cu mantaua…” Ce inseamna MANTUIRE? Mantuire inseamna sa salvezi, sa iei pe cineva dintr-un loc dezastruos si sa il muti in alta parte.

Am o intrebare in seara aceasta: „Daca mori la noapte unde mergi?” Stiti ce spuneti cei mai multi? „Unde merg toti.” Sa te fereasca Domnul sa mergi acolo! „Caci larga este calea si…” si cati sunt cei care merg? „si multi merg pe ea, si ingusta este Poarta si putini sunt cei care merg pe ea.”

Mai intrebam la evanghelizari pe unul si pe altul: „Auzi, daca mori la noapte, unde mergi?” „Dumnezeu stie.” Oameni buni astazi la ora 1 si un sfert m-am pornit de acasa. Daca vecinul mei m-ar fi intrebat: „Domnul Cristi unde mergeti?” „Habar nu am, Dumnezeu stie.” Stiti ce ar fi spus catre mine? „Vezi ca mai sunt locuri libere la psihatrie. Du-te fa-ti un control. Pai, tu nu stii unde mergi?” Si ganditi-va ca am mii de posibilitati unde pot sa merg, dincolo sunt numai 2 si nu stiu unde merg?

Pune-mi te rog 2 Timotei cap.4, era Pavel in inchisoarea din Roma, ultima scrisoare pe care o scrie Pavel si auziti ce spune el aici, vers.7, Pavele daca mor la noapte unde merg? Ca mi-or taia capul astia. Nu l-a suportat ca avea capul pe umeri, nu plecat cum il au cei mai multi. „M-am luptat lupta cea buna, mi-am ispravit alergarea am pazit…” ce? Am vazut tineri care au mai mare grija de iphone decat de credinta, a fazut ca-i 3% baterie, a intors patul peste cap, covorul, nu-si gasea incarcatorul. Imediat sa isi incarce telefonul. De cat timp sufletul tau are 3% baterie?

In seara asta aici, Dumnezeu mai incarca sufletul. Ca ne intreaba unii: „Ba, imi place la voi la pocaiti, dar eu nu va inteleg un lucru. de nu va ajunge 2 ori pe an, Pasti si Craciun, asta nu va inteleg”. Oameni buni, daca eu va spun ca ma duc la nevasta acasa de 2 ori pe an, asa-i „ca ma inteleg bine cu ea”? Pai oamenii acestia 16, care ii vedeti aici astazi, ascultati-ma, fac o logodna. Spune Pavel: „v-am logodit”. Nunta are loc in cer, Matei cap.22 . Azi e logodna da? INTRE LOGODNA SI NUNTA SUNT CELE MAI MARI ISPITE.

Ca ba, hai renunta! Dai telefon la aia, dai un sms, raspunde la aia pe wazzup ca are cele mai faine, ii cu mai mult fond de ten, are unghii mai frumoase. Si diavolul vine langa tine si le va spune la astia 16 de astazi: „Auziti, lasati-o mai moale ma, mai stati si voi mai linistiti un pic, la pasti si la craciun.”

Oameni buni, vreau sa va spun astazi ceva: ei vor fi de astazi, tot timpul prezenti la biserica din care fac parte, in fiecare zi, ei se vor ruga Lui Dumnezeu, in fiecare zi ei vor vorbi, ca orice logodnic care vrea sa se casatoreasca cu logodnica lui, tine legatura cu ea. Ca altfel i se intrerupe tot. Si vine ziua nuntii. Stiti ce spune Matei 22 la cel care era acolo in sala si nu avea haina pe el? „Cum ai intrat aici? Omul acela a amutit.” Vedeti ce importanta este haina?

Pune te rog inapoi 2 Timotei cap.4 cu 7: „am pazit credinta, m-am luptat lupta cea buna, mi-am ispravit alergarea, de acum…” „Habar nu am, a zis Pavel, ba sa vedem ce-o fi cu toti, o fi si cu mine.” Asa a zis Pavel? Uitati-va ce siguranta avea Pavel aici: „ma uit la drumurile pe care am umblat, ma uit la lucrurile pe care le-am pazit, ma uit la lupta pe care am avut-o, eu nu am luptat la poker, a zis Pavel, nici la jocuri de noroc, nici la jocuri mecanice. Pentru mine telul meu nu a fost sa ajung in guvern, pentru mine cea mai mare alergare a fost in taramul evangheliei.” „Si de acum,” a zis Pavel, „ma asteapta cununa neprihanirii.”

Cununa neprihanirii se da peste haina neprihanirii si a mantuirii, pe care ne-o va da Domnul in ziua aceea. Dar, auziti ce frumos a zis Pavel: „nu numai mie, ci tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui.”

Daca o sa ii vedeti pe oamenii acestia la rugaciune, de astazi in fiecare zi, la post, daca o sa ii vedeti ca nu mai merg cu voi la discoteca, la curvie, la imoralitate, la pornografie, ascultati-ma, nu va mirati de ei, pentru ca ei de astazi au un tel, au o cununa. Pai un om care joaca fotbal, sau ce joaca altceva, ala nu mananca ce vrea el oameni buni. Ala nu mananca la KFC in fiecare zi. Ala are un antrenament dur. Pentru ce? Pentru o cununa de aici, pentru un meci, pentru un scor de aici.
Nu mi se merita mie sa lupt cateva zeci de ani pentru o cununa de dincolo? Doamene ajuta-ne la asta!

– sfarsitul partii a 4-a a acestui mesaj. Continuarea in partea a 5-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *